SundhedSygdomme og betingelser

TTG sænkes - hvad betyder det? TTG sænkes under graviditeten

Og gynækologer og endokrinologer er godt klar over, hvor vigtigt det er at kontrollere niveauet af hormoner hos kvinder, især under graviditet. På dette tidspunkt, er næsten alle organer og systemer ændrer forløbet af deres arbejde, at tilpasse sig en ny måde. Efter alt, i løbet af de ni måneder af deres vigtigste opgave bliver at sikre en normal udvikling af barnet og bevare sundheden for den vordende moder. Selvfølgelig er disse ændringer påvirker og funktion skjoldbruskkirtlen. Overtrædelse af niveauet for hormoner, der produceres af det, påvirker i høj grad udviklingen og forløbet af graviditeten.

TSH hormon niveau gør det muligt at afgøre, om graviditeten er normal eller der er noget unormalt udvikler. Denne hastighed bestemmes ved analyse af blod taget fra en vene. Hvis TSH er sænket, eller, tværtimod, øget, vil lægen ordinere yderligere forskning. De vil hjælpe med at finde ud af, hvad der forårsagede de niveauer af hormonet abnormiteter.

Hvad er TTG?

At vide, hvad det handler om, er du nødt til at overveje et hormon produceret af skjoldbruskkirtlen af mennesket. Tierotropny hormon ansvarlig for den normale drift af hypofyseforlappen. Den styrer udvikling og funktion af skjoldbruskkirtlen, samt fremstilling af triiodothyronin (T3) og thyroxin (T4). Disse hormoner er meget vigtige for normal funktion af reproduktive og hjerte-kar-systemer, der er involveret i metaboliske processer og indvirkningen på den psyko-følelsesmæssige tilstand af en person.

Hvorfor studere TSH niveau?

Eventuelle udsving i mængden af hormoner i blodet kan forårsage en række sundhedsskadelige virkninger. Det er vigtigt at holde under kontrol alle de vigtige parametre under den fødedygtige. Ofte er der situationer, hvor denne periode med hormonelle forandringer. Det sker, at TSH er sænket under graviditet. Det er især vigtigt at være opmærksom på sådanne udsving, hvis kvinden tidligere stødt på med skjoldbruskkirtlen sygdomme eller havde dårlige erfaringer i forbindelse med abort eller føtal forliset.

Det faktum, at dette hormon er meget følsom over for patologiske ændringer i det endokrine system. Dette skyldes en af de grundlæggende regler for medicin - princippet om negativ feedback. Hvis TSH sænkes, hvad betyder det? Dette indikerer en stigning i niveauet af fri thyroxin. Omvendt en stigning i TSH indikatorer faldt T4. Således, at kende de vigtigste parametre for de hormoner, der produceres af skjoldbruskkirtlen, er det muligt at overvåge sundheden for kvinder, især dem, der findes i "interessant" position.

TSH norm under graviditet

Niveauet af thyreoidea stimulerende hormon, bestemt ved ELISA (enzymbundet immunosorbentanalyse) i en kvindes blod, skal være fra 0,4 til 4 IU / liter. Under graviditet, kan disse tal lidt afvige fra normen. I løbet af denne periode, er det TSH niveauet konstant forandring. Det er derfor meget vanskeligt at udlede eventuelle gennemsnitlige parametre, som han skal opfylde. Det menes, at de fleste af alle TTG sænkes på tidspunktet for 10-12 uger. Men der er tidspunkter, hvor det er lav for alle ni måneder. TSH ofte nedgraderet i flere graviditeter. Imidlertid mindre afvigelser fra normen i den ene og den anden side ikke som patologisk.

Virkning af hormon, der produceres af skjoldbruskkirtlen i graviditeten

Det endokrine system spiller en vigtig rolle. Skjoldbruskkirtlen producerer thyroxin og triiodthyronin, og styrer processen hypofysen. Det er produceret af hypofyseforlappen TSH, som kontrollerer niveauet af T3 og T4. Sammen med blodgennemstrømningen de får næsten alle humane celler og er aktivt involveret i deres liv.

Den vigtigste funktion af triiodthyronin og thyroxin er regulering og vedligeholdelse af basal metabolisme. Disse hormoner hjælpe med at regulere celledeling. Under graviditeten, de har en stimulerende virkning på det gule legeme, forebygge risiko for spontan abort tidligt i graviditeten. Tilsvarende T3 og T4 indflydelse på den kvindelige krop, de deltager i udviklingen af fosteret, især i dannelsen af hjernen.

Nu hvor vi kender betydningen af de normale niveauer af hormoner, der produceres af skjoldbruskkirtlen, for moderen og det ufødte barn, kan du forstå, hvorfor det er nødvendigt at kontrollere udførelsen af thyroxin og triiodothyronin. Læge bør advare situation, hvor T4 sænkes (og opvokset TSH). I dette tilfælde er detaljeret undersøgelse tildelt.

