Nyheder og SamfundFilosofi

Hvad "den gyldne regel" stater? Værdien og betydningen af "den gyldne regel"

Den er tegnet af berømte tænkere og lærere i oldtiden, men er også i øjeblikket meget aktuelt. "Den gyldne regel for adfærd" indfanger omfattende moralsk princip i forhold til en anden person som en del af nogen praktisk situation. Det gælder for alt, hvad der vedrører menneskelige relationer.

Hvad er den "gyldne regel"?

Det er til stede, uden overdrivelse, i hver af de eksisterende religioner i den ene eller anden måde. "Gyldne regel" - det er en fundamental kanon, hvilket afspejler opfordringen til moral. Det er ofte opfattes som en grundlæggende, den vigtigste af dens sandhed. Reglen under overvejelse moral siger, "Du må ikke gøre mod andre, hvad du ikke ønsker at gøre mod dig» (Quod Tibi Fieri non vis Alteri ne feceris).

Koncentrationen af praktisk visdom i det er en af de aspekter af den endeløse etisk refleksion.

Historiske fakta med hensyn til de rapporterende regler

I løbet af sine udseende datoer til midten 1 tusind. BC. e., når det flød humanistisk kup. status "guld" det har erhvervet i det XVIII århundrede.

Det er kendt, at tidligere i stammesamfund med hensyn til skik blodhævn - Talion (løn, svarende til forbrydelsen). Han talte for en form for limiter fjendskab fødsel, da denne grusomme lov krævede en tilsvarende straf.

Når stammeledere relationer begyndte at forsvinde, var der en vanskelighed i den klare opdeling, så at sige, om andre og deres egen. Økonomiske bånd uden for fællesskabet var ofte vigtigere end slægtskab.

Så tidligt som i fællesskab søgte ikke ansvarlig for ugerninger dens enkelte medlemmer. I denne forbindelse Taleon mister effektivitet, og der er et behov for at danne et helt nyt princip til at regulere interpersonelle relationer uafhængigt af tribal tilhørsforhold. At dette princip var reglen: "Behandl folk, som du vil have dem til at behandle dig."

Afkodning af de etiske regler

en fælles forbindelse er til stede i dets forskellige formuleringer - "andet". Den henviser til enhver person (tættest eller fjern slægtning, en bekendt eller fremmed).

Værdien af "den gyldne regel" - ligestilling af alle mennesker med hensyn til deres frihed og muligheder for at forbedre. Det er en form for lighed med hensyn til de bedste menneskelige kvaliteter og optimale standarder for adfærd.

Hvis du stiller spørgsmålet, "" gyldne regel "- hvad er det", bør Svaret ikke afsløre det ordret fortolkning, og den indre filosofisk forstand, som bragte ham til status af "guld".

, Den etiske regel kræver således forhånd bevidsthed om individuel person, konsekvenserne af handlinger begået af dem i fremtiden i forhold til en anden person ved hjælp af projektionen af dig selv i hans sted. Det lærer os at behandle andre som til sig selv.

I nogle kulturer er det afspejles?

Samtidig (men uafhængigt af hinanden) den "gyldne regel adfærd" kunne hinduistiske og buddhistiske og jødedom og kristendom og islam, samt etiske og filosofiske lærdomme (konfutsianstve). En af formuleringerne er det muligt at se i "Mahabharata" (citater af Buddha).

Det er kendt, at Confucius, når spurgte sin elev om, hvorvidt der er et ord, der kunne vejlede hele sit liv, sagde: "Dette ord -" Gensidighed". Må ikke gøre mod andre, hvad du ikke ønsker at forestille sig. "

I græske skrifter sker det i Homers klassiske "Odyssey" i prosaværker af Herodot "Historie", samt lære Sokrates, Aristoteles, Hesiod, Platon, Thales af Milet og Seneca.

I Bibelen er reglen nævnt to gange: i Bjergprædikenen (Mt 07:12; Lk 03:31, evangeliet ..) og i samtaler af apostlene af Jesus Kristus.

I "Sunnah" (citater af Muhammed) "den gyldne regel" siger: "Har alle de mennesker, som du ønsker at, så du har de mænd, og ikke gøre for andre, hvad du ville ikke ønske sig"

Ordlyden af den "gyldne regel om moral"

I fortiden, forsøger at klassificere det former blev foretaget i henhold til æstetiske eller sociale kriterier.

Således er den tyske filosof hristian Tomazy identificeret tre vigtigste former for reglen, og dermed afgrænse anvendelsesområdet for loven, moral og politik, som kaldes retsprincipper, anstændighed og respekt.

De er som følger.

