FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er den længste flod i verden?

I lang tid troede man, at verdens længste flod - Nilen. Men takket være moderne teknologi og talrige forskere lært, at det ikke er sådan. Ved hjælp af data fra satellitter, de var i stand til at bevise, at repræsentanten for det afrikanske kontinent er ikke meget, men stadig ringere end den længde af Amazonas. Det skal bemærkes, at før denne gang var det på den anden position på planeten (ved prodolzhitlnosti). Beviser officielt anerkendt, derfor og sagde: Hvad er den længste flod i verden, nu kan du sikkert nævne Amazon, som også er den mest velhavende.

revolutionerende forskning

Længden af mesterskabet på planetens vigtigste arterie sydamerikanske repræsentanter bevist "landets Nationale Center for Space" i Brasilien. De har længe studeret det med hjælp fra satellitdata på grundlag af beregninger af ekspeditionen af de peruvianske og brasilianske forskere. Det faktum, at der i forbindelse med udøvelsen af sin ny kilde til Amazonas blev opdaget, som ikke ligger i den nordlige del af Peru, som tidligere antaget, og i bjergene i den sydlige del af staten. Som et resultat, at afgøre, hvilken er den længste flod på planeten, har forskerne kommet til den konklusion, at længden af repræsentanter for Sydamerika var omkring 6800 km, mens der af Nilen - omkring 6695 km. For at finde ud af den nøjagtige længde er problematisk, fordi det afhænger af rigtigheden af kilden. Uanset hvad det anses for Amazon, det stadig vil være længere.

placering

Den længste flod i verden stammer fra Andesbjergene i Peru, i en højde, som er 5000 meter over havets overflade, og ender i Atlanterhavet. Waterway flyder gennem et område i lande som Bolivia, Ecuador, Colombia og Brasilien. Det skal bemærkes, at i sin pulje er halvdelen af tyve af verdens største floder. Ganske interessant er det faktum, at en stor del af Amazonas er beliggende i den brasilianske territorium, hvis befolkningen taler portugisisk.

generel beskrivelse

I sin kerne er det den længste flod i verden er et system bestående af en kystnære skov og mindre vandløb. Den samlede længde af alle sine vandveje er mere end 25 tusinde kilometer, mens poolområdet - 7,2 millioner kvadratkilometer. Sammen med hende i Atlanterhavet løber ud i rækkefølge femtedel af alle ferskvands reserver af planeten. infusion Volumen er så stort, at sammensætningen, farve og saltindhold i havvand varierer over afstande på mere end 300 kilometer fra kysten. Amazon er født ved fusionen Maranyon og Ucayali. Det område af dens indre delta - mere end 100 tusind kvadratkilometer.

Stedet med den største dybde af Amazon, som er 135 meter ligger nær havnen Obitus. Denne værdi kan sammenlignes med et gennemsnit på Østersøens lignende indikator. Den tørre sæson er den længste flod i verden med sine farvande dækkede et areal på omkring 110 tusind kvadratmeter kilometer. Dette stiger med mere end tre gange i løbet af regntiden. Desuden, hvis i det første tilfælde bredden af floden er op til 11 km, mens der i den anden kan den udleveres på 40 kilometer. På to tredjedele af den samlede længde af denne vandvej er sejlbar. Desuden, her kan du gå endda ocean skibe, der går op i munden af byen Manaus, som ligger i 1690 kilometer fra dens begyndelse. Det er umuligt ikke at bemærke, at den største flod ø af planeten, kendt som Marajó, er det på Amazon.

Oprindelsen af navnet

Apropos navnet på den længste flod i verden, for ikke at nævne oprindelsen af navnet. De fleste historikere og forskere mener, at det blev givet af de spanske erobrere. Og sandheden er, når disse europæiske angribere landede på det sydamerikanske kontinent, de har ofte haft til at engagere sig i kamp med de lokale. Blandt de indfødte, sammen med mænd og kvinder kæmpede bravt. Hans raseri og mod indisk kvinde mindede den spanske legende af Amazoner siden oldtiden. Fantasien af conquistadorer var så imponeret, at de er præcis, hvad de kaldte en lokal vandveje. Det skal bemærkes, at nogle historikere mener, at der faktisk kæmpede kun af mænd, som på grund af det lange hår var blevet taget for kvinder. Uanset hvad det var, navnet på den længste flod i verden blev opfundet af spanierne ad gangen.

biota

Lokale flora er simpelthen fantastisk den menneskelige fantasi for sin mangfoldighed. Som i dag, forskerne var i stand til at granske mindst en tredjedel af dens dele. Samtidig skal det bemærkes, at ca. 25% af alle brugte i verden medicin medicinske planteingredienser udvindes netop i de lokale skove. Ganske forskelligartet er fauna. I Amazonas beboet af omkring 1500 arter af fisk. En af de mest usædvanlige arter - det er en fisk-tyr og nåede fem hundrede kg for vægt og fire meter i længden. Desuden her (herunder banker) der er omkring 250 arter af pattedyr og 1.800 arter af fugle. En af de mest fremtrædende repræsentanter for den lokale fauna begyndte lyserøde ferskvands delfiner, i stand til at jage selv i den oversvømmede skov. Det er umuligt ikke at bemærke det store antal Piratfisk - rovfisk, der er blevet indbegrebet af rædsel, fordi biograf.

Vand træer

En af de vigtigste attraktioner, som er berømt for den længste flod i verden - er berømte gigant-store vand træer, som er i sin mund, nær den lille by Belene. De når den fem meter-mærket på højden af rullen og opstrøms. Denne proces sker i løbet af de oceaniske tidevand, og er ledsaget af stærk brøl. Akslerne er så stærke, der kan mærkes selv i en afstand af 1400 kilometer fra mundingen af Amazonas.

besøg

Lufttemperaturen på dens banker året rundt i området fra 26 til 28 grader Celsius. Samtidig er den bedste tid på året at besøge Amazonas anses for at falde. Med hensyn til den ugunstige periode, anses det for at være forår, der falder i regntiden. Ved omkring september vandet trækker sig tilbage og blotter lokale skove og strande.

fund

For at opsummere, skal det bemærkes, at tvister mellem eksperter om, som er den længste flod i verden, er nu i gang. I denne henseende er der ingen tvivl om, at påstandene og beviserne foretaget af brasilianske forskere til at blive udfordret. Uanset hvad det var, er længden af Nilen i de senere år også ændret. Men i modsætning til Amazon, hovedpulsåren af det afrikanske faldt en smule. Det forkortes, når den længste flod i verden på grund af opførelsen af Aswan dæmningen reservoir Nasser, som begyndte i 1960.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.