SundhedSygdomme og betingelser

Ved forhøjede tryk hovedpine tabletter. Hvad at tage til en hovedpine ved et tryk?

Hvem af os har ikke lider af hovedpine? Ofte er der nogle gange, om stærk eller svag, hele hovedet eller bare nogle af dens dele ... I en eller anden form hovedpine næsten alt bekendt. Statistik siger, at 80% af befolkningen mindst en gang om året hovedpine. Ifølge neurologer, fra denne lidelse bør ikke fejes af bordet - måske mere, siger de, og det vil tage. Hvis du har en hovedpine - er det nødvendigt at forstå årsagerne.

Årsager til hovedpine

Som læger siger, en hovedpine kan være ledsaget af omkring halvtreds forskellige sygdomme. Her er nogle af dem:

 • ændring (forøgelse eller reduktion) blodtryk;
 • infektionssygdomme (som kan være en hjernesygdom - meningitis, encephalitis, aterosklerose af cerebrale kar, og andre infektionssygdomme - influenza, angina, lungebetændelse, etc.);
 • forskellige typer af forgiftning (herunder fødevarer eller alkohol - her kan du inkludere hovedpine tømmermænd);
 • hormonelle forstyrrelser, herunder præmenstruelt syndrom, graviditet, etc.;
 • psyko-emotionelle overstrain, nervelidelser;
 • sygdomme i mave-tarmkanalen;
 • allergier;
 • hovedtraume;
 • hævelse;
 • ændringer i vejret.

Når du skal besøge en neurolog?

Som du kan se, årsagerne har hovedpine er meget, meget. Hvis dette symptom generer dig på en regelmæssig basis, bør du helt sikkert besøge en neurolog. Især er det nødvendigt at skynde sig at besøge, hvis arten af hovedpine - et helt nyt, usædvanligt for dig, samt i tilfælde, hvor:

 • du nødt til at bruge smertestillende medicin mindst en gang om ugen;
 • smerten er pludselig og er "eksplosiv" karakter;
 • du har mistanke om, at provokeret hovedpine medicin, som du drikker ved en anden lejlighed;
 • du bliver sove længere eller oplever usædvanlig døsighed tidligere;
 • hovedpine viste sig efter en skade i hovedet, selvom det er bare en mindre skade;
 • "Virksomheden" med en hovedpine du oplever svaghed i lemmerne, oplever forvirring, problemer med at tale eller forstå andre.

Husk: for at fastslå årsagen til dårligt helbred og give konkrete råd om hvad man skal tage for en hovedpine, kun kan lægen.

Pres og hovedpine

Smerte er ofte en manifestation af højt eller lavt blodtryk. Hovedpine ved højt tryk - et fænomen, så almindeligt, at når det ser mange straks fat i tonometer.

Hvorfor trykket stiger?

Det er den måde, vores krop er, at ved den mindste alarm eller igangsætte blodtryk er steget. Men når spændingen ophører, trykket i teorien skulle gå tilbage til det oprindelige niveau. Men ifølge nogle læger, at trykket ikke altid vende tilbage til den oprindelige værdi, og stopper på et lidt højere end oprindeligt niveau.

Det er kendt, at en forhøjelse af blodtrykket bidrager salt. Science kendt afrikanske stammer, traditionelt ikke bruger salt mad. I disse stammer hypertension - en stor gimmick.

En anden faktor, der påvirker stigningen i trykket - overvægtig. Det anslås, at blodforsyningen for hvert kilo fedtceller kræver ca. 4 kilometer fra blodkapillærerne. Med stigende længde af det vaskulære system i hjertet skal arbejde ekstra belastning til at skubbe blodet til alle væv i kroppen. Styrkelse kardiale årsager til forhøjet blodtryk.

Er det altid en hovedpine ved højt tryk?

Mærkeligt nok, ikke altid. Ifølge World Health Organization, behøver en tredjedel af hypertensive patienter ikke oplever ubehag. De praktisk talt ikke har hovedpine, og de anerkender sygdommen tilfældigt under en medicinsk undersøgelse eller ved at måle trykket "for sjov".

