SundhedMedicin

Læbe-ganespalte: årsag og korrektion

Fødslen af et barn - en længe ventet øjeblik for mange. Men der er tidspunkter, hvor en god nyhed efterfulgt af begivenheder, som forældre ikke er forberedt på forhånd. Sådanne eventualiteter er medfødte anomalier og mangler, der formørker udseendet af barnets fødsel.

Læbe-ganespalte - den mest almindelige misdannelse person. De mennesker anomali kaldes "zaychey læbe" (læbe) og "ganespalte" (ganespalte). Deres dannelse finder sted i første trimester af graviditeten, fra 5. til 11. uge af fosterudvikling.

ætiologi

"Zaychey lip" kaldes en uregelmæssighed, som er karakteriseret ved en delvis eller fuldstændigt fravær af sammenvoksninger af væv i overlæben. Det kan udvikle sig som en selvstændig stat, og kan kombineres med ganespalte.

"Ganespalte" - hul, ganespalte i den centrale eller sidedel. Det kan være placeret i en bestemt region (anterior knogler eller blødt væv posterior gane) eller strække sig over hele længden.

På moderens krop under graviditeten kan blive negativt påvirket af en række faktorer, hvilket resulterer i et udseende af sådanne anomalier som læbe-ganespalte. Årsagerne til de følgende patologier:

 1. Arvelig disposition - en person, der blev født med en kløft, der er en mulighed for at overføre denne betingelse er nedarvet sit barn i 7-10% af tilfældene.
 2. Sygdom viral oprindelse, flyttet sin mor i første trimester af graviditeten (røde hunde, cytomegalovirus, herpes virus infektion, toxoplasmose).
 3. Tyngde miljø- og stråling forhold i området af kvinder, der lever på det tidspunkt, bære et barn.
 4. Kroniske sygdomme og indgivelse af lægemidler med teratogent i deres baggrund.
 5. Mors dårlige vaner (alkoholmisbrug, rygning, brug af narkotika).

Klassificering af læbe-ganespalte

På grundlag af anatomiske og fysiologiske egenskaber klassificeringen af kløfter er blevet udviklet. For nemheds skyld vil vi præsentere oplysninger i en tabel.

gruppe undergrupper Funktioner undergrupper
Isoleret læbe submukøs C1 side 2 sider
Ufuldstændig (s næse deformation eller uden) C1 side 2 sider
fuld C1 side 2 sider
Isoleret ganespalte De, der påvirker kun det område af den bløde gane Submukøs, ufuldstændige, komplet
Dem, der påvirker regionen af den bløde og hårde gane

Submukøs, ufuldstændige, komplet

Komplet ganespalte og alveolær knogle C1 side 2 sider
Cleft af den forreste del af den bløde gane, overlæbe og alveolær knogle C1 side 2 sider
Looping kløft påvirker overlæben, alveolær proces, hårde og bløde gane C1 side Højrehåndet, venstrehåndet
C 2 sider
Læbe-ganespalte (foto nedenfor), atypiske karakter

diagnostik

Patologi er defineret i den periode af graviditeten. Medfødt læbe-ganespalte har allerede visualiseret på 16-20 uger af fosterudviklingen. Hvis alle tre store ultralydsundersøgelse barnet vender sig bort fra sensoren enhed så svært at skelne struktur kan være en falsk resultat undersøgelsen.

Anmeldelser forældre, som senere havde børn med medfødte misdannelser, bekræfter muligheden for falske positiver, og i begge retninger. Nogle siger, at barnet er født syge, og som et resultat barnet ikke anderledes end deres jævnaldrende. Eller tværtimod, forældrene var sikker på en stærk barns helbred, og han blev født med sygdommen.

Fodring en baby med en abnormitet

Før det kommer til at løse problemet, skal du løse problemet med kid-drevne. Fodring børn med læbe-ganespalte er forskellige, så moderen skal overholde reglerne, som varierer afhængigt af den form for patologi.

Hvis et barn har kun anomali i strukturen af læberne, problemerne med erobringen af brystvorten og sutte hans læber, han vil ikke. Læbe-ganespalte eller kun himmel kræver nogle ændringer af barnets fødeindtagelse siden åbningen mellem nasale og mundhulen kan strømme ind i mælken, og der er ingen behov for at suge proces tryk.