 1. Princippet om retten filosofisk afslører en form for krav om, at en person ikke bør gøre i forhold til den anden, at han ikke ønsker at gøre i forhold til sig selv.
 2. Princippet om anstændighed repræsenteret som en etisk appel, at den enkelte er lavet til et andet emne, som han ville være villig til at gøre det.
 3. Respekt for de principper, åbenbaret i det faktum, at mennesket altid har handlet med hensyn til andre mennesker, som han ville have dem til at gøre mod ham.

Tyske forsker G. Reiner foreslog også, at ordlyden af de tre "gyldne regler", som er fælles med den ovenfor betragtede sin fortolkning (H. Tomasi).

 • Den første formulering - denne regel for følelse, som lyder: "(ikke) gøre mod andre, hvad (ikke) ønsker for dig selv."
 • Den anden - reglen om autonomi er: "(Han) gøre det selv, at du finder (ikke) prisværdigt i en anden."
 • Den tredje - den gensidighed regel er: "Hvordan kan du (ikke) ønsker at have i forhold til dig der var folk (ikke) selv så gør I også til dem."

"Golden rule" i ordsprog og talemåder

Denne moralske kanon solidt rodfæstet i den offentlige bevidsthed af mennesker hovedsageligt i form af folklore.

Så for eksempel, betydningen af "den gyldne regel" er afspejlet i en række russiske ordsprog.

 1. "Hvad ellers ikke elsker, og at han ikke gjorde."
 2. "Du skal ikke grave et hul til en anden - han vil træde ind i det."
 3. "Som opkaldet, så ekkoet."
 4. "Hvordan til at råbe ind i skoven, og fra skoven vil reagere."
 5. "Hvad folk ønsker, så gettin han.
 6. "Du skal ikke spytte i brønden - at have noget vand at drikke."
 7. "Doing onde mennesker, forventer ikke, at de gode" og andre.

Således "gyldne regel" i ordsprog og talemåder ganske ofte muligt at anvende det i hverdagen og gået fra generation til generation i form af let at huske folklore.

"Diamond reglen om moral"

Det er et supplement til den "gyldne" diskuteret tidligere. Det er normalt kaldes diamant på grund af den alsidighed, der symboliserer den menneskelige personlighed, som er unik af sin art.

Således, som tidligere nævnt, "gyldne regel" hedder det: "Du må ikke gøre mod andre, hvad du ikke ønsker at gøre jer." "Diamond" tilføjer også: "Gør hvad ingen andre end dig." Her er fokus på fordelen anlagt af (meget personlig for en bestemt person) til det maksimalt mulige antal mennesker.

Med andre ord, den "diamant gyldne regel" hedder det: "Lov så din største evne til at tjene de største andres behov." Det er det unikke i den enkelte (genstand for etisk handling) favoriserer en universel kriterium.

Så hvis den "gyldne regel" - er omdannelsen af emnet til et objekt (mentale projektion af sig selv i den anden person og bevidst afvisning af de aktioner, der ikke ønsker mig selv), "Diamond" kanon, på den anden side, tildeler det kan ikke reduceres under hensyntagen til emnet for den moralske handling til målobjektet, samt sin unikke og individualitet.

"Golden rule" som genstand for opmærksomhed fra filosoffer

Engelsk materialistiske filosof Thomas Hobbes udråbt det som basis for naturlove, som spiller en afgørende rolle i folks liv. Det er ganske let at forstå af alle. Denne regel gør det muligt at begrænse rent personlige egoistiske krav og dermed skabe grundlag for enhed mellem alle mennesker inden for staten.

Den engelske filosof Dzhon Lokk accepterede ikke den "gyldne regel om moral" som noget fra fødslen givet til mennesket, og på den anden side, påpegede, at den naturlige lighed for alle mennesker er indarbejdet i sin basis, og hvis de er klar over det ved hjælp af kanon, vil det komme til offentlig dyd.

Den tyske filosof Immanuel Kant er ganske kritisk over for den traditionelle formulering af kanon. Ifølge ham, "gyldne regel" i sin eksplicitte form, gør det umuligt at vurdere graden af etiske udvikling af den enkelte: den person kan undervurdere de moralske krav i forhold til sig selv eller tage en egoistisk holdning (jeg vil lade dig leve, ikke blande sig, og du fortæller mig) . Det omfatter en persons ønske i hans moralske adfærd. Men det er, disse ønsker, lidenskaber og drømme ofte gøre en person gidsel for sin natur og helt afskåret moralen - menneskets frihed.

Alligevel den kategoriske imperativ af Immanuel Kant (den centrale begreb de etiske lære) virker udelukkende filosofisk afklaring af den eksisterende kanon. Ifølge Kant, den "gyldne regel" hedder det: "Lov så maksime af din vilje altid kunne være grundlaget for universel lov." I denne definition, den tyske filosof forsøger så at sige, for at lukke et hul selv den mest smålige af menneskets egoisme. Han mente, at de menneskelige begær og lidenskaber ikke bør erstatte de sande etiske act motiver. Den enkelte er ansvarlig for de mulige konsekvenser af deres handlinger.

