SundhedMedicin

Gastric biopsi: indikationer, den procedure, som gør

Daglige gastroenterologer behandle mennesker med forskellige problemer. Den vigtigste opgave for lægen - den rigtige diagnose, så for ikke at miste tid, og give patienten en chance for at komme sig. Ofte som en diagnostisk undersøgelse er tildelt en mave biopsi, fordi det er den mest pålidelige analyse for mistanke onkologisk proces. Så hvad er en biopsi og hvordan er denne undersøgelse?

Biopsi: En beskrivelse af fremgangsmåden

Udtrykket "biopsi" trådte i medicin fra det græske sprog. Det er dannet af to ord: "udseendet" "liv" og Fremgangsmåden er baseret på, at patienten tager et lille stykke af væv og omhyggeligt undersøge dens cellulære sammensætning ved stor forstørrelse. Biopsi varierer i overensstemmelse med fremgangsmåden og prøveudtagning af materiale på nøjagtighed klasse. I nogle tilfælde kan materialet være nødvendig for histologisk undersøgelse. Dette betyder, at studiet af strukturen vil undergå vævsprøve taget. I andre - til cytologisk analyse. Det betyder, at undersøgelsen vil være strukturen, reproduktion og i stand til at tage en prøve af celler.

Når folk taler om nøjagtighed klasse af proceduren, har i tankerne tre typer af manipulation:

 1. Klassisk biopsi, som er det andet navn - søgningen. Denne procedure udføres i de tidlige stadier af sygdommen, når der ikke kan detekteres placeringen af tumoren selv visuelt.
 2. Åbent biopsi, når materialet til undersøgelsen tage under operationen. Dette kan være en neoplasma hele eller en del af det.
 3. Biopsi, der kan udføres ved detektering af tumorer, når lægen kan tage materiale direkte fra tumorer på grænsen af sundt væv. Biopsi udføres med et endoskop, under tilsyn af USA, under røntgenkontrol eller stereotaktisk metode.

mave gastrobiopsy

En biopsi af maven kan administreres til en patient ved en masse klager. Målet med manipulationen - få et fragment af maveslimhinden til analyse. Undersøgelse af den opnåede prøve med en nøjagtighed på mere end 95%, hvilket bekræftede ændringen i væv og til bestemmelse af maligne eller benigne karakter af en tumor.

En biopsi af maveslimhinden kan udføres under anvendelse af en probe uden visuel kontrol eller brug gastroskop. Dette er en særlig anordning, der tillader at styre udtagningen visuelt. Mere komplekse navnet på denne medicinsk procedure - endoskopi, dvs. gastroskopi.

Beskrivelse gastroscope

Gastroscope giver dig mulighed for at se væggen af spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen. Denne medicinsk diagnostisk udstyr har form af en betydelig længde af fleksibel slange, som huser lyskilden, det optiske system og den faktiske redskab til at fange stykker stof. Idet værktøjet kan anvendes tænger medicinsk kniv, en løkke eller en solenoide tilbagetrække enhed. Anvendelsen af sådant udstyr gør det muligt at opnå en prøve fra et specifikt organ site.

Gastroskopi bliver konstant forbedret. Udstyret bliver mere præcis og kontrollerbar. Den moderne metode er et bestemt navn - endoskopisk biopsi.

Indikationer for anvendelse af gastrisk biopsi

En biopsi kan tildeles i følgende tilfælde:

 • undersøgelser indiceret til påvisning af cancer patologi eller forstadier;
 • kan være behov analyse for akut eller kronisk gastritis;
 • at tydeliggøre processen og fjerne ulcerativ mistanke om onkologi;
 • i tilfælde af skade på maveslimhinden at tydeliggøre omfanget af organ resektion;
 • Gastrisk biopsi afslører tilstedeværelsen eller fraværet af Helicobacter med fordøjelsesbesvær;
 • en undersøgelse for at vurdere patientens tilstand efter kirurgi eller stråleterapi.

Men på trods af den høje effektivitet af denne metode til diagnose kan ikke gælde for alle patienter.

