SundhedMedicin

Hormonet TSH skjoldbruskkirtlen: normal og unormal

For at forstå, hvordan den hormonelle system af kroppen, er det nødvendigt at forstå nogle af nuancerne i menneskets fysiologi. I forhold til de indre organer såsom mave-tarmkanalen, fordøjelse, hjerte eller hjerne, røre, føle og sige præcis under hvilke kant er det umuligt. Hormonelle system repræsenterer en meget tynd delikat struktur. den mindste fejl i sit arbejde, kan imidlertid føre til en række sundhedsproblemer.

Hvad er en "TSH hormon"?

Produktion af hormoner og deres kontrol over den fulde funktion af det menneskelige legeme - den vigtigste opgave for skjoldbruskkirtlen. Dette system med interne sekretion bestemmer gennemførelse af en række naturlige processer. Alle forstyrrelse i skjoldbruskkirtlen arbejder vedrørende arten af den ydeevne produceret af hormoner eller deres mængde kan fastsættes under de tilsvarende diagnostik.

TSH hormon, der produceres af skjoldbruskkirtlen, produceres af hypofysen, og mere specifikt de forreste flige. Destination af stoffet, i virkeligheden, er at styre og koordinere funktionerne af skjoldbruskkirtlen. Ligesom enhver anden thyreoideahormon TSH (thyroidstimulerende hormon) har en indflydelse på hormonal balance i kroppen som helhed ved at indvirke på T3 og T4. Disse stoffer er også produceret af skjoldbruskkirtlen.

Betydning analyse for at passere blod thyreoidea stimulerende hormon

Når thyroidhormon TSH er forhøjet, indikerer dette, at niveauerne af T3 og T4 i kroppen er for lav. Sådanne foranstaltninger kan tale om udviklingen af patologi kaldet "hypothyreose". Processen med sine data om forekomst forårsage skjoldbruskkirtelhormoner. TTG sænkes i tilfælde af, at er direkte proportional med nedsat funktion og vigtigste producerende organ. Uregelmæssigheder i skjoldbruskkirtlen er fyldt med alvorlige komplikationer i livet i hele organismen.

Analyse af blod på hormoner af en skjoldbruskkirtlen TSH er yderst vigtigt i færd med orgel diagnostisk undersøgelse. I forbindelse med udarbejdelsen af resultaterne og diagnose af dette tal behandles som en afgørende faktor, da han er i stand til at reagere hurtigt på den mindste patologiske forandringer. Mens T3 og T4 endnu ikke har reageret på tilstedeværelsen af visse markører i blodet, har TSH thyreoideahormon allerede vist sin lynhurtige reaktion af de åbenbarede funktionsfejl på hormonelle system.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt denne diagnose?

Til lægen sendt patienten til at gennemgå denne type af diagnostisk test, bør være gode grunde. Indikationerne for proceduren, sådanne tilfælde er:

 • udelukkelse eller bekræftelse af hyper- eller hypothyroidisme;
 • specifikation af diagnosen om skjoldbruskkirtlen eller beslægtede organer og systemer;
 • kontrol af opsvinget fremgangsmåde til tidlig påvisning af behovet for at foretage tilpasninger af behandling;
 • opnåelse yderligere stimulus testresultater;
 • rettidig styring fra T4 undertrykkelse stede i den såkaldte kolde knudepunkt og craw.

Periodisk prøvning af TSH - nøglen til tidlig behandling

Desuden kan en masse andre emner vigtige for den menneskelige krop systemer afslører denne særlige analyse af skjoldbruskkirtelhormoner. TSH i patienter, der gennemgår kirurgi eller dem med kroniske sygdomme, bør være under konstant overvågning af en specialist. Svar af denne analyse klart afspejler tilstanden af skjoldbruskkirtlen.

I tilfælde af den indledende fase af væsentlige ændringer eller aktuelle detektion dysfunktionelle processer i kroppen og tidlig behandling af patienten chancer for fuld helbredelse øger flere gange. For at undgå komplikationer og til at træffe passende foranstaltninger for at forebygge forringelse af patientens helbredstilstand, bør kontrol af TSH test regelmæssigt udføres.

Klargøring til analyse

Ignorere nødvendigheden af at sætte denne enkle analyse af TSH thyreoideahormon er yderst uønsket. Efter den procedure, som er enkel at udføre den teknik, er i stand til at give et detaljeret informativ svar. I kampen for patientens helbred med problemer med skjoldbruskkirtlen det spiller en vigtig rolle, er analysen af skjoldbruskkirtelhormoner TSH. Norm dens ydeevne med til at sikre en tilfredsstillende tilstand af patienten.

