SundhedMedicin

Helicobacter pylori: hvad er det? Helicobacter pylori: de farlige, analyse, symptomer og behandling

I dag er mange af os er klar over, at en lille bakterie med en kompleks kaldet Helicobacter pylori kan forårsage sygdomme som mavesår. Historien om opdagelsen af denne mikroorganisme er ikke strakt på i århundreder. Helicobacter pylori har længe studeret, ønskede ikke at acceptere, og endelig, endelig fundet sin rolle i forekomsten af sygdomme i fordøjelsessystemet. Hvilken slags bakterie, og hvordan man kan slippe af det kan være?

Information mikroskopisk organisme

Til dato, forskerne allerede kender en masse af Helicobacter pylori. Hvad er mikroskopisk organisme, og at det ikke har en cellekerne, fandt forskerne i begyndelsen af hans undersøgelse. Indgåelse af forskere: bakterien er den ældste form for liv. Ikke så mærkeligt, det er udbredt i miljøet. Det er værd at sige, at denne parasit blev fundet ikke kun hos mennesker, men også i kraterne af vulkaner.

Mange stammer af bakterier er afgørende for os at eksistens. Med deres hjælp udviklingen af nogle nyttige stoffer (fx vitamin A) forekommer i den menneskelige krop. Nogle bakteriearter beskytte de overfladiske lag af epitelet (urin- og luftveje, fordøjelseskanalen, hud) af patogene mikroorganismer. Dog kan deres antal ikke tilskrives Helicobacter pylori. Hvad er disse bakterier? Det anses for patogene og forårsager skade på kroppen.

Hvad er bekræftet patogenicitet fra bakterier? Sagen er, at alle patogener har en række særlige kendetegn. De har:

- den genetiske evne til parasitisme;
- Organotropona (tilpasningsevne til læsion væv og organer i det menneskelige legeme);
- toksigent, dvs. evnen til at frigive giftige stoffer;
- specificitet (bliver årsagen til infektiøs sygdom);
- evnen til at eksistere i kroppen i en længere periode, eller vedholdenhed.

Historien om opdagelsen

Tilbage i slutningen af det 19. århundrede. mange forskere kunne ikke med absolut sikkerhed besvare spørgsmålet: "Helicobacter pylori - hvad er det?" Men selv i de dage, har mange forskere antaget, at sådanne mavesygdomme såsom mavesår, mavekatar og kræft, er forbundet med infektioner. De blev fundet i slim i patientens krop bakterierne med en karakteristisk spiralform. Men erfaringer fra maven mikrober, når det ydre miljø, hurtigt døde, og undersøge dem ikke var mulig.

For at besvare spørgsmålet: "? Helicobacter pylori - hvad er det" Forskerne var i stand til kun et århundrede senere. Kun i 1983, forskere ved den australske Barry Marshall og Robin Warren fortalte verden, at slim i maven af mennesker, der lider af kronisk gastritis og mavesår, fandt de bakterier spiral.

I år er året for opdagelsen af Helicobacter pylori, som publikationen foretaget i slutningen af det 19. c., Var på dette tidspunkt sikkert glemt. De fleste gastroenterologer identificeret som vigtige årsager til gastrisk patologier stress og forkert kost, genetisk disposition, overdreven brug af alt for krydret mad og så videre. N.

bakterie fare

Åbent australske forskere mikroorganisme er unik. Frem til 1983 mente man, at maven ikke kan eksistere nogen bakterier, fordi det er en aggressiv saltsyre. Imidlertid har Helicobacter pylori tilbagevist denne antagelse. Denne spiral bakterie er i stand til at overleve i maven og tolvfingertarmen.

Faren ved denne mikroorganisme læge-forsker B. Marshall bevist mig selv. Han bevidst smittet selv Helicobacter hilori. Derefter udviklede han gastritis.

Hele historien har en lykkelig slutning. Dr. bevist inddragelse af bakterier i udviklingen af patologi fordøjelseskanalen. Han sluppet af gastritis efter at have tilbragt to-ugers forløb antibiotikabehandling, og fik sammen med Robert Warren Nobelprisen.

Senere er der fundet andre Helicobacter-arter. Nogle af dem er årsag til infektionssygdomme hos mennesker.

Habitat bakterier

Helicobacter pylori er en mikroorganisme, som er i stand til at tilpasse sig til at leve i den antrale maven. Bakterie detekteres ved afskærmning lag af tykt slimlag, som er dækket af den indre overflade af legemet. Det er på dette sted er der et neutralt miljø, hvor der praktisk talt intet oxygen.

