FormationUngdomsuddannelse og skoler

Funktioner af strukturen og funktionen af rodhætten i planter

Ethvert levende væsen har sine midler til et normalt liv, hjælper med at beskytte mod en række problemer, fra fjender og slutter med klimatiske modgang. Planter er ingen undtagelse. For eksempel, alger, at beskytte sig mod magt vandstrømmen og fart, har specialiseret rhizoider - sugekopper, der lægger til underlaget og forblive på plads.

Men højere planter for dette er rødderne af forskellige former og længder. Men selv en underjordisk krop også skal beskyttes, fordi jorden - hårdt nok levested. Dermed hjælper det rod hætte, hvilke funktioner bygningerne vi se på i denne artikel.

Funktioner af strukturen af planter

Lige siden folkeskolen, ethvert barn kender de grundlæggende funktioner i enheden krop af højere planter. Selvfølgelig, den indre indholdet forbliver uudforsket for mange, dog ikke specielt interesserede. Men eksterne myndigheder ved alt. De er:

 • Flygte indsendt ydre del: stilk, blad, blomst (dækfrøede);
 • underjordisk dannet rodsystem.

Derfor kan intet usædvanligt ikke navngivet her. Den eneste forskel mellem alle medlemmer - er en måde til reproduktion, og følgelig strukturen af de reproduktive organer. I nøgenfrøede er en bule med frø i dækfrøede - en blomst med de indre organer af reproduktion, i Spore - sporangier med sporer.

Men det samme for alle grupper, der er udpeget myndighed er rødderne af planterne. De er dens store underjordiske del, udføre en række vitale funktioner.

 1. Ligesom et anker, rod rettelser plante i jorden.
 2. Det tjener til at suge og holde kroppen af vand og opløste mineraler.
 3. I mange arter, det er et sted for ophobning af ekstra næringsstoffer.
 4. Det giver alle medlemmer af positiv geotropism (en særlig rolle i dette er kun toppen af roden).
 5. I nogle arter det tjener som et yderligere organ til absorption af atmosfærisk oxygen eller vand.

Det er klart, at denne krop er ekstremt vigtigt. Det er kendt, at hvis en stueplante for transplantation beskadige rodsystemet er stærk nok, vil det dø eller blive alvorligt syg og langtidsholdbare. Dette skyldes det faktum, at rødderne af planter er genvundet, og alle andre organer, men udbredte læsioner begynder at dø.

Plant Root: Typer

Naturligvis bør den underjordiske planteorgan har trækkene i struktur og udvikling, der tillader ham at være så hårdfør og modstandsdygtig over for mekanisk beskadigelse. En vigtig rolle i denne er roden hætte. før behandle kroppen indefra, vi forklare Men hvad det er udenfor.

Alle former for rødder kan inddeles i tre kategorier.

 1. De vigtigste ting - den centrale rygsøjlen, som begynder at vokse først.
 2. Lateral rødder - grenen optræder i hovedsagen med strømmen af livet.
 3. Utilsigtet - mange hår danner på skaftet, som kan have en række forskellige størrelser fra tynd og næsten umærkeligt til de gigantiske søjleformede backup.

Sammen giver de den hele plante vysheoboznachennyh udførelse funktioner.

typer af rødder

typer af rødder - disse ændringer og deres usædvanlige symptomer, der opstår i planter i naturen. De dannes med henblik på tilpasning til en bestemt vækstbetingelser, eller for at vinde konkurrencen om territorium og mineral ernæring, vand. nogle af de mest almindelige typer kan skelnes.

 1. Roots-rekvisitter - klausuler, der strækker sig fra stilken og uafhængigt fastgjort i jorden. Dannet med henblik på yderligere at styrke det store krone af træet. Sådanne anlæg kaldes Banyan Tree.
 2. Rødder-slinging - tjene til yderligere at styrke planterne på overfladen af et substrat. For eksempel vedbend, vilde druer, bønner, ærter og andre.
 3. Suckers - denne tilpasning af planteskadegørere og semiparasites at trænge ind i værten stammer fra formålet om konsumption af sine næringsstoffer. Deres andet navn - haustoria. Eksempel: mistelten skælrod, dodder og andre.
 4. Vejrtrækning rødder. Denne laterale rødder, der tjener til absorption af oxygen i de vækstbetingelser af planten i overskydende fugt. Eksempel: mangrove, Salix fragilis, cypres.
 5. Air - utilsigtet rødder, som udfører den yderligere funktion at absorbere fugt fra luften. Eksempel: orkideer og andre epifytter.
 6. Knolde - spredning af underjordiske laterale og birødder med henblik på lagring af komplekse kulhydrater og andre forbindelser. EKSEMPEL kartofler.
 7. Rødder - underjordisk organ dannet ved overvækst af hovedroden lagres næringsstoffer. Eksempler: gulerødder, radiser, rødbeder og andre.

