FormationGymnasier og universiteter

GPU: afskrift af gammelt og nyt

Hvor arbejder du? - Den GPU! Decifrere denne forkortelse i dag helt uskadelige. Er forkortelse af den Orenburg State Pædagogiske Universitet. Her lærer vi unge at så rimelig, god, evig, opbygge den rette forhold til den yngre generation og en masse mere, hvad du har brug for i hverdagen ... Applied Psychology, for eksempel. Og give mulighed for at modtage en bestemt profession. Og der var tidspunkter, hvor disse fire bogstaver i nogle lækkerier, mens andre - frygt.

OGPU indtil 1930 - Orenburg Institute of Education

Historien om Orenburg Pædagogiske Universitet åbnede i Grozny i 1919, under borgerkrigen, blis overalt i den tidligere russiske imperium. Indledte skabelsen af institutionen var VY Struminsky, der senere blev den tilsvarende medlem af USSR Academy of Sciences og en Doctor of Science. Og så alt var enkel: træning tog et hundrede og halvtreds elever, hvoraf de fleste endda vidste, hvordan man læse og skrive er ikke særlig god. Ned og ud, men den ulejlighed startet!

Statens status OGPI og OGPU

Efter 1930 OINO (offentlig uddannelse) har modtaget officiel status. Har udvidet sit område, det omfattede den tidligere gymnastiksal. Det er her, uddannet Malenkov GM - en fremtrædende fest figur Stalin æra, besat efter død "far for folkene" post predsovmina (at sætte det i moderne termer - premierministeren).

Uddannelse gik i begyndelsen af trediverne med korrespondance, aften og dag-tid. Agronomi funktion, fysiske, tekniske, kemiske og biologiske og sociale litteratur fakulteter. OGPU, så er denne institution ikke kaldes. Han var bare Orenburg pedinom eller OGPI.

I dag blev det givet universitet status. Fakulteter var tretten, uddannelsesmæssige bygninger - seks sovesale - tre i almindelighed en stor og respekteret institution.

Ikke klar, men frygtelige navn

Men ikke kun navnet på institutionen er skjult bag de fire enkle bogstaver - OGPU. Afkodning af denne forkortelse (Forenede stat politiske administration under Sovnarkom) var velkendt for sovjetborgere siden 1923. I de første tre år af denne magtfulde organisation ledet af den ledende sikkerhedsofficer af landet F. E. Dzerzhinsky, efter hvis død blev efterfulgt af VR Mensjinskij. Den næste leder af OGPU var GG Berry, der, i modsætning til sine forgængere, ikke dør af sygdommen, og kuglen. Han blev skudt af en domstol sætning.

GPU-funktioner i Stalins år

Målene for denne magt struktur er klare, de er endda skrevet ind i forfatningen i 1924. Ifølge den niende kapitel i artikel 61, opretholdelse af den offentlige orden og bekæmpelse af bandekriminalitet tilskrives den republikanske NKVD (mens der kun var fire). Den kontrarevolutionær aktivitet og spionage, og mere specifikt, for at overvinde dem er blevet omsorgsfulde OGPU USSR. Decifrere forkortelser på det ikke pege på - en politisk ledelse, men i sin kerne dette organ er en tjeneste af national sikkerhed, som det senere og omdøbt, kalder første ministerium (MGB), og derefter, under Khrushchev tø, Udvalg (KGB , CM).

Den OGPU, NKVD forskellig fra

I Sovjetunionen, har der altid været en forskel mellem politiet og de statslige sikkerhedsorganer, selv i de år, hvor sikkerhedsstyrkerne formelt indgivet til en enkelt ledelse. Han kæmpede med anti-sovjetiske elementer, spioner (eller dem, der var magen til dem), sabotører, og simpelthen historiefortællere nogle anekdoter formidable OGPU. NKVD var engageret i mere verdslige anliggender: efterforskningen af strafbare handlinger (tyveri, røveri, mord), hvilket bringer til ansvar bøller, parasitter, drankere og andre "rester af den gamle verden." Men Stalins "politisk hemmelige politi" er ikke bare kæmpet på denne usynlige front dens funktion er også inkluderet, og kontrol af politiet.

udforskning af OGPU

Men ikke kun på jagt efter de uheldige "fjender af folket" og skødesløs amatører anekdoter engageret OGPU. Decifrere radiogrammer meget reelle tyske spioner, analytisk arbejde, intelligens indsamling, og mange følsomme offentlige arbejdspladser udføres af specialiserede afdelinger i centret Moskva. I. V. Stalin havde ikke tillid indsamling af fortrolige oplysninger om en fjendtlig sovjetisk aktivitet af en hvilken som helst organisation. Sovjetiske efterretningstjeneste handlet i udlandet selvstændigt, der var flere. Den største leverandør af vigtige oplysninger af strategisk karakter var Komintern, men i udlandet drives, og andre informationskilder, som kaldes af den kompetente (GRU for generalstaben af den røde hær, den 5. GUGB afdelingen, så den 1. Direktoratet for NKGB, den 4. NKVD, osv) . Brave sovjetiske efterretningsofficerer i OGPU bidrog til sejren over nazismen.

Folk versioner af dekryptering

I dag forkortelse af den Omsk State Pædagogiske Universitet kan grine nemt, for det ingen vil straffe. Jeg er sikker på mange studerendes sketches og KVNy ikke undvære vittigheder om forskellige sjove muligheder for behandling af fire store bogstaver (meget højt Lærer Fell Points - Det vigtigste tegn på intelligens, etc ...) I Stalins tid der var ord og forkortelser, for hvilke viser humor det var yderst risikabelt. Men folk stadig spøger, på trods af faren for "potter begynder at banke på lejrene," selv om GPU. Decifrere denne formidable navn kunne være anderledes, "skrue hovedet - Prøv at undslippe," "Efteråret, Bare Birds Fly Away", "Igen, Borgernes part upekli." - her er nogle folkemusik mønstre angiver retfærdighed siger "Den scarier den mere latterlige"

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.