SundhedSygdomme og betingelser

Glomerulonephritis: klassificering. Betændelse i nyrerne. Nyre kirurgi

Nyrebetændelse, som er karakteriseret ved beskadigelse af filtreringsapparatet, i medicin kaldet "glomerulonephritis". patologi klassifikation afhænger af kilderne til sygdommen, forløbet af detaljerne. I de fleste tilfælde af denne sygdom er beskadigede nyre glomeruli (glomerulus). Imidlertid kan den patologiske proces indbefatte andre nyresektioner: tubuli intercellulære væv. Oftest er sygdommen diagnosticeres i børn under 12 år. Men vi kan ikke udelukke risikoen for sygdom i voksenalderen.

Karakteristik af sygdommen

Hvad er glomerulonephritis? Det er en række forskellige sygdomme, der er karakteriseret ved en inflammatorisk nyresygdom. Oftest de er udløst af de negative konsekvenser af at trænge ind i kroppen af infektioner og allergener.

Patologi manifesteret nederlag glomeruli, nyretubuli, og fartøjer. At introducere flere detaljer, som er en sygdom, der skal røre anatomien. Glomeruli udføre i kroppen en af de vigtigste funktioner. De filtreres og toksiner, overskydende væske nedbrydningsprodukter og andre uønskede stoffer.

Glomeruli er placeret i selve nyrerne. De er en klynge af kapillærer af løkken typen. I et normalt fungerende organisme blodet bevæger sig gennem afferente arterioler. Det løber derpå nyreglomerulus. Her er der en filtrering og urin dannes. Alt affald, affaldsprodukter elimineres mochesborny tubulus. Fra det de kommer ind i hulrummet i nyren, og derefter - til blæren. Blod, oprenset fra uønskede urenheder ved efferente arteriole blade glomerulus.

En noget anderledes billede observeres, når en person udvikler glomerulonephritis. Denne patologi er karakteriseret ved en stigning i renal filter åbenhed. Som følge heraf er den ønskede funktion udføres ikke i fuldt omfang. Urinen kan trænge store strukturer: protein, røde blodlegemer, hvide blodlegemer. Og disse komponenter er afgørende for kroppen. Progression af sygdommen fører til forringelse af blodet oprensning. Overskydende væske og skadelige stoffer ikke udskilles.

Oftest i sygdommen er baseret på reaktionen af organismen til forskellige infektioner eller allergier. Men nogle gange er sygdommen autoimmun. I dette tilfælde sygdommen udvikler sig i nyrerne skade sine egne antistoffer.

Årsagerne til sygdommen

Hvorfor kan forekomme glomerulonephritis? Klassifikation er noget afhængig af årsagen til sygdommen.

Følgende faktorer er de vigtigste kilder til glomerulonephritis:

 1. Streptokokinfektion. Denne katalysator er den mest almindelige lidelse. I de fleste tilfælde, nyreskader provokeret af ukorrekt behandling af streptokok halsbetændelse. At helbrede denne patologi, er det nødvendigt at gennemføre en fuld kursus af antibiotika ordineret af lægen. Dræb streptococcus andre metoder umuligt. Hvis infektionen ikke er helt elimineret, derefter efter 10-14 dage, kan udvikle en akut post-streptokok glomerulonephritis. Med en sådan patologi kroppen begynder selv at angribe nyreceller.
 2. Virusinfektion. Det kan også udløse et tilbagefald af sygdommen.
 3. Forkølelse. Lidelse kompliceret nyrebetændelse.
 4. Systemisk patologi af bindevæv. Ligger til grund for udviklingen af glomerulonephritis kan ligge rheumatoid arthritis, systemisk lupus, polyarteritis periarthritis, vasculitis.
 5. Kroniske bakterielle eller virale infektioner. Patologi er i stand til at udvikle sig på baggrund af viral hepatitis B og C, syfilis, infektiøs endocarditis, malaria.
 6. Stofskiftesygdomme. Ved glomerulonephritis kan resultere amyloidose, diabetes mellitus, urat nefropati, gigt.
 7. Sygdomme i blodet. Dets rolle i udviklingen af sygdommen kan spille en lymfom, myelomatose, kronisk leukæmi.
 8. Giftige faktorer. Bliver en udløsende faktor for udviklingen af glomerulonephritis kan være stofmisbrug, narkotika og alkohol; virkninger på kroppen af kviksølv, bly, opløsningsmidler, visse giftstoffer (fx bivoks, slange). Grundlaget for forekomsten af sygdommen kan ligge strålesyge, stærk underafkøling vaccination.