To tendenser i etisk menneskelig selvbestemmelse i form af moderne europæisk filosofi

Den første person præsenterer som en social person, der er genstand for konventionel moral.

Den anden tendens er fokuseret på at forstå den repræsentative menneskelige race som en person, til en tilsvarende håbefulde ideal (modenhed integritet erindringer aktualisering, individualisering realisering indre ånd og t. D.) Og moral som en vej gør det muligt at nå den indre dyrkning.

Hvis i dagens samfund til filosofferne siger: "Stat" den gyldne regel "" er svaret ikke til standarden for sin formulering og dybere vægt på den betragtede ham en person, der handler som genstand for etisk handling.

Faldet af den moralske niveau i det moderne samfund

Den spirituelle sfære i samfundet over hele verden siden begyndelsen af det XX århundrede stærkt forarmede. Dette skyldes, at den dominerende stilling i dag økonomiske problemer og tilhørende ideologiske og politiske spørgsmål (næsten alle menneskelige handlinger er rettet mod ophobning af rigdom primært).

I den konstante kapløbet om rigdom mennesker forsømte spiritualitet, jeg holdt op med at tænke på den interne selvstændig forbedring, begyndte at ignorere den etiske side af deres handlinger. Denne tendens opstået siden slutningen af det XIX århundrede. Selv F. M. Dostojevskij skrev om den grasserende begær af penge, som blev beslaglagt af folk fra den tid (mere end et århundrede siden) Sindssygt ( "The Idiot").

De fleste mennesker har glemt, og mange ved ikke, at de "gyldne regel" stater.

Resultatet af de processer, der forekommer på nuværende tidspunkt, kan stagnation i udviklingen af civilisationen, eller endda evolutionen går i stå.

En væsentlig rolle i den aftagende moral i samfundet med hensyn til Rusland og Tyskland spillede en relevant ideologi, der opstod i alle dets lag, i den tid af den kom til magten bolsjevikkerne og nazisterne, henholdsvis.

Lavt etisk niveau af menneskeheden, som regel tydeligt optaget i de kritiske øjeblikke i historien (revolution, civile og mellemstatlige krige, ustabilitet af den offentlige orden, og så videre. D.). Eksempler er åbenbare krænkelser af etiske standarder i Rusland under borgerkrigen, under Anden Verdenskrig (1939-1945 gg.), I en tid med Stalins industrialisering (20-30-erne.) Og (1918-1921). dag, i form af "epidemi" af terrorhandlinger. Alle disse udviklinger førte til en katastrofal resultat - død af et stort antal af eventuelle uskyldige mennesker.

Moralske aspekter ofte ikke taget i betragtning i afgørelserne fra statens problemer under driften af de økonomiske, sociale, landbrugs- og industriprodukter reformer (som regel resultat - negative miljømæssige virkninger).

Aktuel negativ situation i vores land er stort set på alle områder af menneskelivet - er et direkte resultat af regeringens svigt i forbindelse med eksisterende etiske niveau i samfundet på tidspunktet for den næste tilstand beslutning.

De seneste år er der sket en forværring af den kriminelle situation i vores land har øget antallet af mord, custom og især grusom, mobning, tyveri, voldtægt, bestikkelse, hærværk mv Alle disse ofte ustraffet, fordi den faldt procentdelen af løst forbrydelser ...

En underlig eksempel på den forvirring og kaos, der hersker i øjeblikket i vores land, fungerer sensationelle historie, der fandt sted i 1996, blev to personer anholdt for en handling af tyveri fra House of den russiske regering af kartonen, hvor en halv million dollars var. Snart modtaget en officiel erklæring om, at ejeren af pengene ikke dukker op, i forbindelse med hvilket straffesagen blev lukket, og undersøgelsen afsluttes. Kriminelle øjeblikkeligt blive "velgørere i staten", da det viser sig, fandt de en "skat", og konfiskerede penge blev sendt til statskassen.

Alle ved, at ejeren har erhvervet dem penge på uærlig vis, ellers ville han straks gøre krav på dem. I dette tilfælde anklagemyndigheden måtte foretage en undersøgelse for at fastslå kilden til udseendet af kassen med en meget stor sum penge. Hvorfor dette ikke skete - den officielle autoriseret person taktfuldt tavse. Det er fortsat at antage, at indenrigsministeriet, domstolene og anklagemyndigheden ikke kan klare den kriminelle situation i landet. Grunden til dette er, tilsyneladende, et stort antal af korrupte embedsmænd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.