SundhedMedicin

Exokrine kirtler af human

Hos mennesker er der en række af reguleringssystemer, for at sikre den normale funktion af kroppen. Disse systemer, navnlig bør omfatte indre og ydre kirtelsekret.

Forrykke balancen i kroppen ganske nemt. Eksperter anbefaler at undgå de faktorer, der forårsager ubalancen.

Exokrine kirtler (eccrine) bære forskellige selektionsmidler i det interne miljø og legemsoverfladen. De danner en individuel og konkret lugt. Endvidere exokrine kirtler giver beskyttelse mod indtrængning i kroppen af skadelige mikroorganismer. Deres afladning (hemmelig) har mikostaticheskim og baktericid virkning.

Eksokrine sekreter (spyt, tåre, sved, mælk, sex) er involveret i reguleringen af intraspecifikke og interspecifikke relationer. Dette skyldes primært det faktum, at deres udledning er udstyret med funktionen eller metabolisk oplysninger til at påvirke de omkringliggende eksterne organismer.

I munden er der små og store spytkirtler af ekstern sekretion. Deres kabelkanaler udmunder i mundhulen. Små kirtler placeret i submucosa eller tykkere slim. I overensstemmelse med det arrangement isoleret linguale, palatal, molær, labial. Afhængigt af arten af deres udledning, er de inddelt i slim, serøs og blandet. Ikke langt fra dem er skjoldbruskkirtlen intern sekretion. Den indsamler og secernerer iodholdige hormoner.

Store spytkirtler kaldet parrede organer, der er placeret uden for mundhulen. Disse indbefatter sublinguale, submandibulære og parotideale.

Blandingen adskilles spytkirtler kaldet spyt. Sekretoriske processer forekomme under hormonelle forandringer i kroppen (ved tolv - fjorten år) er den mest intense.

Brystkirtler er (oprindeligt) modificeret svedkirtler i huden og lagt på den sjette eller syvende uge. I første omgang, de ligner to sæler i epidermis. Efterfølgende er begyndt at danne "mælk pletter".

Før den periode puberteten bryster piger er i dvale. grene bebyggelse sker i begge køn. Med udbruddet af voksenalderen er der pludselige ændringer i hastigheden af udviklingen af mælkekirtler. I drenge, deres sats på udvikling bremser, så stopper helt. I piger er udviklingen accelereret. endesektion dannet begyndelsen af den første periode. Dog skal det bemærkes, at brystkræft hos kvinder fortsætter med at udvikle indtil graviditet. Sin endelige dannelse forekommer under laktation.

Den mest massive af fordøjelsessystemet kirtel af det menneskelige er leveren. Vægten af hendes (voksen) - lige fra én til halvanden kilo. Desuden leveren er involveret i kulhydrat, vitaminer, proteiner og fedtstofskiftet, er det beskyttende, chologenic og andre funktioner. Når fosterudvikling , dette organ er stadig og bloddannende.

De svedkirtler i huden producerer sved. De er involveret i termoregulering, danner individuel duft. Repræsenterer disse kirtler enkelt rør med foldede endedele. I hver af svedkirtlerne har endedelen (kroppen), sved kanalen. Sidste åbner undertiden udad.

Svedkirtlerne har forskelle på den funktionelle værdi og morfologiske karakteristika, samt udvikling. De er placeret i det subkutane væv (bindevæv). I gennemsnit en person har omkring to - tre og en halv million svedkirtlerne. Deres morfologiske udvikling er afsluttet i omkring syv år.

Talgkirtlerne nå sit højdepunkt i puberteten. Næsten alle af dem er forbundet med hår. I områder, hvor der ikke er nogen hårvækst, talgkirtlerne ligge på egen hånd. Deres udledning - fedt - anvendes til at smøre håret og huden. Den daglige gennemsnit som står omkring tyve gram fedt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.