ForretningIndustri

Hvad er den hurtigste tog i verden? hastighed opnå teknologi fra 500 km / t

Rejser med jernbane næsten umiddelbart efter opfindelsen af lokomotivet var den hurtigste måde at overvinde afstande og denne situation varede i over et århundrede. Kun i det XX århundrede, er blevet den æra af bilen og luftfart, blev denne overlegenhed udfordret. Men engineering idé står ikke stille, og den nye hurtige, hvor mange design rumfart teknologier, der anvendes i dag kan meget vel konkurrere i agility med andre transportformer.

Race på togene

Teknisk konkurrence mellem landene udtrykkes på forskellige måder, herunder i et forsøg på at skabe den hurtigste tog i verden. Lederskab i dette løb sidste årtier opdele Japan, Frankrig og Tyskland, men den hurtige udvikling af den industrielle og videnskabelige grundlag i de asiatiske lande giver grund til at tro, at Kina og Sydkorea snart vil udfordre de traditionelle producenter. Ud over den økonomiske gennemførlighed, er svaret på spørgsmålet om, hvad slags toget er den hurtigste, bestemmer handel og endda politiske prestige af staten, ligesom i midten af det XX århundrede, verdens ledere bekymrede rummet prioritet. Ligheden er forbedret mætning teknologiske nyeste jernbaneprojekter.

Tekniske problemer og deres løsninger

Alle jorden køretøjets hastighed er begrænset af høje niveauer af friktion, afdrift og sikkerhedsfaktorer. Alle tre af disse betingelser er væsentlige uovervindelige støj, men det betyder ikke, at deres indvirkning ikke kan reduceres. Flyproducenter fået erfaring i at skabe aerodynamiske former, monorail og magnetisk levitation teknologi - det er de vigtigste måder, hvorpå skaberne er gået moderne jernbaner. Højhastighedstog sørge for deres drift på en normal jernbanespor eller andre specielt lagt overføringer. Videnskabeligt gennembrud inden for fysik af magnetisme skabt betingelserne for anvendelse af de nyeste teknologier til bogstaveligt flyve over skinnerne.

Ny japansk bane

den hurtigste tog til at levere gæster til sportsfaciliteter i verden blev skabt før Tokyo OL i 1964. Dens navn "Shinkansen" er oversat fra japansk som "nyt spor", hvis størrelse blev foretaget langs kontinentale standard. Hastigheden er imponerende, dengang det var fantastisk. I nogle områder toget udviklede 270 km / t, så du kan komme til Osaka i tre timer. Projektet viste sig at være ganske dyrt, men det betalte sig i tre år. Den største udfordring var at skabe en høj præcision jernbanen, men der var andre tekniske problemer, der har modtaget den oprindelige afgørelse.

Japanske og franske konkurrence

hastighedsrekord i begyndelsen af halvfjerdserne, slog det franske. TGV bevæger sig med en hastighed på over 330 km / t, som i øjeblikket betragtes som normen for denne type transport. Men det viste sig, at den japanske projekt «Shinkansen» har de vigtigste tekniske karakteristika nogen tekniske system, nemlig potentialet for modifikation. Muligheden for at forbedre det muligt at holde mesterskabet. Den absolutte verdensrekord på 581 km / t, dette indeks bestemmer andet, den uformelle navn Shinkansen "kugle". Til dato, næsten et halvt århundrede efter begyndelsen af bevægelsen på linjen Osaka-Tokyo, er den hurtigste tog i verden.

Hvad de franske er lykkedes?

På trods af den betydelige alder (han blev bestilt i 1971), den franske "Grand Vitesse» TGV fast holder andenpladsen. Men, ligesom atleter, vises tog i forskellige kategorier. I 2007, det er et mirakel af teknologi til at sprede til en rekord hastighed på næsten 575 km / t. Denne værdi er ringere til at nå den japanske modpart, men det faktum, at den magnetiske suspension design model TGV POS ikke anvendes. Således er den franske eksprestog - verdens hurtigste tog, bevæger sig på konventionelle skinner. Der er en anden funktion i denne unikke køretøj: dens længde - næsten 400 meter. Dette er den største tog i verden i tonnage blandt hastighed.

Kinesisk "tysk"

Passagerer flyvninger til Shanghai lufthavn kan nå byen i minutter. "Maglev" direkte i terminalen er det sidste stop af toget. Komme trapa- "sammenkrølning" og efterfulgt af en enorm terminalbygning ankomster kommer i bilen, er dens indre ikke adskiller sig fra den transkontinentale passagerfly: de samme flysæder, og endda smukke stewardesser. Afstanden til subway station er mere end 30 kilometer, det overvinder dette tog i omkring syv minutter. Tavlen er installeret over indgangsdøren, er det muligt at holde styr på en hastighed, efter at den overstiger den acceleration til 500 km / t i dagtimerne. Nat eksprestog bevæger sig langsommere (430 km / t), dette skyldes sikkerhedsmæssige årsager. Som navnet antyder, friktionskraften til designere overvinde den magnetiske levitation. Det skal bemærkes, at på trods af sin kinesiske «bopæl» Shanghai Maglev Train har tyske rødder. Det blev oprettet i Tyskland, Transrapid virksomhedens specialister udviklet og andre højhastighedstog i verden. SMT model, som blev grundlaget for Shanghai "Maglev", afsluttet i overensstemmelse med de ønsker kunden. Billetprisen i dette mirakel af teknologi er ganske demokratisk - 40 yuan, hvilket er omkring fem dollars.

Men hvad med os?

Russiske fremskridt i højhastighedstog indtil adskiller beskedenhed. 250 km / t, som udvikler den "Sapsan", har for nylig syntes fantastisk resultat, men på baggrund af resultaterne af de førende producenter er det ikke imponerende. Hertil kommer, at på trods af den russiske navn, det er af udenlandsk oprindelse, fremstillet i Tyskland, den verdensberømte selskab Siemens. Den top ti denne Express sejler mellem St. Petersborg og Moskva, var ikke inkluderet. Det vides ikke, om i den nærmeste fremtid de russiske designere forsøger at skabe den hurtigste tog i verden. Udviklingsomkostningerne af rullende materiel er stor, men tilhørende infrastruktur vil koste langt mere. Men Rusland er stadig, en stor magt jernbane, og på den samlede længde af de ruter, og den transporterede mængde varer og i passagertrafikken. Så vil tiden vise.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.