Sport og FitnessYoga

Forskere mener, at yoga hjælper til at klare højt blodtryk

Yoga kan hjælpe med at reducere blodtrykket hos mennesker, der er i risiko for at udvikle forhøjet blodtryk. Dette fremgår af resultaterne af en ny undersøgelse.

Risici for patienter med hypertension

"Hos patienter med præ-hypertension (en lille stigning i blodtryk) er mere tilbøjelige til at udvikle hypertension (forhøjet blodtryk), hvis de ikke ændrer deres måde at leve på," - sagde Dr. Ashutosh Anglish. Han er en kardiolog ved navn Gengarama Hospital i Delhi, Indien. Ifølge lægen, ethvert stadium af udviklingen af hypertension øger risikoen for slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesvigt.

Funktioner af ny forskning

Den nye undersøgelse omfattede 60 personer, der klagede over en lille stigning i blodtrykket, men ellers raske. Deltagerne blev inddelt i grupper: den første praktisere yoga, deltagere i den anden måtte ændre deres vaner, og den tredje gruppe var kontrolgruppen. Livsstil Ændrer Den anden gruppe omfatter moderat aerob motion, sund kost og give op cigaretter. Den gennemsnitlige alder for deltagerne i kontrolgruppen var 52 år.

Deltagerne i den første gruppe, yoga, havde en gennemsnitsalder på 56 år. De blev instrueret, og derefter praktiseret øvelserne på egen hånd derhjemme. Denne praksis omfatter strækøvelser, meditation og vejrtrækning kontrol af en time om dagen.

resultater

Efter tre måneder i den gruppe, der praktiserede yoga, der er synlige tegn på at sænke blodtrykket. Kontrolgruppen viste ingen ændring, siger forskerne.

Blodtrykket måles ved to parametre. Det øverste tal er det systoliske tryk, som vises i arterierne på det tidspunkt, hvor blodet bevæges fra hjertet til organerne. Det lavere tal kaldes det diastoliske. Det er et mål for tryk mellem hjerteslag.

Anglish og kolleger fandt, at patienter i den første gruppe kunne reducere de 24-timers sæt og diastolisk blodtryk på 4,5 mm Hg. v., og 24-timers gennemsnitlig reduceret tryk på 4,9 mm Hg. Art.

"Selvom undersøgelsen viste et moderat fald i blodtryk, en klinisk dette tal er meget relevant, da et fald i diastolisk blodtryk på 2 mm Hg. Art. potentialet til at reducere risikoen for koronararteriesygdom med 6% og for slagtilfælde og mini-slagtilfælde - med 15%", - sagde Anglish.

"Vores forskning viser, at patienter diagnosticeret med præ-hypertension bør praktisere yoga mindst en time om dagen hver dag. Dette er ikke kun hjælper med at forhindre forhøjet blodtryk, men også giver patienterne en følelse af velvære, som positivt påvirker deres generelle helbredstilstand, "- tilføjede han i en pressemeddelelse fra European Society of Cardiology.

Resultaterne blev præsenteret onsdag på det årlige møde i Kardiologisk Selskab for Indien i Kochi. Forskning præsenteret på møder bør betragtes som foreløbige, indtil de offentliggør i peer-reviewed tidsskrift.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.