FormationSprog

"Blå strømpe": værdi phraseologism og oprindelse (kort), eksempler

Rygter om, at udtrykket "blåstrømpe" (der betyder phraseologism) er relateret til civilstand kvinder. Med andre ord, de blå strømper kaldes pebermøer. Dette er en fejlslutning, og vi spreder det.

oprindelse

Ifølge historiske kilder, udtrykket dukkede op i England i det 18. århundrede. Det er kendt, at på det tidspunkt var meget populære række lounges og klubber.

Og ifølge en version blåstrømpe først kaldt en forfatter, oversætter og botaniker Benjamin Stillingfleet. I moderne sprogbrug, en frequenter af salonen Elizabet Montegyu (forfatter) var en ikke-konforme og i stedet havde en sort silkestrømper - blå. Og så skete det. Naturligvis, at farven på strømper er uløseligt forbundet med den excentriske opførsel af videnskabsmanden.

En anden version associerer udtrykket "blå strømpe" (der betyder fraseologiske) fra ægtemanden til en af de enkelte deltagere salon E. Montague. Mand omdøbt ukendt person, der opfylder kvinder i kabinen af forfatteren i samlingen "blåstrømpe samfund".

Byron og Moliere

Elizabeth Montagu samfund er blevet så populært, at det blev udødeliggjort i hans arbejde Byron. Comic engelsk klassiske ting kaldet "Blue".

Før vi taler om Moliere, er det stadig nødvendigt at afdække betydningen af udtrykket "blå strømpe" (hvilket betyder phraseologism skal være tændt). Udtrykket "blåstrømpe" refererer til en kvinde, der ikke er i overensstemmelse med canon Femina: kjoler som en mand, opfører sig som en mand, er interesseret i, hvad interesseret manden har en mandlig karakter.

Det var udtrykket "lært kvinder" i Frankrig i det 17. århundrede, der betød det samme som "blå strømpe". Men Flaubert bruger "blå strømpe" i sin almindelige betydning, med henvisning til Moliere.

Business-dame og formsprog

Selvfølgelig, nu, hvor gaderne er fyldt med business kvinder, hvoraf nogle er meget sværere end mænd ved naturen, det hele virker lidt mærkeligt. Men i England og Frankrig, 17. og 18. århundrede, en intellektuel kvinde - et fænomen ud over det sædvanlige. Det er bare hedder "blå strømpe" (hvilket betyder phraseologism vi fuldt ud afslører i løbet af studiet).

I Rusland, dette udtryk kom fra Frankrig. Af den måde, en af de kvinder, intellektuelle og medlemmer af Blue Stocking sagde, at det franske udtryk blev født som et resultat af en ordret oversættelse af ordet blåstrømpe.

Lyudmila Prokofevna Kalugina

I lyset af de nye oplysninger, lærte vi: dette udtryk har intet at gøre med civilstand kvinder. For mange vil dette være åbne. I hvert fald, når vi tænker på sætningen i en ny sektion, det kommer til at tænke den udødelige heltinde straks (nu kan jeg sige det) komedie Eldar Ryazanov. Vi talte om udtrykket "blå strømpe" (betydningen og oprindelsen phraseologism helliget helt), nu til eksempler.

LP Kalugin, selvfølgelig, en intellektuel. På trods af den opfattelse af hendes Novoseltseva Anatoly Efremovich. hun:

  • Velbevandret i poesi (mindst Pasternak BL).
  • Det har opnået en høj social og faglig status.
  • Helt ligeglad med udseendet.

Det sidste punkt skal præciseres. Når en person arbejder på et internt, det sænker synet af eksterne og ofte gennemsyret af ligegyldighed over for det. Men ikke kun på grund af dens udseende er svært at finde en intellektuel par. Novosel i filmen siger Samokhvalova i klartekst: "Hvis man vidste, Jura, som jeg er bange for." De fleste mænd er bange for smarte kvinder, på grund af deres baggrund, de har en bleg udseende og en stærk halvdel af menneskeheden, der ikke overføres.

Folk, der ikke er fortrolige med begrebet "blåstrømpe" (betydningen og oprindelsen phraseologism Beskriv kort ikke virker), er det frastødt af det faktum, at en kvinde er forskellig fra den kanon, er det svært at finde et par. Derfor født misforståelse, at blå strømper - det er en gammel pige.

Sarah Connor prøve "Terminator" 1 og 2

Vi er tilfredse med dommerne i de hjemlige film klassikere, og nu kom turen af fans i udlandet.

Sarah - den sædvanlige studerende, der moonlighted som servitrice. Hendes liv ændret sig dramatisk, da hendes fra fremtiden sendt cyborg terminator morder. Og det er tid til Sara begyndte en svimlende eventyr. Beskyt den sendte Kyle Reese. Som et resultat, kompliceret plot flytter, så det var, at K. Reese blev far til den kommende leder af modstanden - Dzhona Konnora. Men for tiden en af Dzheymsa Kemerona mesterværk helte ved ikke, hvilken rolle han skulle spille i menneskehedens historie. Ankommer i fortiden, finder han Sarah og fortæller hende, hvad der vil ske næste. Hun synes han er skør, men terminatoren som et levende bevis på uundgåelighed de kommende kræfter Sara at tro soldaten.

Det vigtigste i forbindelse med vores tema kommer tættere på slutningen af filmen. Sarah tager alvorligt historien om Kyle Reese, og derfor sin mission og bliver et klassisk billede af en kvinde kriger, manifesteret i al sin pragt i den anden del af de episke romaner J. Cameron.

Sarah er interesseret i våben og studere kampsport. En søn John efter hvad det er fremtiden for hele menneskeheden, hans sidste håb. Sarah vælger selvsikre mænd er ikke bare det, og kun dem, der kan lære noget John. Én sætning din faktiske mand Kyle Reese "Ingen skæbne ..." det udvikler en hel filosofi. Hvis læseren vil være fordomsfri, vil forstå, at sådanne funktioner som Den ideologiske, ærbødighed til formålet, tendens til filosofi - et traditionelt maskuline træk. Den kanoniske billede af en anden kvinde. Men det er ikke alle på "blåstrømpe:. Phraseologism værdi eksempler"

almindelig kvinde

Endelig lidt begræde. Faktisk "blåstrømpe" - en kompliment skrivebord, separat, selvstændig og intelligent kvinde. Alt, hvad vi ved, at ægteskabet i vores land er i krise i lang tid, og ofte kvinder står uden en mand af forskellige årsager. Det sker også, at ingen kan hjælpe dem i denne situation. Så en af de medlemmer af den mere retfærdig køn tager på den mandlige funktion: finde højt betalte job, begynder at stræbe efter noget, hun indser, at hendes børn kun kan stole på hende. Og mænd, der kigger på en kvinde, siger de: "Nå, hun har børn, du ved." Og de kan ikke tro, at hun er en blåstrømpe (værdi phraseologism kort: stærke, smarte, uafhængige individer).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.