Således har vi undersøgt planternes rødder, der kan ses med det blotte øje, hvis frigøre det fra jorden.

Rodsystem planter

Alle angivne typer af rødder hver plante til at danne et helt system. Det kaldes rod og er af to grundlæggende typer.

 1. Fiber - udtales lateral og utilsigtet ikke set det vigtigste.
 2. Rod - centralt pælerod udtrykkes klart, og den laterale og utilsigtet svag.

Disse typer af rodsystemer er fælles for alle dækfrøede planter.

Funktioner af strukturen af planterødder (tabel)

Nu ser inde i planten til at få adgang til og undersøge roden hætte, strukturelle træk, der hjælper så hele kroppen. Men bortset fra toppen af roden, er der andre dele af det. For at se alle de strukturelle karakteristika af planten rod, bordet er meget bekvemt.

del af roden strukturelle træk funktion
Calyptra eller rodhætten Nedenfor er et nærmere kig. Beskyttelse mod mekanisk beskadigelse (primær)
delende zone Repræsenteret af små celler, der har tætte cytoplasma og store kerner. Konstant der er en division, som her er den apikale meristem, der giver anledning til alle de andre celler og væv i roden. Farve område, når man overvejer den mørke, let gullig. Størrelse - omkring en millimeter. Den vigtigste funktion - at sikre den permanente division og øge massen af udifferentierede celler, som i fremtiden vil blive anvendt til forskellige specialiseringer.
stretching zone (vækst) Repræsenteret af store celler med cellevægge, woody med tiden. Mens de stadig er bløde, datastrukturen af hamstre en masse vand, strækkes og dermed rodhætten skubbes dybere ned i jorden. Størrelsen på dette område - et par millimeter, når man overvejer den er gennemsigtig. Spændinger og fremme plante dybt ned i jorden.
absorption differentiering Zone Det er udformet på mitokondrierne-rige celler, som er indsamlet i epiblemu eller rizodermu. Dette er det dækkende stof, foring ydersiden af rodhår placeret på stedet. De kan være af forskellige størrelser og længder. Nogle af dem dør, men ny form nedenfor. Passer zonen er nogle få centimeter, er det vel synlig. Absorption af jorden løsning og vandet fra land
bedrift område Præsenteret exoderm celler. Dette væv erstattes epiblemu. exoderm celler har en tyk væg, lignificerede ofte har form af rør. Roden af denne del af et tyndt, men holdbart, aktive del er en primær cortex. Når man overvejer overgangen fra rhizodermis til exoderm næsten umærkelig, det betingede. Ledende næringsstoffer (jord og vand) fra absorptionszonen i stilken og blade fra planten.

Således har vi fundet, at væksten af planterødder med Calyptra begynder og slutter med et afsnit af den primære cortex. Nu nærmere på strukturen og funktionen af selve toppen af den underjordiske del af disse fantastiske skabninger.

Toppen af roden

Der er flere navne, der refererer til denne del af den underjordiske krop. Så den følgende synonymer:

 • Calyptra, fra lat. calyptra;
 • rodhætten;
 • rodspids;
 • kaliptrogen;
 • rodspids.

Men uanset navnet, roden cap funktion i planter forblev uændret. Generelt er dette afsnit er en let fortykket formation ved spidsen af rygsøjlen under jorden. I mikroskopet ses det som en hætte, som indsættes ovenfra for at beskytte de sarte væv af jordpartiklerne. Dimensioner Calyptra små som 0,2 mm. Kun i sådanne modificerede strukturer, såsom vejrtrækning rødder, den når et par millimeter.

Udseende bestemmes, og hovedfunktionen af rodhætten - selvfølgelig er at beskytte mod mekaniske skader. Det er dog ikke den eneste.

Hvilke celler i roden cap?

root cap celler af to typer. Den første del - er ekstern. De er aflange, trække og voksende formation, nøje tilpasset til hinanden. Derfor, de intercellulære rum er stort set fraværende. Levetiden for disse celler er meget kortvarig og er kun 4 til 9 dage. I løbet af denne tid skal de have tid til at vokse og dele sig.

