Hjem og familieSlægtsforskning

Hvad er arvelighed? Genetik og dens typer

Næsten alle ved, hvad er arvelighed. Fra et videnskabeligt synspunkt arvelighed - er evnen af en organisme til at overføre funktioner i udvikling og karakteristika til deres afkom. Hvert barn overtager fra sine forældre nogle karaktertræk og funktioner i udseende, det er svaret på spørgsmålet om, hvad arvelighed. Hertil kommer, at kroppen er i stand til at lære og typen af metabolisme og sygdom, og tilbøjeligheder. Dette skyldes DNA (deoxyribonucleinsyre) - det genetiske materiale.

genetik

Hvad er arvelig, ikke engang kender mange af børnene, men at videnskaben om arvelighed - det er genetik, ikke alle ved.

typer af genetik

Hvis vi taler om human genetik, derefter opdele det i følgende typer:

  1. Befolkning. Beskæftiger sig med studiet af genetiske processer i grupper af mennesker, der finder sted med definitionen af ægteskab, under indflydelse af mutation, selektion, isolation, eller migration. Hun studerer også love dannelsen af den menneskelige genotype.
  2. Biokemisk. Han har studeret de specifikke, genetisk kontrollerede biokemiske synteser, mens anvendelse af de mest moderne teknikker til biokemi (elektroforese analyse, kromatografi, etc.).
  3. Cytogenetik. Har studeret de materielle bærere af arvelighed, der studerer kromosomerne, deres funktion og struktur.
  4. Immunogenetics. Det skiller sig ud på grund af etableringen af mange immunologiske funktioner. Dybest set er det antigener af leukocytter og erythrocytter, proteinet af blodserum.

typer af arvelighed

Til dato, følgende typer af arv:

1. Nuclear. Det er forbundet med transmissionskarakteristikken (arvelige) indenfor nucleus kromosomer. Hendes anden navn - kromosomet.

Kriterier skriver nukleare arvelighed:

  • Arv er autosomal recessiv sjælden (ikke i hver generation). Med denne funktion af begge forældre til deres børn, også, det kan ikke undgås. Det kan også være børn af de forældre, der ikke har sådanne funktioner;
  • autosomal dominant forekommer i hver generation. Hvor der er bevis for mindst en af forældrene til barnet, også vil have det;
  • golandricheskoe (sammenkædet med Y - kromosomet) er de eneste mandlige karakteristika og fælles. Transmitteres gennem den mandlige linje;
  • med recessiv X - kromosomet er sjældne. Kvinder kan kun være i tilfælde af, at denne indikation er fra sin far;
  • dominerende med X - kromosomet hos kvinder i 2 gange oftere.

2. Cytoplasmatisk. Det er opdaget ved at sammenligne resultaterne af forskellige gensidige kors.

Arv og miljø

I den samme situation, vil folk opføre sig anderledes. En kendsgerning tilskrives arvelighed. Men selv om det spiller en vigtig rolle i menneskers liv og udvikling, miljø, også, det har en temmelig stor forskel. Den endelige Dannelsen af den person , afhænger af den psykologiske og fysiske træning af personen. Arv og miljø er altid forbundet. Den gunstige miljø, jo større er chancen for et barn at rejse en anstændig person, selv om den genetiske arv er dårlig. Nu, at besvare spørgsmålet: "Hvad er arvelighed", kan du få en vidunderlig person.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.