SundhedSygdomme og betingelser

Polyarteriites nodosa - hvad er det?

Nodulær nodosa kaldet systemisk vasculitis, slags arterie sygdom, som er karakteriseret ved læsioner af væggene af mellemstore og små arterier af inflammatorisk-nekrotisk karakter. Det begynder det kliniske billede af sygdommen med feber, ledsmerter, og muskelsmerter. Derefter kan disse syndromer forekomme: neurologiske, kutan, trombangiitichesky, hjerte-, nyre- og pulmonal.

For at bekræfte nodulær nodosa, foretage morfologisk undersøgelse af hudbiopsier. I behandlingen af de mest almindeligt anvendte immunosuppressive, kortikosteroider og cytotoksiske midler. Tal om sværhedsgraden af sygdommen er kun muligt efter at have studeret graden af indre organ involvering.

Ætiologien af denne sygdom er endnu ikke klart. Det antages, at periarteritis nodosa opstår på grund af en virusinfektion, såsom hepatitis B. Og stimulerende sygdomme kan indføres serum, vaccination, noget medicin, samt hypotermi.

Svaret på alle disse faktorer og er hyperergic reaktion. Oftest lider polyarteriites nodosa mænd i alderen 30 til 50 år.

Periarteritis nodosa: klassifikation

Sygdommen er opdelt i:

  1. Classic.
  2. Hud og trombangiitichesky.
  3. Astmatiker.
  4. Monoorganny.

Udviklingen af sygdom anses godartet når bemærkes kutan formular bezvistseropaty. Patienter være intakte i de sociale og somatiske vilkår. Remission er meget modstandsdygtige, men stadig akut vaskulitis kan ikke udelukkes.

For trombangiiticheskogo variant af sygdommen er karakteriseret ved de langsomme fremskridt. Når der er hyppige arteriel hypertension, mikrocirkulatoriske lidelser og perifer neuritis.

Relapse periarteritis nodosa opstår på grund af ophævelse eller nedsættelse doser af glukokortikoider, cytotoksiske lægemidler, infektioner, køling og lægemiddelallergier.

Tildele sådan sygdom stadium: aktiv, inaktiv og sklerotisk.

I en temmelig sjælden situation kan opstå, når periarteritis nodosa udvikler lynhurtigt og giver patienten i løbet af året til døden.

Polyarteriites nodosa: Symptomer

Hvis en periode med akut sygdom, med feber, kulderystelser, muskelsmerter og ledsmerter, vægttab, og symptomer karakteristiske for polyarthritis. Indimellem kan du opleve stærke smerter i maven, som klart udtrykte dyspeptiske tegn. Det er heller ikke usædvanligt på periarteritis nodosa - svære smerter i musklerne.

Det er karakteristisk for sygdommen for nyreskader og fremkomsten af hypertension, som i nogle tilfælde bliver maligne. Der i urinen protein. Ganske ofte kan skade hjerte, myokardieinfarkt forekomme.

I nogle tilfælde kan sygdommen begynder med skader på lungerne, astma bronchiale.

Hvis sygdommen er gået i kroniske form, kan gå tabt sådanne generelle symptomer som gigt og feber. Men i stedet er der et syndrom af nederlag af de indre organer. For eksempel, hjerte eller nyrer. Emerging forværring kan føre til svækkelse af andre organer og systemer.

Diagnosticeret med sygdommen, baseret på ødelæggelsen af visse organer i kombination med feber og kulderystelser. Derudover kan forekomme mistanke om denne sygdom på grund af organskade såsom nyre, hjerte eller lunger. Afgørende for diagnose er konstant overvågning af patienten. Generelt betyder ingen speciel, karakteristisk kun for symptomer på sygdommen ikke eksisterer. Undertiden diagnosen kan bekræftes ved undersøgelse af stykker af muskel eller hud, som er blevet opnået ved biopsi.

Nu hvor du ved , hvad periarteritis nodosa, bør dens behandling kun under lægeligt tilsyn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.