Derfor, de processer af mitose på rodspids er konstante. Oprindelsen af celler Calyptra sædvanligt - ved den apikale meristem, placeret direkte over formede sag. Cellevægge disse strukturer tynd nok neodrevesnevshie.

I den tid, cellerne afstødes, otmiraya, isoleret blanding af polysaccharider - slim. Derfor funktionen af rodhætten er at sikre, at den beskyttende slim belægning af den underjordiske legeme toppe til sikker fremme mellem jordpartiklerne.

På grund af slim Calyptra, solid jordstruktur klæber til ryggen og lette dens nedadgående dias. Dette er imidlertid ikke de eneste celler, som er dannet af sag består.

Der er celler, der Calyptra dannet i den centrale del af hans - Columella. Denne stivelseskorn eller amyloplaster. De er oprindeligt afledt plastider, der ikke har klorofyl. Det vil sige, bestod oprindelig af separate organismer lært at leve i symbiose med de mere højt organiserede væsener, og efterhånden blev uerstattelige for deres interne strukturelle celler.

Amyloplaster - er celler, der akkumuleres inde i store kornstivelse polysaccharid. Udenfor og afrundes, støder op til hinanden, så tæt som Calyptra struktur beskrevet ovenfor.

De bandt en anden funktion rod hætte, der siger følgende. Bemærk også, at stivelsen i amyloplaster kan tjene som en ekstra energikilde til anlægget, hvis det kræves af de miljømæssige betingelser.

rodhætten funktion i planter

En af dem, det vigtigste, har vi allerede identificeret. Vi gentager det igen og tilføje dem, der endnu ikke er nævnt.

root cap fungerer i planter:

 1. Det ydre lag af celler Calyptra polysaccharid udskiller slim, der tjener til at lette fremme af rødder dybt ned i jorden.
 2. Det samme slim Case består gør det muligt for planten at undgå udtørring.
 3. Columella celler (central Calyptra) omfatter stivelseskorn bliver derved statoliths georetseptsii og udføre funktionen for roden. På grund af dette er det altid positiv geotropism.

Forsøg har vist, at hvis man fjerner planterne Calyptra, dens vækst i længden ophører. Det gør dog ikke dø, og vil aktivt udvikle laterale og birødder, ekspanderende jord fange rækkevidde i bredden. Denne egenskab bruges gartnere i voksende afgrøder.

Det er indlysende, at roden cap funktion i planter er yderst vigtigt. Efter alt, hver side eller tilbage pridatochny Calyptra har også på sin top. Ellers anlægget sag består i at fjerne fra den centrale aksiale rygsøjlen ville være omkommet. Der er undtagelser. Det er de typer af planter, hvis rødder er helt blottet for udpegede strukturer. Eksempler: vandkastanjer, andemad, vodokras. Det er klart, at dybest set er det repræsentanter for vand fauna.

amyloplaster funktion

Vi har allerede sagt, at der er en funktion af rod hætte forbundet med amyloplaster. De ophobes stivelse korn og omdannet til ægte statolith. Det er stort set det samme som statocysts (øresten) i det indre øre af pattedyr. De spiller en vigtig rolle i den følelse af balance.

Den samme aftale og statolith amyloplaster. Takket være dem, planten "føles" placeringen af Jordens radius, og voksende altid ifølge ham, er, at styret af tyngdekraften. Denne funktion blev først etableret af Thomas Knight i 1806, som afholdt en række bekræftende tests. Desuden er dette fænomen kaldes geotropism af planter.

geotropism

Geotropism, eller gravitropism, der omtales som en funktion af planter og deres dele vokser kun i retning af jordens radius. Det betyder, at hvis for eksempel, giver frøene spirer i den normale tilstand, og derefter tænde for gryden på sin side, så efter et stykke tid roden spids også gør bøjning og begynder at rulle ned for at afspejle den nye situation.

Hvad er betydningen af rod cap i dette fænomen? Det amyloplasterne Calyptra tillade roden har en positiv geotropism, der altid vokser ned. Mens der i stængler, tværtimod, en negativ geotropism, da deres vækst bæres opad.

Det er dette fænomen alle de planter, der lider af vejret og faldne stilke til jorden efter naturbegivenheder (storme, hagl, kraftig regn, vind), er i stand til at genoprette den tidligere tilstand igen inden for en kort periode.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.