FormationSprog

En liste over ord-parasitter. Hvordan at slippe af med de ord-parasitter i tale

Word-parasitter forårsage tale kæmpe semantisk skader. Efter alt, mennesker, der bruger dem, ofte ikke mærke til dem, eller ikke lægger vægt på tilstoppe hans tale blive indviklet og meningsfuld.

Unødvendige ord: hvordan man undvære dem?

Liste over ord-parasitter er enorm; være skadelige, unødvendige, "ukrudt" og "plug-in elementer," hvilket betyder at de spiser, hvad der er blevet sagt, at spise menneskelig tale. Men de er ikke helt et tegn på analfabeter og kan findes i små mængder i talen af kulturelle og kompetente individer, og kan endda blive det billede, skelne mennesket fra mængden. Som et eksempel, du kan endda bringe specielt skabt kreativ bevægelse "Mitjka" anvendes i sine ordforråd "Ela-brænder", "ah-ah-ah-ah", "Duc" og andre ord, spille en strategisk rolle. I dette tilfælde, deres udtale bevidst. Og de fleste af dem ord-parasitter bruges refleksivt.

Fad eller analfabetisme?

Word-parasitter i talen kan anvendes som et fashion statement. Og holde sig til det sprog, bare fordi de er talt hele vejen rundt. Nogle udtryk kan selv dekorere det, forfattere og uddannede journalister nogle gange bruge fancy indsatser skriver "oki-afklapsning", "Kick", "respekt", således erstatte den omsætning af et par ord, som stadig har brug for at vælge klogt for artikulation af deres tanker.

En af grundene til tilstopning af talen er ophidset og følelsesmæssige tilstand af en person, når følelser luge ord og flyve fra tungen. Spidst udtales "tin" give en utrolig indtryk af hørt oplysninger om godkendelse "tema" viser den anden parts interesse i noget. Ord-parasitter "evigt", "cool", "perfekt", "fremragende" bruges til at transmittere glæde, tilfredshed, kærlighed og glæde. Anvendes sådanne muligheder ofte i ungdommen slang.

Det er interessant at bemærke, at næsten aldrig i ordet-parasitten liste omfatter ikke verber, konjunktioner, substantiver, adjektiver, præpositioner. Grundlæggende er det en partikel ( "som om", "måske", "godt", "godt", "her"). Brug og pronominer ( "hvordan", "der", "dette er den mest"). Populære og unødvendige indledende elementer af tale ( "strengt taget", "kort", "derfor", "antager", "i princippet", "mener"), der har en svag leksikalsk betydning. Og problemet her er ikke brugen af ord-parasitter, og den manglende evne til klart at udtrykke sine tanker. Derfor er der akavede pauser, der skaber ubehag i samtalen, skal en mand i en fart fyldt med noget.

Word-parasitter: eksempler

Liste over reservedele i daglig tale er enorme. Måske få mennesker uden dem:

 • Count.
 • Dette er den mest.
 • Nå.
 • Type.
 • Ingen spørgsmål.
 • Hvordan ville.
 • Intet problem.
 • Kortere.
 • I princippet.
 • Enten måde.
 • Næsten.
 • Så at sige.
 • I almindelighed.
 • Faktisk.
 • Klar.

Faktisk behøver ikke være bange for at bruge en pause i samtalen; dygtige talere især i offentlig tale brugte dem som gimmicks, koncentrerer sig opmærksomhed fra offentligheden og tillade kvalitativt opfatte og analysere de oplysninger, de har hørt.

Hvorfor det er værd fra deres ordforråd fjerne ekstra hastighed?

 • På grund af deres irritation, nedslående at høre og producere et dårligt indtryk, især i den første kommunion.
 • Word-parasitter og deres betydning udstedelse af menneskelig usikkerhed, hvilket gør det talte sætning mindre vægtig og klar og gøre dem til en strøm af "vand", hvorfra man kan konkludere, at det er et signal om svagt ejerskab situationen.
 • Tilstopning det, de fører til forvirring i sindet. Når den rene tale og tænkning bliver klar og enkel.
 • Bær ikke nogen mening, ofte er ledsagere af de mennesker uvidende.
 • Svært at forstå betydningen af tale, vansirende og forenkle det.

Word-parasitter og deres betydning

Leksikalske parasitter tendens til at give ud af hemmelighederne og arten af den enkelte, bliver de brugt.

"Kort sagt" - den mest anvendte nerve, altid skyndte folk. Oftest findes i tale opfarende kolerisk. Det er blevet observeret, at brugen af "kortere" kun udvider erklæring. Den kan erstattes af følgende synonymer: "Ordet", "derfor".

"Faktisk" - typisk for de usikre personer, der kan en skandale ved den mindste provokation. Det er også et ord, nogle betragter i flugt påståelige personligheder andres mening og sætte i første omgang deres eget synspunkt, der er klar til at bevise fråde om munden. Synonymer: "strengt taget", "i sine hovedtræk," "generelt", "generaliseret".

