SundhedMedicin

Vand-salt balance i kroppen: beskrivelsen, overtrædelsen, rehabilitering og Anbefalinger

For at vores krop til at fungere normalt, involveret komplekst sæt af interne processer. Fastholdelse af en normal vand-salt metabolisme er relateret til en af dem. Da han er okay, er mennesket ikke oplever helbredsproblemer, men dens overtrædelse fører til en kompleks og betydelige afvigelser. Så hvad er væske- og elektrolytbalancen? Overtrædelse vil dens symptomer også overvejes.

generelle oplysninger

Vand-salt balance anses for at interagere med hinanden Indgående processer i kroppen af vand og salte, deres assimilation og distribution af indre organer og væv, samt fremgangsmåder til deres fjernelse.

Alle ved, at folk i mere end halvdelen består af vand, hvis størrelse i kroppen kan være anderledes. Det afhænger af mange faktorer, såsom alder og kropsfedt masse. Nyfødte til 77% vand i voksne mænd tallet var 61%, og for kvinder - 54%. Sådan en lille mængde væske i kvindens krop på grund af tilstedeværelsen af talrige fedtceller. Med alderen er dette tal endnu lavere.

Da vandet er fordelt i det menneskelige legeme?

Væskefordelingen udføres som følger:

 • 2/3 af det samlede antal konti for den intracellulære væske;
 • 1/3 af det samlede antal er repræsenteret ved ekstracellulære væske.

I mennesker, vandet er i en fri tilstand, der er dens tilbageholdelse af kolloider eller hun er involveret i dannelsen og nedbrydning af molekyler af fedtstoffer, proteiner og kulhydrater.

Sammenlignet med den ekstracellulære væske og blodplasma, er vævsvæske i celler karakteriseret ved en høj koncentration af magnesiumioner kalium og phosphat og et lavt indhold af chlorioner, natrium, calcium og hydrogenioner. Denne forskel kan forklares ved den kendsgerning, at kapillærvæggen for proteiner har lav permeabilitet. Normal væske- og elektrolytbalancen i en rask person bidrager til at støtte ikke blot faste medarbejdere, men også mængden af væske.

Regulering af vand-saltbalance i nyrerne og urinvejene

Nyrerne er nødvendigt at bevare en konstant proces. De er ansvarlige for ionbytning, udskiller en overskydende mængde af kationer og anioner gennem reabsorption af natrium og udskillelsen af kalium og vand. Den rolle, som nyrerne er meget vigtigt, fordi takket være dem gemt den nødvendige mængde af interstitiel væske og den optimale mængde af stoffer opløst i den.

Den dag skal folk forbruge 2,5 liter væske. Omkring 2 l strømmer gennem mad og drikke, og det resterende volumen er dannet i kroppen på grund af udvekslingsprocesser. Nyrer afledt 1.5L, tarm - 100 ml, og lys hud - 900 ml. Den regulerer således vand og salt balance er ikke en krop, og deres kombination.

Mængden af produktion af nyrerne væske afhænger af de behov og tilstand af organismen. Den maksimale mængde af urin, som er i stand til at trække kroppen per dag, af 15 liter væske, og den er lig med 250 ml ved antidiurese.

Disse forskellige parametre afhænge af arten og intensiteten af tubulær reabsorption.

Hvorfor forstyrret balancen i vand og salt i kroppen?

Overtrædelse af vand-salt balance i følgende tilfælde:

 • Ophobning af væske i kroppen i store mængder og aftagende dens elimination. Forekommer dens akkumulering i det ekstracellulære rum, er dens volumen i cellerne forøges, hvilket resulterer i hævelse af sidstnævnte. Hvis processen involverede nerveceller, stimulere de nervøse centre, bidrager til forekomsten af anfald.
 • Også i kroppen kan være helt modsatte processer. På grund af overdreven fjernelse af væske fra kroppen begynder at fortykkes blod, hvilket øger risikoen for blodpropper, kredsløbsforstyrrelser i organer og væv. Hvis vandet underskud på mere end 20% - en mand dør.

Overtrædelse af vand-salt balance i kroppen fører til vægttab, tør hud og hornhinde. I tilfælde af stærk vand underskud spæk dejen begynder at ligne i konsistens forekomme klæbning af øjet, og blodvolumen falder. Endvidere ansigtstræk er skarpe, der negle og læber cyanose, renal hypofunktion, nedsat blodtryk, puls og svækkes, og fordi protein forstyrrelser øger koncentrationen af de nitrogenholdige baser. En person begynder at føle sig kolde hænder og fødder.

Desuden kan ubalancen opstå på grund af den lige tab af vand og salte. Typisk sker dette i akut forgiftning, når væske og elektrolytter tabt under opkastning og diarré.

Hvorfor er manglen og overskydende vand i kroppen?

Oftest denne patologiske proces finder sted på grund af ydre væsketab og dens omfordeling i kroppen.

Reducere niveauet af calcium i blodet sker:

 • med skjoldbruskkirtlen lidelser;
 • ved anvendelse af radioaktive iodpræparater;
 • når pseudohypoparathyreosis.