Ingen bakterien Helicobacter pylori konkurrenter ikke har. Hun roligt reproducerer og opretholder deres befolkning ved at fodre maveindholdet. Hendes eneste problem er oppositionen til kroppens forsvar.

På grund af sin bakteriel flageller behændigt og hurtigt flytte i mavesaft proptrækker bevægelse. Samtidig er det hele tiden koloniserer nye områder. For at overleve i et fjendtligt miljø, Helicobacter pylori urease højdepunkter. Denne adaptive enzym, som neutraliserer saltsyren i en zone omkring mikroorganismen. Således bakterien let overvinder farligt for alle levende miljø og når intakte mucosa lag.
Snigende patogen ligger i dens evne til at udskille specielle stoffer, der tillader flygte fra værtens immunrespons kræfter.

Bakterien er en parasit på maveslimhinden og ødelægger det. Dette fører til fremkomsten af små sår. Så processen forværres. Ondsindet kroppen begynder at ødelægge foring af maven, hvilket bliver årsag til såret.

Forekomsten af bakterier

H. pylori bor i fordøjelseskanalen er næsten halvdelen af indbyggerne i vores planet. Men i de fleste tilfælde, den patogene bakterie ikke afslører sig selv. Det menes, at der er Helicobacter pylori hos børn i en tidlig alder. Det kommer ind i kroppen af barnet af nære venner eller familiemedlemmer. Stien transmissionen er normalt kontakt-husholdning, gennem kys, generelle redskaber mv Dette bekræftes af det faktum, at som hovedregel er smittet, når alle familiemedlemmer.

En smittet person kan leve med denne bakterie hele livet og vidste ikke engang, om tilstedeværelsen i maven patogen. Derfor er ingen særlige foranstaltninger til at identificere disse ondsindede medier udføres. Men dem, der lider af symptomer på fordøjelseskanalen, kan hjælpe et kursus af antibiotika.

De første tegn på tilstedeværelsen af bakterier

Helicobacter pylori forårsager gastritis eller mavesår i nærvær af bestemte faktorer. Dette kan være huller i kosten sænket immunitet, stress, og så videre. D.

Den manifestation af sygdommen begynder med dysfunktion af fordøjelseskanalen. Hvis der er halsbrand, ubehag efter at have spist en person, dårlig ånde, appetitløshed og pludseligt vægttab, samt problemer med en stol, så er det første signal om, at kroppen begyndte at vakle.

Sommetider Helicobacter pylori gør sig kendt forekomst af udslæt på huden. Nogle patienter går til kosmetolog, uvidende om tilstedeværelsen af mikroskopiske organismer i maven.

Ved detektering af de ovenfor beskrevne symptomer bør straks kontakte en læge, der skal identificere sygdommen. At en rettidig og korrekt diagnose og vil afhænge af effektiviteten af efterfølgende behandling.

forskningsmetoder

Hvad patienten bliver nødt til at passere tests, at lægen var i stand til at sætte ham til den korrekte diagnose?

Til dato, at flere metoder, der anvendes i medicinsk praksis, bestemme tilstedeværelsen af skadelige bakterier i den menneskelige krop. Ved det første tegn på sygdom følgende studier tildeles:

1. Analyse af Helicobacter pylori i blodet. Forskes der for tilstedeværelsen af antistoffer, som ikke er mere end en bakterie detekteringssignal immune kræfter af kroppen.

2. Analyse af Helicobacter pylori afføring. Igangværende studier afsløre tilstedeværelsen af genetisk materiale af farlige mikroorganismer.

3. udåndingsprøve. Med hjælp fra specialister er i stand til at bestemme aktiviteten af Helicobacter pylori urease, der ligger i maven.

4. cytologiske undersøgelser. Denne fremgangsmåde involverer påvisning af skadelige bakterier under anvendelse af et mikroskop, når man overvejer prøver af gastrisk mucosa.

Til diagnose havde den højeste nøjagtighed, lægerne administreres til en patient i det mindste to forskellige forskningsmetoder.

blodprøve

Denne undersøgelse kaldes ELISA. Dette udtryk betyder ikke, at andre, som Immunoassay analyse af blod. Denne undersøgelse er udført for at bestemme bakterien Helicobacter pylori.