Kontraindikationer

I diagnosticering af nogen sygdom skal lægen sørge for, at ingen skade på patienten og ikke at udsætte sit liv i fare. Baseret på dette princip, i udnævnelsen af en hvilken som helst procedure tager hensyn til alle mulige kontraindikationer. I tilfælde af en biopsi af maven er:

 • en tilstand af chok;
 • hjertesygdomme og kardiovaskulære system;
 • inflammation eller andre patologiske processer i pharynx, larynx og luftveje;
 • diatese (blødende form);
 • infektionssygdomme i den akutte fase;
 • indsnævring af spiserøret;
 • tilstedeværelsen af perforeringer mavevæggen;
 • mave burn kemikalier;
 • mentale abnormiteter
 • allergisk reaktion over for anæstetika (lidocain, etc.).

Udover den åbenlyse kontraindikation, skal lægen tage hensyn til den psykologiske forberedelse af patienten til proceduren. Hvis der er en udtalt frygt, så er det bedre ikke at gennemføre undersøgelsen.

Hvordan til at forberede en biopsi

Hvis du tildeler en mave biopsi, skal patienten henvises til sygehuset. Teknisk udførelse procedurer i ambulant muligt, men ikke tilrådeligt, da det drejer sig om komplikationer hjælpe patienten vil være vanskeligere.

Før manipulation af det medicinske personale skal sikre, at der ikke er nogen kontraindikationer. Derefter er patienten ordineret et røntgenbillede af maven.

Patienten krævede en streng afholdenhed fra mad og drikke i 12-15 timer forud for proceduren. Gastrisk biopsi udføres kun på tom mave, da mad masse gribe udføre en indvendig undersøgelse af mavens slimhinder og gag refleks kan udløses, når de indgives gastroskop rør. Afholdenhed bør være så strenge, at dagen før proceduren, er patienterne ikke lov til selv børste tænder og bruge tyggegummi.

Metoden af proceduren

Således bliver patienten tildelt en biopsi af maven. Hvordan er proceduren? Hvis patienten er udformet, så de ikke berolige sig selv, er han tilbudt et skud af beroligende. Personen skal ligge på din venstre side og rette op. Lægen håndterer mundhulen og øvre spiserør antiseptisk og begynder at komme ind i endoskop. I moderne medicinske centre i maven biopsi udføres ved hjælp af avanceret medicinsk udstyr, hvilket betyder, at håndsættet er tynd, og kameraet og en indretning til udtagning minimumsstikprøven. Indtagelse af dette udstyr praktisk talt ikke give ubehag. Afholdelsen af proceduren af en specialist observere skærmen.

Dechifrering gastrisk biopsi

Afkodning afhænger af resultaterne fra laboratoriet, der udførte analysen som forskning cents bruger forskellige metoder til at indhente oplysninger. Dato for modtagelse af svaret - fra tre dage.

Alle resultater er betinget opdelt i flere grupper:

 1. Ufuldstændig analyse. Mængden af materiale er ikke nok til at producere pålidelige resultater, skal du gentage proceduren.
 2. Normal analyse. Materialet er ikke en anomali, er diagnosen ikke bekræftes.
 3. Godt resultat. Tilstedeværelsen af tumor er bekræftet, hans karakter - god. Kræver overvågning og analyse blev gentaget efter en vis tid.
 4. Malign resultat. Neoplasma består af cancerceller, defineret af sin størrelse, raffineret lokalisering bestemmes grad.

Dekodning kan omfatte information om formen af sygdommen, beskrive tilstanden af celler og væv i kroppen for at etablere dimensioner villøse epiteliale krypter og dybde.

Venue procedure

I dag, har patienten ret til at vælge. Han kan hente et medicinsk center, kaldte ham den maksimale tillid. Beboere i Rusland, for eksempel, kan blive til en moderne medicinsk beholdning "SM-klinik." Det er det største netværk af medicinske centre, herunder 12 tværfaglige institutioner for børn og voksne.

Når du kontakter sundhedscentret folk bør være sikker på kvalificering af sit personale, desuden en vigtig faktor i beslutningen er tilgængeligheden af moderne medicinsk udstyr. Medicinsk center "CM-klinik" er i stand til at tilfredsstille de mest krævende kunder. Med hensyn til gastroenterolog, kan du være sikker på, at en mave biopsi vil blive udført af kvalificeret personale ved hjælp af den seneste udvikling inden for endoskopi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.