Før tager en blodprøve for at påvise TSH hormon, fortrinsvis nøje følge visse regler.

Fastholdelsen af de tips, der vil give læger om testen for at bestemme niveauet af hormonbalancen, vil patienten være i stand til at fjerne så meget som muligt sandsynligheden for falske oplysninger i analyseresultaterne.

De grundlæggende regler, der skal følges før testen

Så hvad skal du gøre for at ordentligt bestå prøven for hormonet TSH skjoldbruskkirtlen?

 1. Forskning er nødvendig for at passere på en tom mave. Muligt kun at bruge rent strømmende vand. For 8-10 timer før undergår diagnose, er det ønskeligt ikke at spise noget.
 2. Analyse bør indledes med en kost. Ophævelse af fede, røget, stegt, krydret og sure produkter for at undgå en mulig forvridning af forskningsresultater.
 3. Et par dage før passagen af den kliniske diagnose er vigtig for helt at eliminere alkoholholdige drikkevarer, uanset fæstningen.
 4. Må ikke spille sport og ikke overdrive det med magt belastning. Mindst en uge før undersøgelsen er vigtigt at udelukke enhver fysisk træning.
 5. Desuden bør et par uger før laboratoriet diagnosticering af blod være muligt at udelukke enhver optagelse af narkotika. Hvis den aktuelle behandlingsforløb i hvert fald ikke kan afbrydes uden brug af medicin eller en alvorlig fejl opstår i hele organismen, før de undergik proceduren er nødvendig for at give lægen med en liste over alle de medicin. Fordi de potentielt kan påvirke blodets dataanalyse, er eksperterne altid forsøger at tage hensyn til dem.

Hvorfor har jeg brug for at forberede sig specifikt til undersøgelsen?

Desuden fordreje undersøgelsesresultater kan være den seneste passage af røntgenstråler, ultralyd. Forhøjede niveauer af TSH (thyroidstimulerende hormon) kan fremprovokere stresssituationer. Nervøsitet, angst, frustration - alt dette bidrager til den intensive frigivelse af kemikalier i kroppen.

Når den ansvarlige og kvalitative tilgang til passagen af proceduren den blodprøve resultat på niveauet af thyreoidea-stimulerende hormon der bedst opfylder den reelle billede af patientens helbred. Takket være præcis information, i rette tid til at gennemføre forebyggende foranstaltninger for at forhindre skjoldbruskkirtlen sygdom og begynde behandling allerede eksisterende progressiv sygdom. Hos nogle patienter kan sådanne restriktioner forårsage en masse vrede, men for at få pålidelige data om tilstanden af kroppen bør forsømt ønsker og ambitioner. Kun på denne måde vil være i stand til at undgå at sætte reanalyse.

Sådan dechifrere analysen på TTG - normen eller ej?

Typisk testprøven på TTH betragtes som obligatoriske for patienter med forstyrrelser i kroppen er forbundet med arbejdet af skjoldbruskkirtlen. Kirurgisk behandling af kroppen i fortiden - som en direkte indikation for regelmæssig kontrol. Til korrekt dechifrere analyse og bestemme, om det normale niveau for hormon er fundet ud af, eller der er abnormaliteter i blodet, en endokrinolog baseret på flere grundlæggende punkter.

For det første mandlige og kvindelige figurer TSH er normalt at være forskellige fra hinanden. Ved mere retfærdig sex, kan han væsentligt overstige den i analysen af blodet hos mænd afspejler skjoldbruskkirtlen hormoner (TSH). Normen for kvinder er omkring 4,2, mens den mandlige sats sjældent overstiger værdien på 3,5. Men dette er ikke grænsen. Under graviditeten kan også øge skjoldbruskkirtelhormoner. TTG (normale kvinder for at bestemme graden af forøgelse af koncentrationen af stoffer i blodet) vordende mødre undertiden når 4.7.

Hvad bestemmer niveauet af thyreoidea-stimulerende hormon i blodet?

Endvidere kan skjoldbruskkirtel hormon i kroppen ændre sin koncentration afhængigt af mange funktioner forårsaget biorhythm, alder, tilstedeværelse af andre kroniske sygdomme, og så videre. D. Ved udarbejdelsen historie er ekstremt vigtigt at tilvejebringe fagmanden detaljeret information om dette emne.