IFA - en blodplasma-analyse. Under undersøgelsen af biologisk materiale udføres opnået forskellige kemiske reaktioner. Med deres hjælp bestemme antistoftitre eller koncentration i forhold til patogen helikobakterioza. Hvad er essensen af denne teknik? Det detekterer tilstedeværelsen af antistoffer i blodplasmaet, som udgør det humane immunsystem, når de indtages fremmede protein (det er en farlig bakterie).

I nogle tilfælde kan vi tale om tilstedeværelsen af Helicobacter pylori i maven? Tilstedeværelsen af skadelige mikroorganismer er resultaterne af forsøg, der bekræfter tilstedeværelsen af antistoffer i blodet. Men der er visse nuancer. Det er værd at huske, at selv om den blodprøve afkodning på Helicobacter pylori var positiv, betyder det ikke giver en absolut garanti for tilstedeværelsen af infektion i kroppen. Efter blod antistoffer vare ved nogle, til tider en lang periode i den menneskelige krop slippe af skadelige bakterier.

Nogle gange sker det, at en person donerer blod på Helicobacter pylori. Transkription analyse viser en negativ (under 12,5 enheder / ml). Det ser ud til, at alt er i orden, men ... Det skal erindres, at udtrykket af immunresponset systemet vises kun lidt tid efter at få bakterier ind i kroppen. Derfor er resultaterne af nogle tests er lozhnonegativnymi. Patogene bakterier allerede i kroppen, immunforsvaret, men dens reaktion er endnu ikke givet i form af antistoffer.

For at overvinde manglerne ved denne undersøgelse, er der et behov for at udføre fraktioneret analyse af immunglobulin IgA, IgG og IgM. Disse stoffer er ikke andet end de forskellige typer af antistoffer, som er stand til at producere immunceller.

Hvad er disse antistoffer repræsenterer? Således IgG - er den mest rigelige immunoglobulinklasse. Det er et stof med et protein natur. IgG produceret af kroppen begynder 3-4 uger efter infektion i kroppen. tilstedeværelsen af denne koncentration helikobakterioza immunglobulin korrelerer således aktivitet over bakterier. En måned senere, efter fjernelse af IgG infektion kan ikke påvises i blodet.
Relativt få proteiner er tilgængelige fraktion immunoglobuliner typen M. Deres første detekteret i blodet hos en patient inficeret med Helicobacter pylori.

Som for IgA, så er dette et sekretorisk immunglobulin. kan detekteres antistofferne af denne type i nærvær af infektion ikke kun i blod, men også i spyt og mavesaft af patienten. Deres tilstedeværelse viser en høj aktivitet af den patologiske proces.

Hvis du løber analyse for Helicobacter pylori, satsen for alle typer antistoffer påvist i tilfælde af en kvantitativ snarere end kvalitativ bestemmelse af IgA, IgM og IgG. I disse undersøgelser, eksperter sætter det endelige resultat afhængig af et laboratorium, hvor prøver er taget. Det bruger de referenceværdier for normen.

På formularen hvor du kan se resultatet (Helicobacter pylori er i kroppen eller ej), satte tallene. Deres værdier regulere hastigheden og også tilstedeværelsen af patologien til referenceværdier tilgængelige i kroppen antistoffer.

Der er laboratorier i hvilke tabulerede cifre, der er tvivlsomme resultat af Helicobacter pylori (12.5-20 enheder / ml). Med disse værdier læger ordinere reanalyse forandring. Men for at holde det først efter to eller tre uger.

Hvilket betyder, at hvis der efter den donorblod for Helicobacter pylori, IgG sats i fortolkningen af resultaterne (under 0,9 U / l)? I sådanne tilfælde kan en specialist lave en konklusion om fraværet af organismen Helicobacter pylori.

Hvis sat på Helicobacter pylori blodprøve, satsen for immunglobulin IgM indikerer en læge på et tidligt periode, at patienten oplever efter infektion. Hvis det negative resultat opnås samtidig tilstedeværelsen i kroppen af andre typer antistoffer, vil det tydeligt viser forekomst af sygdomskim i kroppen.

Hvad opnås de andre resultater, når det blev transskriberet på Helicobacter pylori blodprøve? Norma IgA immunglobulin fortælle, at patienten er på vej gennem den tidlige periode efter infektion. Imidlertid kan en sådan indikator viser forekomst og Helicobacter pylori. Dette bekræftes af normale værdier for andre typer antistoffer.