symptomatologien af sygdommen

Sommetider patologi kan være symptomfri. Lægerne siger, at næsten halvdelen af patienter, der er diagnosticeret glomerulonephritis, er en sygdom opdages kun gennem lægeundersøgelse. Og patienterne selv er ikke engang klar over udviklingen i kroppen af en sådan alvorlig smitsom sygdom.

Hvis glomerulonephritis selv gør følt, vil symptomerne være som følger:

 1. Hævelser. Det ser på ansigt, øjenlåg. Hævelse kan forekomme i de øvre og nedre ekstremiteter. voksen masse som følge af sådanne symptomer undertiden stiger til 7 dage ved 25 kg.
 2. Oliguri. Et fald eller fuldstændigt fravær af patientens urin.
 3. Åndenød. Sådanne symptomer i alvorlig flow kan føre til lungeødem.
 4. Hæmaturi. Urinen bliver rødligt. Dette er dikteret af tilstedeværelsen af blod i det.
 5. Hypertension. Patient gør ondt vedvarende stigning i tryk.
 6. Tilstedeværelsen af protein i urinen. Det er udløst af øgede glomeruli båndbredde under blod filtrering.
 7. Den forhøjede temperatur.
 8. Smerter i lænden - bilateralt.
 9. Konstant følelse af tørst.
 10. Opkastning, tilstedeværelse af kvalme. Manglende appetit.

Og nu se på, hvad er der så mange forskellige patologier som glomerulonephritis.

klassifikation af sygdomme

Patologi er delt af forskellige grunde. Det er derfor, der er flere af sine klassifikationer.

Så husk grundene der er en glomerulonephritis. Klassificering af sygdom på udseendet af kilderne vil være som følger:

 1. Primær glomerulonephritis. Nyrerne påvirkes som følge af sygdomsfremkaldende faktorer.
 2. Sekundær. Sygdommen udvikler sig på baggrund af de eksisterende abnormiteter i kroppen.

Ifølge nedsivning sygdommens art kan være:

 • skarp - for nylig opstået;
 • subakut - patologi varer et par uger eller et par måneder;
 • kronisk - sygdom trak ud i et år, og nogle gange længere.

Ifølge omfanget af udgivelsen:

 • diffus proces, der omfatter hele filtersystemet;
 • fokal sygdom.

form af sygdommen

I betragtning af arten af de symptomer, læger klassificere sygdommen som følger:

 1. Latente form. Den patologi sker i hemmelighed. Patienten har symptomer på episodisk slettet. Oftere end ikke, denne formular er karakteristisk for subakut typen.
 2. Cyklisk. Kendetegnet ved en akut inflammation. Patienten har alvorlige symptomer. Som regel kommer der en hurtig genopretning. Men denne formular ofte går igen.

sorter af patologi

Et af de vigtigste kendetegn ved sygdom anses for at være klinisk formular. Forfining af sygdommen sker under hensyntagen til den herskende symptomatologi.