TSH når man planlægger graviditet

Det er en fejltagelse at tro, at studiet af hormonelle baggrund er vigtig, når kvinden allerede har et barns hjerte. Som nævnt tidligere, thyroxin, triiodothyronin og TSH spiller en vigtig rolle i menneskers sundhed. De påvirker det reproduktive system. Så hvis TSH hormonet reduceret, er det ikke meget skræmmende. Men hvis niveauet hæves samtidig med et fald i T3 og T4 ydeevne, kan lægen foreslå en krænkelse af æggestokkene funktion. Dette vil igen, fører til et fald i sandsynligheden for at blive gravid og føde et barn.

Forstyrrer produktionen af follikler og æg dannelse af corpus luteum. Derfor, hvis en kvinde går til en læge klagede over manglende evne til at blive gravide, endokrinolog nødvendigvis udpege analyse for skjoldbruskkirtelhormoner. Det ideelle indikator for planlægning undfangelse betragtes TSH niveau på 1,5 mkIE / ml. Dette er gennemsnittet for en voksen.

TSH nedgraderet Hvad betyder det?

Desværre, sjældent sker det, at alle prøver er normale. Oftest, selvom en af dem, men det har afvigelsen. For eksempel TSH faldet. Hvad betyder det? Typisk skal et sådant resultat af analysen ikke advare klinikeren. Det lille fald i produktionen af dette hormon under graviditet er helt normalt. Men i nogle tilfælde kan skyldes og patologiske tilstande:

 1. Hvis TSH sænkes under graviditeten, skal du kontrollere driften af hypofysen.
 2. Der er en lille chance for Plummer syndrom.
 3. Godartede tumorer i skjoldbruskkirtlen.
 4. Nekrose af hypofysen efter fødslen.
 5. Forhøjede niveauer af hormoner, der produceres af skjoldbruskkirtlen.
 6. Nervøs spænding og belastning.

Så hvis du spørger sig, "TRG sænkes, det betyder" ikke søge efter oplysninger i litteraturen, er det bedst at straks kontakte en endokrinolog. Han vil finde ud af årsagen til forandring og ordinere passende behandling.

Hvis TSH sænkes, kan en kvinde bemærke nogle symptomer, såsom hovedpine, hjertebanken, feber og fordøjelsesbesvær. Men oftere disse ændringer sker næsten symptomfri.

TSH øget

Hvis analysen viser, at niveauet af dette hormon under graviditet øges, kan lægerne tildele nogle yderligere forskning, da dette kan være et tegn på følgende tilstande:

 1. Sprængte binyrerne.
 2. Jeg har en psykisk sygdom.
 3. Problemer med hypofysen.
 4. Forhøjede niveauer af thyroidhormoner.
 5. Hypofysetumor.
 6. Nyreinsufficiens.
 7. Præeklampsi i det svære stadie.

Symptomerne bliver forhøjet TTG lav temperatur, svaghed, generel træthed, søvnløshed, dårlig appetit og bleghed. Visuelt halsen ser tykkere.

Hormon T4 normer og afvigelser

Thyroxin er tæt forbundet med TSH, derfor er normalt foreskrevne test til undersøgelse af deres niveauer i den samlede indtægt. T4 - en af de vigtigste stimulatorer af celledeling og regenerering i kroppen. Fra sin størrelse afhænger i høj grad en persons vægt, som thyroxin er i stand til at påvirke stofskiftet og proteinsyntese. Det er dette hormon afgørende for kroppens behov for vitaminer, men forbedrer også fordøjeligheden caroten leveren. Desuden sænker niveauet af kolesterol i blodet og forhindrer forekomsten af plaques i de cerebrale kar. Det er også meget vigtigt for arbejdet i den kvindelige reproduktive system. I tilfælde, hvor T4 niveau sænkes eller hæves, har ofte problemer med planlægning og graviditeter.

Norm thyroxin er 9-22 picomol per liter. Disse tal gælder kun for kvinder, da de er højere mænd. Det er ikke altid en afvigelse er et symptom på en alvorlig sygdom, muligvis i kroppen oplever midlertidige problemer. Hvis et behandlingsforløb, sandsynligheden for carry og føde et sundt barn er meget høj.

Forholdet mellem T4 og TSH

Indikatorer af hormoner, der produceres af skjoldbruskkirtlen, nøje sammen. Der er situationer, hvor TSH sænkes, T4 steget. Ved normal drift, hypofysen og skjoldbruskkirtlen bør dette ikke være. Normalt, hvis TSH sænkes, T4 normal. Det betyder, at for meget thyroxin undertrykker produktionen af thyrotropin.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.