For udviklingen af hovedpine er ikke så meget det faktum af hypertension som en krænkelse af vaskulær tonus - lægerne kalder dette fænomen vaskulære dystoni. Normalt trykstigningen på blodkarrenes vægge ekspandere, samtidig sænke den anden side de snævrere, kompensere, således, trykændringer. Når dystoni samme karvægge muligvis ikke reagerer på trykstigning. Blodtrykket på karvæggene medfører irritation af nerve receptorer i dem. Impulser fra disse receptorer ind i hjernen og kroppen opfattes som en hovedpine.

hypertonisk sygdom

Denne sygdom, som er det vigtigste symptom på forhøjet tryk. I begyndelsen af udviklingen af essentiel hypertension hovedpine er variabel. Det kan forekomme, hvis patienten sker overbebyrdede eller besøge de indelukket, røgfyldte rum. Hovedet kan også blive syg efter at have drukket. Dunkende smerter kan forekomme overalt, men det er oftest hals eller templer. Det sker pludseligt og hurtigt passerer. På dette stadium, ville det være en fejl at straks tage fat i for medicin. Man skal huske, at det er muligt for en hovedpine tabletochku ikke tage, men kun en gåtur i den friske luft.

I de senere stadier af hypertension har hovedpine der er en anden grund. Det øger ikke kun sygdom, men det intrakranielle tryk. Smerten er ledsaget af en stærk følelse af tunghed i hovedet og generel svaghed. Huden bliver da cyanotiske. Mulige angreb kraftig hovedpine med svimmelhed, opkastning, tab af bevidsthed.

Sådan behandler hypertensive hovedpine?

Med øget pres hovedpinetabletter - ikke den bedste løsning. Under alle omstændigheder, fatter ikke på dem med det samme. Det er bedre at først prøve andre retsmidler for højt blodtryk. For eksempel, være opmærksom på din daglige rutine. Prøv at slappe mere, til at afsætte tilstrækkelig tid til at sove og gå. I de indledende faser af hypertension ved forhøjet tryk hovedpinetabletter held kan erstattes af en halv times gåtur i skoven eller i parken.

Det bør også ændre din kost. Fald i mængden af salt kost og opgive yderligere produkter, som provokerer en trykstigning: forskellige margariner, mayonnaise, pickles, røgvarer og af fede kød (såsom gæs og ænder Kød, svinekød, lammekød), stærke bouillon. Uønsket som alkohol, mel, æg (de kan spise op til tre enheder om ugen). Sukker anbefales normalt at udskifte honning, slik - tørrede frugter. Det er ønskeligt at øge mængden af kost kogt fisk, skaldyr, mejeriprodukter. Praksis viser, at livsstilsændringer er ofte nok til at slippe af hovedpine ved et forhøjet tryk.

Hvis den daglige rutine og kost ikke førte til de ønskede resultater, og problemet med "hvad de skal tage for en hovedpine" stadig generer dig, så prøv for en fjerdedel af en time til at tage et fodbad med en vandtemperatur på 45 grader.

Hvis du stadig ikke kan undvære medicin, så prøv retsmidler for højt blodtryk på grundlag af urter. Bryg selv med urte motherwort eller baldrian eller - endnu nemmere - tage en tinktur af disse urter (så lidt som 30 dråber). Egnet som en tablet "Bromkamfora". Disse værktøjer er især indiceret, hvis du er bekymret for høj top tryk.

Medicin, lavere tryk

Hvis handlen med hypertension uden stoffer ikke er muligt, vil lægen ordinere piller for højt blodtryk, som er meget lang liste. De kan opdeles i flere kategorier baseret på deres mekanisme af virkninger på kroppen.

beroligende midler

Hjælp til at håndtere stress, reducere produktionen af adrenalin, som blandt andet medfører en stigning i trykket. Disse omfatter baldrian og motherwort i urtete eller tinktur form samt de komplekse præparater af baldrian ( "Kardiovalen", "Valocordin" og så videre. N.) Men når man tager disse medikamenter bør være opmærksomme på, at de i nogen grad er bremse kroppens reaktion. Nogle gange fører et aktivt liv, at tage disse stoffer, kan det være svært.

vasodilatorer

De anvendes også ved forhøjet tryk. Tabletter af denne type hovedpine lov om karvægge, der forårsager deres ekspansion og dermed lavere blodtryk.

Disse lægemidler er opdelt i:

 • Myotropic - dem, der virker direkte på muskler i blodkarrene ( "No-spa" "papaverin" et al.).
 • Neurotropisk. De fungerer på nervesystemet, derigennem forårsager vasodilatation og dermed nedsat blodtryk ( "Chlorpromazin" "Nitroglycerin" "Phentolamin").

