SundhedSygdomme og lidelser

Forøgede lymfocytter i barnets blod

Under fødslen flytter barnet fra et sterilt miljø, som er moderens livmode, til et ikke-sterilt miljø - omverdenen.

I løbet af denne periode er barnet beskyttet mod de fjendtlige faktorer i den nye verden, der omgiver ham kun med antistoffer, der overføres til ham af moderens krop.
Hans egen krop er endnu ikke i stand til at producere beskyttende antistoffer. Gradvis bliver immunforsvaret. Og kun i en alder af 6 kan du tale om modnet immunitet. Lymfocytter er den vigtigste styrke af god immunitet. De specialiserer sig i ødelæggelsen af virusinfektioner. Lymfocytter er opdelt i:

- B-lymfocytter er spejdere, de leder efter fremmede, fjendtlige mikroorganismer;

- T-lymfocytter er regulatorer, de kontrollerer kroppens immunreaktion, hvis det er nødvendigt at styrke denne reaktion, så t-hellers træder ind i sagen, og om nødvendigt undertrykkes T-suppressorer aktiveret;

- NK-lymfocytter er "naturlige killere" - de ødelægger fremmede celler.

Lymfocytter i blodet hos en voksen person er normalt 20-35%.

Hos børn er denne indikator ikke konstant og varierer afhængigt af alder:

- Fra fødsel til 4 dage - 20-22%;

- 4-7 dage - 40-45%;

- 8 dage - 6 år - 45-67%, med den største stigning i lymfocytter i barnets blod i 12-24 måneder

- Med 6 år begynder disse tal at falde og med 15 år er stabiliseret i området 20-35%.

Forhøjede lymfocytter i barnets blod eller nedsat, vil hæmogrammet vise.

lymfocytose

Patologisk stigning i niveauet af lymfocytter - lymfocytose - er opdelt i relative og absolutte.

Relativ lymfocytose er en stigning i procenten af lymfocytter i leukocytformlen medens deres normale antal opretholdes.

Med absolut lymfocytose øges det totale antal lymfocytter i blodet.

Hvis det er afsløret, at lymfocytterne i blodet øges i barnet af en relativ type, indikerer dette de overførte smitsomme sygdomme. Barnets organisme tåler sygdommen mere alvorligt, immunsystemet reagerer meget voldsomt, så testene viser straks et forhøjet niveau af lymfocytter. Men tilbagesøgningen hos spædbørn tager mindre tid end hos voksne. Hertil kommer, at hvis lymfocytterne øges, kan årsagerne være som følger:

Tyfus feber;

- Nogle typer avitaminose;

- Endokrine patologier

- sult

- perioden efter forebyggende vaccinationer

En blodprøve, der viser, at lymfocytter i blodet af et absolut barn er forhøjet, bør danne grundlag for en seriøs undersøgelse, da dette kan være et symptom på sådanne formidable sygdomme som tuberkulose, rubella, akut viral hepatitis, kyllingepok, cytomegalovirusinfektion, lymfocytisk angina, Hyperthyroidisme, leukæmi efter type lymfoblastisk leukæmi, lymfosarcoma. I disse tilfælde kan niveauet af lymfocytter nå 90-95%.

hypolymphemia

Sænkning af niveauet af lymfocytter under normen kaldes lymfocytopeni. Lymfocytopeni er også relativ og absolut. Relativ lymfocytopeni ledsages af inflammatoriske-purulente processer, lungebetændelse. Absolut lymfocytopeni observeres i patologier af rød knoglemarv, med døden af et stort antal lymfocytter, for eksempel med HIV.

Det er meget vigtigt at starte behandlingen i tide, fordi konsekvenserne kan være skræmmende. Beskyttelse af kroppen (især børn) er fundamentet for sundhed, og du er ansvarlig for at sikre, at antallet af lymfocytter altid er normalt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.