Forberedelse til en blodprøve og idriftsættelse

For at få mest pålideligt bestemme tilstedeværelsen eller fraværet af infektion i kroppen, læger giver konkrete anbefalinger til deres patienter. Hvis en person er udpeget til at analysere Helicobacter pylori hvordan man kan tage det for at få de mest pålidelige resultater? Eksperter anbefaler at blive udelukket fra menuen fedtholdige fødevarer dagen før besøger laboratoriet. Det skal erindres, at kun om morgenen på en analyse af Helicobacter pylori. Sådan skal du tage det? Fastende alene. Blod er taget fra patientens vene. Den blev anbragt i et reagensglas, hvori den særlige gel foldning indsamlet biologisk materiale. Der er således en adskillelse af plasmaet, der blev undersøgt for tilstedeværelse af antistoffer.

udåndingsluften

Urease analyse til bestemmelse af tilstedeværelsen i organismen Helicobacter pylori skyldes evnen af bakterier til at producere et særligt enzym, som beskytter det mod det barske miljø i maven. Dette enzym (urease) frembringer spaltning af urinstof i fordøjelseskanalen. Som et resultat af denne reaktion er dannelse af ammoniak og carbondioxid. Sidstnævnte af disse to elementer er frigivet, når patientens vejrtrækning.

Dette assay har tre ændringer. De omfatter:

- forsøg med urinstof, med mærket af radioaktive isotoper;
- forskning 13C urea anvendes med ikke-radioaktive isotoper;
- Helic-test, som anvendes i stedet for isotoperne af urinstof.

Hvad kan en ånde test på Helicobacter pylori udskrift? Norma, hvilket indikerer fravær af infektion, som er tilfældet, når helt fraværende afmærkede isotoper i udåndet af patienten.

Før en urease test patienten skal begrænse indtagelsen af vand og mad. Morgen vandretur til laboratoriet på tom mave lavet. også anbefales ikke at drikke en time før levering af analysen. Inden for 1,5 dage før eksamen patienten kan ikke spise kål og æbler, brød og sorte bønner, og andre produkter, der bidrager til luft i maven.

At komme af med skadelige mikroorganismer

Sådan behandler bakterien Helicobacter pylori? Fordi skadelige bakterier kan eksistere i den menneskelige krop uden nogen symptomer, er behandling udføres kun i tilfælde, hvor der allerede en gastritis, mavesår og andre patologiske processer.

Hvis opdagede bakterien Helicobacter pylori i maven, hvordan man skal behandle det, lægen beslutter. Kun en specialist vil være i stand til at vælge for hendes patient en af flere regimer. Han har gjort det på grundlag af de individuelle egenskaber af patienten, givet hans reaktion på visse lægemidler.

Så gastroenterolog betyder antibakteriel virkning kan tildeles. Med deres hjælp kan elimineres ved bakterien Helicobacter pylori i maven. Sådan behandler patienten med antibiotika? Modtagelse Kredsløbet indbefatter en læge farmakologiske midler, såsom "azithromycin", "Flemoksin" "Clarithromycin," "levofloxacin". Det kan også blive ordineret antibakterielle lægemidler "De-Nol", "Metronidazol" et al.

I mavesår og 12 sår på tolvfingertarmen, gastritis og andre patologier, der kræver mere Helicobacter pylori behandling? Bedømmelser Gastroenterology tyder på, at terapi hjælper til at eliminere sådanne infektioner bør omfatte lægemidler, der reducerer mavesyresekretion. Kun i dette tilfælde, vil infektionen være i et ugunstigt miljø for hende. Et par uger, og nogle gange varer lidt længere ligesom der af Helicobacter pylori behandling. Vidnesbyrd bekræfter effektivitet og komfort for en sådan terapi.

På samme tid i behandling, anbefales det at søge råd hos folkemusik healere. Selvfølgelig gør naturmedicin ikke lindre den person af bakterierne, men de kan hjælpe med at fjerne de smertefulde symptomer og for at fremskynde inddrivelsen af maveslimhinden.

Af de mest effektive folkemusik retsmidler omfatter følgende:

- bouillon hypericum, kamille, sød og efterlader tranebær, der besidder antiseptisk og beroligende virkning;
- frø og hør olie, i stand til at skabe en wraparound effekt;
- tinktur fremstillet af blomster af vilde rose og pære.

Før påføring af naturlige midler anbefales at rådføre sig med din læge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.