Hvordan mælk kommer ind i næsehulen, og luft strømmer ligeledes ind i munden og følgelig i maven. Småbørn har brug for en langsigtet vandret position efter at have spist til overskydende luftbobler ud. De første måneder af livet er ledsaget af hyppig kolik, opstød, kan nå endnu at opkastning.

fodring regler:

 1. Bruge eller ammer, eller ved hjælp af sutteflasker (fra en kop eller skeen er ikke nødvendigt at fodre).
 2. Massere brysterne før fodring. Dette vil øge mængden af mælk til at handle refleksivt, og barnet behøver ikke at lægge en stor indsats.
 3. Overhold reglerne for on-demand fodring. Ofte sætte barnet til brystet.
 4. Gennemføre finger klemme areola, som gør det muligt at forøge fremspringet af sutten. Hvis det er nødvendigt, bruge specielle puder, vælge størrelsen af barnets mund.
 5. Hvis du oplever umættede baby-mælkerester indsamle brystpumpe og supplerende fodring fra en flaske. Den brystvorten også vælges individuelt, under hensyntagen til de anatomiske træk.

retningslinjer behandling

Børn med læbe-ganespalte med behov for kirurgi. Det er nødvendigt ikke blot at fjerne kosmetiske defekter, men også til at genoprette funktionen af fordøjelseskanalen og luftvejene.

Datoer for operationer, deres antal, mængden af interventionen definerer sig selv kirurg. Læbe-ganespalte fjernes følgende procedurer:

 • chiloplasty;
 • rinoheyloplastika;
 • rinoheylognatoplastika;
 • veloplastika;
 • palatoplastika;
 • knogletransplantation.

Alle disse tiltag er det primære kløft kirurgi. I fremtiden kan kræve sekundære operationer, der er en del af korrektionen udseende og eftervirkninger.

Rinoheyloplastika

Denne operation for at genoprette de anatomiske og fysiologiske egenskaber næsen og overlæben. Læbe-ganespalte fjernes ikke ved et sådant indgreb, men for korrektion "zaychey læber" rinoheyloplastika fulgte proceduren for valg.

Opgaver kirurger:

 • restaurering af det muskulære system af den øvre læbe;
 • Korrektion rød kant;
 • dannelse af normal størrelse mundhulen;
 • genoprette den korrekte placering af næsen;
 • symmetrien af korrektionen;
 • danner bunden af næsepassagerne.

I de fleste tilfælde er disse teknikker anvendes, så ar var synlige så lidt som muligt. Sand interferens teknik valgt, graden af deformation af primært væv og brusk vedligeholdelse og korrekt postoperative periode - de faktorer, der bestemmer behovet for sekundær operation efter fuldstændig genvinding af patienten.

Ensidig patologisk proces giver en operation for at opnå den 3-måneder gamle baby, to-vejs - efter seks måneder. Efter barnet plast fodret enten med en ske eller gennem en nasogastrisk sonde, afhængigt af den generelle tilstand og alder af patienten. Efter 3-4 dage, kan du vende tilbage til den metode, der er i konstant brug.

Rinoheylognatoplastika

Børn med læbe-ganespalte kan slippe af sygdommen ved hjælp af et sådant indgreb. Denne operation har til formål at fjerne anatomiske forstyrrelser næse, overlæbe og alveolær knogle. Det giver mulighed for korrektion gennem defekter. Bilateral læbe-ganespalte - en af de indikationer for rinoheylognatoplastike.

Den optimale driftsperiode er vorden indtil permanent okklusion stadig ikke fuldt dannet og endnu ikke har fundet sted børnesygdomme øverste hjørnetænder.

Veloplastika

Læbe-ganespalte er genoprettet ved samtidig anvendelse af flere operative procedurer. Specialister og kombinerede elementer heylorinoplastiki veloplastiki (korrektion af den bløde gane). Interventionen udføres med følgende mål:

 • genoprette synke funktion;
 • vejrtrækning korrektionsproces;
 • genoprette phonation og tale.

Hvis barnet kan lære at spise, så maden ikke siver fra munden til næsen, med den vokale apparat er værre. Alvorlige ændringer i tale kan ikke være selvkorrigerende. Dette er vigtigt i de første par år, når et barn lærer at tale og danne deres individuelle evner (sang, recitere digte).

Veloplastika afholdt fra 8 måneders alderen. Normalt kirurgi er veltolereret, og efter 1-2 dage, kan barnet spise selvstændigt.

Palatoplastika

Børn med læbe-ganespalte (handicap af sådanne børn er i spørgsmål) kan kræve flere faser af operationen, som udføres med jævne mellemrum. Hvis en misdannelse påvirket ikke kun læben, alveoleknoglen og bløde gane, men også til den hårde gane, denne tilstand er en indikation for palatoplastiki.