Natrium falder som følge af lange forekommende sygdomme, hvor urin frigives meget dårlig; efter operation; på grund af ukontrolleret selv og som får diuretika.

At reducere bly kalium:

 • dens bevægelse i cellerne;
 • alkalose;
 • corticosteroid terapi;
 • leversygdom;
 • injektion af insulin;
 • aldosteronisme;
 • alkoholisme;
 • operation i tyndtarmen;
 • hypothyroidisme.

Symptomer på vand og salt balance i kroppen

Hvis afbrydelse vand-salt balance i kroppen, så er der symptomer såsom opkastning, overdreven tørst, hævelse, diarré. Det begynder at ændre syre-base balance, aftager blodtryk, er der en arytmi. Sådanne symptomer i alle tilfælde ikke kan ignoreres, som det progressive patologi kan medføre hjertestop og død.

Calcium mangel farlige forekomst spasmer i glat muskulatur, især hvis der er en larynxspasmer. Hvis dette element i kroppen, tværtimod, meget, der er tørst, mavesmerter, opkastning, dårligt blodomløb, hyppig vandladning.

Når kaliummangel opstår alkalose, kronisk nyresvigt, atoni, ileus, ventrikulær fibrillation af hjertet, hjernen patologi. Når det kommer forbedre opkastning, kvalme, opstigende lammelse. En sådan tilstand er farlig, fordi der er en meget hurtig ventrikelflimren af hjertet, hvilket fører til atrial stop.

Den overskydende mængde af magnesium forekommer på grund af nyredysfunktion og misbrug antacida. I dette tilfælde, kvalme, opkastning nå til, forhøjet kropstemperatur, puls langsommere.

Sådan gendannes vand-salt balance i kroppen?

Uafhængigt bestemme ved tilstedeværelsen af denne patologi er vanskelig, og i tilfælde af mistænkelige symptomer bør se en læge. Det kan tilbyde følgende behandlingsmetoder til at ske genoprettelse af vand-salt balance:

 • medicinsk;
 • ambulant;
 • kemisk;
 • kost.

Medicinsk behandlingsmetode

Denne fremgangsmåde består i, at patienten skal tage mineral eller vitamin og mineraltilskud indeholder calcium, natrium, silicium, magnesium, kalium, t. E. Sådanne elementer, der er ansvarlige for væske- og elektrolytbalancen i kroppen.

Disse medikamenter kan nævnes:

 • "Duovit";
 • "Vitrum";
 • "Biotech Vitabolik".

Behandlingsforløbet er en måned og derefter foretage en pause i et par uger.

Den kemiske fremgangsmåde til behandling

I dette tilfælde er det nødvendigt at tage en speciel løsning. I ethvert apotek kan du købe specielle pakninger indeholdende en række forskellige salte. Sådanne midler tidligere anvendt til forgiftning, kolera, dysenteri, som er ledsaget af diarré og opkastning, hvilket resulterer i hurtig dehydrering, og en saltopløsning fremmer væskeophobning.

Før du bruger dette værktøj, skal du konsultere din læge, fordi det er kontraindiceret hos:

 • diabetes;
 • nyresvigt;
 • infektioner i uorgenitalsystemet;
 • leversygdomme.

Sådan gendannes vand-saltbalance på samme måde? For at gøre dette, skal du drikke en uge kursus af sådanne midler. Accepter saltlage bør time efter måltid og næste modtagelse udføres tidligst efter 1,5 timer. Under behandlingen bør opgive brugen af salt.

Ambulant behandlingsmetode

Meget sjældent, men det sker denne situation er, at patienten skal være indlagt på grund af overtrædelser af vand-saltbalance. I dette tilfælde er patienten tager saltopløsninger og specialkemikalier mineralske produkter under overvågning af en læge. Desuden anbefales det strenge drikke regime, og mad tilberedt under patientens behov. I ekstreme tilfælde udpege en dråbetæller med en isotonisk opløsning.

diæt

For at bringe tilbage til normal vand-saltbalance, ikke nødvendigvis at tage denne medicin. I dette tilfælde er patienten ordineret en speciel kost med beregningen af mængden af salt. Det bør begrænses til 7 gram om dagen.

Derudover er der nogle anbefalinger til, hvordan man kokken den rigtige mad:

 • i stedet for salt er bedst at bruge havet som det har mere indhold af nyttige mineraler;
 • hvis du ikke kan bruge havsalt, kan føjes til retter af tilsat jod bordet;
 • det er ikke nødvendigt at salt "af øje", og bruge denne ske (te er placeret 5 g salt, og i spisesal - 7 g).

Endvidere er det nødvendigt at anvende vand, afhængigt af kropsvægten. 1 kg vægt udgør 30 g vand.

konklusion

Således kan væske- og elektrolytbalancen være uafhængigt føre til normal, men før at du stadig har brug for at se en læge og til at udlevere alle nødvendige analyser. Bør ikke selv tildele forskellige mineral og vitamin komplekser eller salt pakker, er det bedre at holde sig til en speciel diæt, og nyttige anbefalinger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.