På basis af karakteristiske træk er følgende typer af glomerulonephritis:

 1. Nefrotisk. Evident hævelse.
 2. Hematuric. Den inflammatoriske proces kombineres med symptomatiske ændringer i urinen. Proteinuri, hæmaturi i moderate mængder.
 3. Hypertensive. Farlige form. Det er kendetegnet ved en vedvarende stigning i tryk. Kan danne komplikationer forårsaget af forhøjet blodtryk.
 4. Blandet. I denne form for nefrotisk-hypertensiv kombination af tegn. Patologi adskiller en ganske dårlig prognose.

Der er en anden klassifikation - morfologiske symptomer:

 1. Focal segmentær glomerulær betændelse. For patologi kendetegnet ved hurtige sklerose renale kapillærer.
 2. Mesangioproliferativ nefritis. Den mest almindelige form af sygdommen. Patologien karakteriseret ved deponeringer af immunkomplekser til specifikke patogener af antistoffer.
 3. Membranøs nefropati. Fortykkede glomerulære kapillarvæggene omfatter proteinholdige plaques udtrykkes.
 4. Mesangiocapillary glomerulonephritis. Arbejdere eksponeret glomeruli væv diffus sklerose. Som et resultat, erstattes de ved at forbinde cellerne. Patologi anderledes negative scenarie.

Lad os betragte nærmere nogle arter.

akut view

Denne patologi starter pludseligt og har ofte symptomatisk. Akut diffus glomerulonephritis karakteriseres ved feber, gipostenuriey, polturiiey og hæmaturi, tilstedeværelsen af rygsmerter. Patologien kan være bakterielle, dosering, immun- eller viral.

subakut formular

Patologi har et andet navn - ondartet glomerulonephritis. Det er kendetegnet ved hurtig udvikling. Patienten har de samme symptomer som ved akut type.

Men alle tegn på sygdommen er mere udtalt:

 • hævelse;
 • at reducere mængden af urin;
 • hovedpine;
 • bleghed;
 • åndenød;
 • misfarvning af urin;
 • svaghed;
 • hjertebanken;
 • tryk.

Sygdom diagnosticeret af en blodprøve, urin.

membranøs glomerulopati

Til denne form er kendetegnet ved diffus fortykkelse af den glomerulære kapillære membran. Oftest er patologi forbundet med infektion. Er mere tilbøjelige til at denne sygdom slags mænd. De har membranøs glomerulonefritis kendetegnet ved en langsom start. Desuden er sygdommen ledsaget af nefrotisk syndrom og proteinuri.

Patologien kan kompliceres af kronisk nyreinsufficiens, venetrombose, som et resultat af, som kan forårsage perifer tromboembolisme.

behandling af sygdommen

For at bekæmpe sygdommen foretaget omfattende terapi, der kombinerer:

 • medicin;
 • tilslutning til en streng diæt (tabel № 7a);
 • sengeleje (recidiverende akut eller flow).

I de fleste tilfælde, disse metoder gør det muligt hurtigt anholde den akutte forløb af sygdommen. Efterfølgende patienten valgte behandling reduktion.

Men nogle gange sygdommen er karakteriseret ved alvorlig. I dette tilfælde er hæmodialyse patient tildeles. Dette er for at beskytte patienten mod alvorlige komplikationer af sygdommen. Særlig anordning, kaldet "kunstig nyre", udfører blod oprensning fra toksiske forbindelser, overskydende væske og elektrolytter. Det anbefales for de patienter, der har en baggrund i de bilaterale læsioner udvikles nyreinsufficiens i kronisk form.

Nyre kirurgi

Kronisk glomerulonefritis kan føre til en temmelig ubehagelige konsekvenser. En af dem er nyresvigt. Og hvis i de indledende faser (i to-vejs proces) kan hjælpe apparat "kunstig nyre", så den kørende proces presserende spørgsmålet om transplantationer stiger. Det ligger i transplantere menneskelige legeme opnået fra donoren.

Nyre operation er udført først efter en grundig undersøgelse af patienten. Det skal bemærkes, at transplantation har sine kontraindikationer. Desuden kan der opstå vanskeligheder med valg af en donor nyre.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.