"Dette er den mest" - udtale de dovne mennesker, der forsøger når gemt mulighed for at videregive deres opgaver og ansvar på skuldrene af en anden person.

"Ved vejen" - en favorit ord af mennesker ubehageligt fornemmelse i virksomheden og forsøger at gøre opmærksom på sig selv. Synonymer: "af vejen", "vejen".

"Type", "mean" - brug konservative og aggressive mennesker. Synonymer: "derfor", "så", "dette indebærer."

"Uanset" - teenage generation af ordet, såvel som personligheder af kunstnere, der dermed ubevidst understreger den vitale usikkerhed og manglende tillid til deres egne ord, deres robusthed og inkompetence. Hvordan ville - det er enten "ja" eller "nej" eller "ved ikke".

"Det er," - den mest forræderiske tur. Det bruges oftest forklædt som en flok af taler. Hvis brugen af ord-parasitter vil blive en vane, så vil det se rodet. Som et resultat, vil det bestemme dens ringe forståelse af samtalepartner.

"Generelt" "som helhed", "så at sige" - i umådeholden indtagelse er en alvorlig indikation af den talendes usikkerhed, der søger at efterlade dig et smuthul for tilbagetog.

Hvordan at slippe af med unødvendige ord?

Det er blevet observeret, at en person, der bruger i sin tale overflødige indsatser ofte simpelthen ikke mærke til dem, der taler om behovet for at identificere disse mangler. Dette kan gøres ved at optage på bånd til en bestemt tekst - genfortalt fra en avisartikel eller nyligt viste filmen. Lytte til optagelser afslører en liste over ord-parasitter, føre til forståelse og bevidsthed huller og forårsage behovet for at slippe af med dem, fordi det vil være klart, hvad elementer er i talen unødvendigt spild.

Identificer ekstra hjælp samtalepartnere - hyppige partnere i samtalen. Du kan bede den person, med hvem du kommunikerer regelmæssigt (venner, kolleger, familiemedlemmer) at følge renhed og klarhed i talen.

Tænker gennem hvad der er blevet sagt, og intonation

Let at aflære ord-parasitter, efter at have tænkt igennem fremtiden det (historie, rapport, præsentation), forsøger at give det den ønskede form og koncis. Altid en masse skrald i det prægede tekst derfor for at undgå tilstedeværelsen af "vand", bør gøre det kortfattet og informativ. Og bare rolig, at efter at komme af med ekstra elementer vil det virke en fattig og kedelig. I dette tilfælde, vil støtten kommer intonationen, hjælper inspiration til at tale om de mest almindelige ting, åbner deres publikum med en ny, hidtil ukendt for deres side. Den stille tone, næsten hviskende, som kunne udvikle sig til en dramatisk afslutning med fokus på de vigtigste idé, afslappet udgivelse sætninger, der fremhæver vigtige rotationer og opretholde meningsfulde pause - effektivt redskab, der skaber intriger, som tiltrækker lytterens opmærksomhed og vække interesse i samtalen.

tale oprensningsmetoder

Interessant brugen af såkaldte banke på tasterne. For at gøre dette, behøver vi kun forestille mig, at du skal skrive tekst eller en tekstbesked. Og, selvfølgelig, ville det være uhensigtsmæssigt, at den indtastede tekst mødes tomme ord - "dette er den mest", "her", "pandekage" ...

Mange uddannelse oratoriske evner til at slippe af med sine tilhørere fra tilstopning tale tilbyde yderst effektiv, forsikringen om lærere, metode. Hver brugen af "plug stik" folk hører den modtager vis kontant vederlag, at højttaleren er sanktioner.

Det menes, at udskiftning af "irriterende" Du kan udelukke ord tæt på betydningen af sin tale, så du bør altid bruge synonymer til at undgå gentagelser og brugen af ord-parasitter. For eksempel, for ordet "sandsynligvis" ville være en passende erstatning for sådanne "sandsynligt", "forudser", "muligt". Kæmpe rolle i berige ordforråd spiller læse bøger, og højtlæsning lægger hovederne på ytring struktur og forbedrer ordforråd, honing artikulation, diktion udvikling, slippe af med tunger, kantethed af tale og grove udtryk.

renhed af tale

At sige, du ønsker at bygge med korte sætninger, der er forståelige og tilgængelige for alle, at sletning af listen over ord-parasitter, der bærer en negativ konnotation, og vanskelig forstå talt.

Under alle omstændigheder, hans tale bør altid overvejes nøje, kontrol, overvågning det og forbedre. I dette tilfælde er det ligegyldigt, hvem der er samtalepartner - talen bør være absolut klarhed i samtale med nogen!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.