Det skal bemærkes, at disse lægemidler kan øge hjerte og nogle gange give svimmelhed. Specielt omhyggelig med at sådanne lægemidler skal behandle de ældre, der lider af åreforkalkning.

Diuretika, eller diuretika

Alle ved, at natriumsaltet aftrækkeren forhøjet blodtryk. Så at komme af med overskydende salt i øget eliminering af urin, kan vi let reducere trykket til normale niveauer. Men den lethed, denne metode er ganske misvisende. Glem ikke, at sammen med natrium diuretika ( "Hypothiazid", "Triamteren", "Indapamid" og mange andre) vises også og kalium, der er nødvendige for driften af nervesystemet, nyrer, tarm, der er involveret i en række vigtige biokemiske processer. Imidlertid har narkotika beslutningstagere længe overvejet dette punkt og komme med kaliumbesparende diuretika (såsom "amilorid" eller "Veroshpiron"), men opfindelsen ikke reduceres til nul alle de mulige bivirkninger af diuretika. Det er værd at huske, at en overdosis af diuretika kan føre til forhøjede kolesterolværdier reducere mandlige potens og føre til søvnforstyrrelser og endda forårsage diabetes.

Lægemidler, der virker på den intracellulære niveau

Her er et par grupper af narkotika. Dette for eksempel calciumantagonister ( "Verapamil", "Diltiazem", "Nifedipin"), der ofte ordineret til patienter med aterosklerose. Eller ACE-hæmmere ( "Captopril", "Enalapril", etc.). De er ofte valgt, når en patient med forhøjet blodtryk er til stede sygdomme i nyrerne. Beta-blokkere ( "Inderal" "Atenolol" "Carvedilol" et al.) Er ofte det foretrukne stof for dem, der lider af skjoldbruskkirtlen sygdomme.

I artiklen beskrives kun et par piller fra højt blodtryk. Liste over alle disse stoffer er utroligt stort. At vælge hvad der er rigtigt for dig, er du nødt til at tage hensyn til mange faktorer. For eksempel, hvis du har forhøjet top pres, bør du reducere det ved hjælp af anti-angst medicin, hvis "hoppe" den lavere værdi - i dette tilfælde dig bedre brug diuretika.

Farerne ved selvmedicinering

Men det ville være en fejl at beskæftige sig med udvælgelsen af medicin på egen hånd uden ekspertrådgivning. En mand med ingen medicinsk uddannelse er simpelthen ude af stand til at tage alt i betragtning og giver et valg af lægemidlet tilfældigt, "tilfældigt", kan det føre til uforudsigelige konsekvenser. Må ikke eksperimentere med dit helbred, søge hjælp fra en læge!

Desværre er der mange mennesker, der lider af en hovedpine, ikke travlt til lægen og apoteket for at købe deres egne midler ved et forhøjet tryk. Hovedpine tabletter, som sælges uden recept, ifølge mange, næsten uskadelige og kan slippe af med problemet, ikke generer at besøge en læge. Læger også sige, at den "epidemi" af selv bedøvelsesmidler tager en skræmmende skala og ligner den sociale katastrofe.

Verdens statistik giver overraskende tal. Misbrug af smertestillende medicin forårsager hvert år til hundrede tusinder af tilfælde af bivirkninger. Titusinder af fans af "sluge tabletochku og køre på business" i lang tid indlagt på hospitalet.

Mange mennesker er af den opfattelse, at hovedpine forhøjet tryk perfekt fjernet analgetika (analgin, paracetamol og mange andre tablets, som er let tilgængelige i apoteker uden recept). Og hvis ja, så er der ingen grund til at gå til lægen. Men den meget elsket af mange af os analgetika ikke behandles, men kun lindre smerter. Det kan virke paradoksalt, men med regelmæssig brug af smertestillende medicin hovedpine intensiveret. Det sker oftere, mere og mere sjældent forekommer "lyse" periode, når hovedet ikke gør ondt på alle. Hovedpine er efterhånden ved at blive en daglig tortur.
Endnu værre - lang tids brug af smertestillende midler fører til ændringer i blodet og som en konsekvens, at en forringelse af immunsystemet. Men hyppige forkølelser - er ikke den mest alvorlig gengældelse for selvmedicinering. Efter blodet begynder at lide lever, nyrer, mave-tarmkanalen og andre organer.

Som du kan se, selv - ting ikke så harmløst som det ser ud. Derfor er interesseret i forskellige kilder til deres sygdom og dens behandling, vil valget af behandling lade alle professionelle læger.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.