Efter korrektion af anatomien i den bløde gane hul i den faste automatisk indsnævret. Ved 3-4 år bliver det så smal, at du kan gendanne integritet uden væsentlige traumatiske lidelser. Sådan en totrins-korrektion har følgende fordele:

 • tidlige betingelser nyttiggørelse for den normale udvikling af tale funktioner;
 • barriere for vækstforstyrrelser i de zoner af overkæben.

Ettrins genvinding er mulig, men i dette tilfælde øger risikoen for underudviklede overkæben.

knogletransplantation

Denne operation udføres af kirurgen, men koordineret med specialtandlæge. Udført under ændringen af midlertidig til permanent okklusion (7-9 år). Under indgrebet tager transplantat fra skinneben knogle af patienten, og transplanteres ind i området af den kløft alveoleknoglen. Transplantatet kan genoprette integriteten af knoglen af overkæben og skabe optimale betingelser for udbruddet af blivende tænder.

sekundær kirurgi

Læbe-ganespalte - en medfødt anomali, der kan efterlade et spor i ansigtet på den person, hele sit liv. De fleste patienter har brug for at foretage sekundære plastikoperationer, hvis formål er følgende:

 • korrektion udseende;
 • genvinding af talen funktion;
 • eliminering af unormale kommunikation mellem to hulrum (nasal, oral);
 • bevægelse og stabilisering af den øvre kæbe.

1. Overlæben

De fleste patienter, der ønsker at udføre korrektion af overlæben, fokusere deres opmærksomhed på det faktum, at efter den indledende indgriben var kallun. Ønsket om at fjerne det og fører til kirurgen. Man skal huske, at enhver ar eller ar kan gøres mindre mærkbar nedgang i mængden, men det er umuligt helt at slippe af med det.

Hyppig stamme:

 • unaturlig bøjning rød kant;
 • asymmetri;
 • overtrædelse af de muskulære systemfunktioner;
 • unormal fylde.

2. Næse

Anomalier overlæben kombineret med nasal deformitet. Sekundær næse kirurgi er nødvendig for stort set alle patienter. Graden af deformation afhænger af sværhedsgraden af primær sygdom. For at rette den asymmetri, æstetiske udseende, er restaureringen af næseskillevæggen afholdt næsekorrektion.

Mindre ændringer, der har brug korrektion kan udføres i den tidlige barndom. Omfattende indgriben kun tilladt efter 16-17 år, når skelettet af ansigtet er fuldt dannet.

3. Den bløde gane

Konsekvensen af komplekse sprækker og deres primære kirurgi velofaringealnaya kan blive utilstrækkelig. Det er en patologisk tilstand forbundet med nasal stemme, sløret tale. Kirurgiske procedurer med henblik på at fjerne en tale defekt.

Operationen er tilladt i alle aldre, men før det er bedst at rådføre sig med en talepædagog, og bekræft umuligheden af talen relateret på andre måder.

Det for tidligt at vurdere resultatet af operationen på den bløde gane er umulig, fordi det muskulære system af regionen er meget følsom for ydre forstyrrelser, hvilket betyder, at ardannelse efter primær kirurgi er altid signifikant. Hvis du vil gendanne de funktionelle egenskaber udføre følgende manipulationer:

 • re muskel Plasty uden eller med samtidig forlængelse;
 • plast bløde gane anvendelse af et svælg klap.

En funktion af sene postoperative periode er at beskæftige sig med og dygtige logopedist høreklinikken.

4. Oronazalnye fistel

Dette er et fælles problem for patienter opereret for læbe-ganespalte. Fistel er en åbning mellem de to hulrum. Hyppig lokalisering - regionen alveoleknoglen, den hårde gane. I en tidlig alder, sådanne åbninger bliver en årsag til at få mad ind i næsen, men børnene lærer at kontrollere tilstanden. Som et resultat bliver nasal og utydelig stemme.

Fjernelse af fistler oronazalnyh båret af knogletransplantation at danne bunden af næsepassagerne.

konklusion

Læbe-ganespalte, hvori handicap forbliver pågældende henviser til en medfødt tilstand. I tilfælde af en kombination af bilateral alvorlig patologi med andre anomalier kan modtage et handicap.

Tilstedeværelsen af en enkelt sygdom uden tilknyttede medfødte misdannelser af den karakter betegnes som sådan, der ikke forhindrer en person selvstændigt tage vare på sig selv og ikke er ledsaget af abnormiteter i andre områder (psykisk, mental, sensorisk). I sådanne kliniske tilfælde, at patienten ikke genkende ugyldig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.