Nyheder og SamfundKultur

Tidlige renæssance i Europas historie

Revival - en epoke i Europas historie, som erstattede middelalderen og blev efterfulgt af en ny tid. Historikere definere forskellige grænser for perioden. Oftest er begyndelsen af XIV - den sidste fjerdedel af XVI århundrede, i England og Spanien - er de første årtier af det XVII århundrede. Dens særlige kendetegn er den sekulære kultur og antropocentrisme.

Hver periode af renæssancen bringer noget andet. Så Protorenessans forbereder sig på at ændre, stadig stærk romansk og gotisk tradition. Det var i denne overgangsperiode er blevet gjort til realismen og tre-dimensionelle billede. Tidlige renæssance var præget af forsøg på at komme op med noget nyt. Gradvist kunstnere går fra middelalderen normer og er fuldt baseret på antikken. Så var der den højtstående renæssance, kendetegnende for der var fremkomsten af nye monumentale bygninger, fresker og skulpturer. Gennemfører alle de sene renæssance.

Tidlige renæssance refererer til Italien i perioden fra 1420 til 1500. Det var på dette tidspunkt landet spillet en ledende rolle i den kunstneriske liv i Europa. Her vises retningen af humanisme. Hans forskel var, at det var dedikeret til manden og hans problemer. Tidligere mestre i skabelsen pågældende kun kirkelige historie.

Det menes, at humanisme fundamenter blev lagt i Firenze. Ifølge historikere, indflydelsen af byen forudsat et par velhavende familier. I årevis de gjorde bare hvad de konkurrerer med hinanden. Som et resultat, jeg vandt Medici familien. Dens hoved, Kozimo Medichi, blev den uofficielle hersker over Firenze. I fremtiden er det trængte til ham forskellige skabere: kunstnere, forfattere, billedhuggere, sangere, musikere og så videre.

Med den kom til magten Cosimo de 'Medici begyndte at ændre sig dramatisk arkitekturen i byen. Mange teknikker er blevet vedtaget fra middelalderen. Master nøje studeret den gamle bygning, at være opmærksom på deres smykker. I denne periode blev de dannede og regler klassisk ornamentik og arkitektur. Medieval bygninger kendetegnende var den underordning af bygningerne intuitive guiden. Tidlige renæssance var præget af fremkomsten af klare geometriske former, er det blevet vigtigt i forhold til at se logikken og konsistens.

Derfor er den tidlige renæssance arkitektur søgte en kombination af klassiske elementer med middelalderlig tradition. Før kunstnere blev udfordret til økologisk kombinere dem. De fokuserer på de græsk-romerske monumenter, der søger at skabe præcis den samme frie og stort rum inde i bygninger.

Kunsten at den tidlige renæssance har også en række funktioner. Først og alle kunstnere endelig på vej væk fra den gotiske. I deres værker, de ophøje mennesket over hverdagen. Tidlige renæssance var præget af en vigtig begivenhed - en tilbagevenden til de gamle rødder. Kunstnere, digtere, billedhuggere i jagten på ideer til deres kreationer appellere til den græske mytologi og historie. I en yderligere udvikling i en tid med billedkunst, to nye genrer: landskab - Optagelse af natur og portræt - Optagelse af en person eller en gruppe af mennesker.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.