Tegn objektive konklusioner fra testresultaterne, og forudsige den videre udvikling af begivenhederne er i stand til højt kvalificeret læge. Det kan tydeligt besvare spørgsmål om disse eller andre indikatorer i analysen af, om de er normale eller er direkte bevis for alvorlige forstyrrelser i kroppen.

Ofte patienter forsøge sig til at dechifrere de test aflæsninger på hormonet TSH skjoldbruskkirtlen. Falske konklusioner og erfaringer til gavn ingen har bragt så fortolke analysen af de bedste læger.

Årsager til forhøjet TSH

I tilfælde af afvigelser fra resultaterne af et presserende behov for at gribe effektivt ind. Det er nødvendigt at finde ud af, om der er en trussel mod sundheden, hvis forhøjet skjoldbruskkirtel hormon (TSH). Hvad skal man gøre i dette tilfælde, afhænger af årsagen, provokeret en stigning i koncentrationen i blodet. De vigtigste faktorer, der bidrager til dette:

 • nogle former for thyroiditis;
 • postkirurgisk syndrom i tilfælde af fuldstændig fjernelse af skjoldbruskkirtlen eller adskille sin andel;
 • godartede eller ondartede tumorer hypofyse;
 • onkologi skjoldbruskkirtel;
 • Processer brystkræft, lunge- eller andre organer;
 • fejlfunktion af binyrerne;
 • kompliceres af graden af giftighed på den store scene af graviditeten;
 • fravær på grund af fjernelsen af galdeblæren;
 • psykiske og fysiske sygdomme.

Hvordan manifesterer sig øge thyreoidea stimulerende hormon?

Talrige manifestationer på sådanne lidelser vanskelige at afsætte en separat gruppe af karakteristiske symptomer.

Funktioner forbedrer TSH hormon i organismen, er følgende:

 • apatisk tilstand, sløvhed, svaghed;
 • cyklus lidelser "sleep-wake";
 • Bremsning reaktion, langsom tankegang;
 • uopmærksomhed;
 • psyko-emotionelle forstyrrelser ikke manifesteret tidligere (raserianfald, moodiness, irritabilitet);
 • hurtig vægtstigning med næsten ingen appetit;
 • kvalme, opkastning;
 • forstoppelse;
 • organ hævelse;
 • lav kropstemperatur.

Reducerede blodprøve tal for TSH: Årsager

Når faldet i thyreoidea-stimulerende hormon bør også tage en hurtig indsats, da denne betingelse også indikerer tilstedeværelsen af problemer i patientens krop:

 • godartet skjoldbruskkirtel;
 • Plummer sygdom;
 • Sheehan syndrom;
 • hypofyse effektivitet nedsættelse;
 • den stærkeste følelsesmæssige stress;
 • ukorrekt og ukontrolleret medicin;
 • fastende eller væsentlige dietary restriktioner (på grund af manglende tilstrækkelig kaloriefattige under stringente kostvaner i t. h. monokomponent).

Symptomer på lavt thyrotropin

Når TSH reduceret niveau af patienten, som regel er der en stigning i blodtryk, lav feber. Hjertebanken, rystende lemmer eller hele kroppen - det er også udstyret et lavt niveau af thyreoidea-stimulerende hormon i blodet.

Svær hovedpine i dette tilfælde er ikke ualmindeligt, og de ofte føre til psykiske lidelser, fejl i fordøjelsessystemet. I dette tilfælde kan en person opleve en unaturlig appetit.

Behandling af lidelser fremkaldt af mangel på eller overskud af TSH

I betragtning af tilstedeværelsen eller fraværet af de karakteristiske symptomer på PCP udpege korrekt specifik behandling. Selvstændigt tage noget medicin bør ikke være kategorisk. Følgerne af urimelige lægemiddelterapi kan være den mest ynkværdige.

I tilfælde af stigende thyrotropin anvendes hovedsagelig syntetisk analog eller T4. Dosis og varighed af behandlingsforløbet sætter en specialist, fordi hver patient modtagelighed for handlinger lægemidler af denne type person. Farlige overtrædelser og svigt i funktionen af andre organer og systemer - resultatet af vilkårlighed. Effektiv metode til kontrol af hormonale system af det menneskelige legeme er en systematisk undersøgelse af passagen. Kun på denne måde kan være tid til at træffe passende foranstaltninger for at forebygge eller behandle sygdom.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.