FormationUngdomsuddannelse og skoler

Struktur og klassifikation af mosser. En række af mosser, "Kukushkin hør" mos "phoenix"

Den første til at komme til den jord, som vokser på nuværende tidspunkt, er netop mosser. Biologi har et separat område for studiet af denne gruppe - bryologi. Forskerne peger på, at livet opstod i vand. Over tid, har algerne erhvervede træk, der hjalp dem til at overleve i tørke. Yderligere udvikling førte til fremkomsten af terrestriske spore-planter.

Karakteristiske strukturelle træk

Spread Moss er højere planter. De vises første plantevæv - en gruppe af specialiserede celler. Dette er den vigtigste og den fotosyntetiske væv. Da det ledende og mekanisk væv fraværende, er mosser krop repræsenteret thallus ligesom alger. Men det har en grøn struktur. Funktionen af fastgørelse til substratet og vandet sugning med næringsstoffer gennemføres rhizoider. Fra disse rødder er karakteriseret ved en mangel på væv.

Udestående repræsentanter for denne gruppe af planter er mos "phoenix", "Kukushkin hør", spagnum Marchantia.

livscyklus

Spred Moss i stand til at formere sig ukønnet og seksuelt måde. Derfor er en klar generationsskifte sker i deres livscyklus - det seksuelle (gametofyt) og ukønnet (sporofyt).

Gametofyt af mosser er en lille stængel med blade, som udvikler kønsceller - kønsceller. Under befrugtning ægget befrugtet af sædceller. For at gøre dette, skal man have vand. Det er derfor, altid mosser vokser i fugtige områder af jorden. Resultatet er et foster, der udvikler sig i ukønnet generation. Sporofyt vokser på gametofyt og repræsenterer trådagtig tør ben med en kasse. Indenfor det er tvister - celler af ukønnet formering. De hældte ud af boksen, og det nydannede spire grønne gametofyt. Det er ikke svært at gætte, at i livscyklus mosser er domineret af seksuel generation. Da alle er vant til, at det ligner en grøn blødt tæppe.

klasser mos

Klassificeringen af mosser er baseret på forskellen i de anatomiske og morfologiske træk af strukturen af disse organismer.

Grønne mos er unikke planter. Så mos , "Kukushkin hør" er i stand til at absorbere vand 4 gange sin egen størrelse. Deres farve grøn-brun, for det meste stauder. De vokser meget hurtigt, som dækker en kontinuerlig grønt tæppe af enhver overflade - jord, asfalt tag. Den eneste betingelse - den konstante tilstedeværelse af fugt. For uden vand, disse organismer ikke er i stand til at reproducere.

Nogle af dem, såsom mos "phoenix", er i stand til at leve i vand. Denne smukke plante fik sit navn på grund af ligheden med halen af den berømte mytologiske fugl Phoenix. Han er absolut uhøjtidelige, overlever selv i hårdt vand fra en hvilken som helst lysintensitet. Da det er importeret fra Amerika, optimal vandtemperatur er heller ikke kritisk og varierer fra 18 til 30 grader. Moss "Phoenix" har en smuk udsigt over grønne springvand, "flyder" med dekorative akvarium drivtømmer.

Hvidt eller spagnum findes oftest i sumpe. Repræsentative for denne gruppe er tørvemos. Det har den karakteristiske struktur af bladene, som er sammensat af to typer celler. Førstnævnte har en typisk struktur og indeholder grønne plastider kloroplaster udføre fotosyntese. Den anden større, døde, klar. De er placeret mellem klorofyl celler. De er nødt til at plante vigtig. Absorbere store mængder vand, de er i stand til at holde det i lang tid i deres hulrum, hvilket giver levende celler, hvis det er nødvendigt. Hvor afregner tørvemos, begynder jorden at blive til sump hurtigt.

Betydning af mosbegroet

Bryophyta, sammen med andre grupper mosser er stærke drev fugt. Deres udseende er et alvorligt signal om starten af vandmætning. På den ene side, denne proces reducerer det frie areal af agerjord. På den anden - er det en betingelse for dannelsen af tørv. Denne værdifulde mineraler anvendes som brændstof, gødning, råvarer til den kemiske industri. Mange medlemmer af denne gruppe af planter er meget attraktive æstetiske udseende. Så er mos "phoenix" bruges til at designe akvarier. Mosser kan frigive specifikke stoffer - syre. De kan ødelægge den faste klippe, fremme jordens dannelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.