Mad og drikkeVine og spiritus

Tyrkisk vodka languster: funktioner, populære mærker, forbrugskultur

Turister, ferierende i Tyrkiet, har gentagne gange været vidne til, hvordan de lokale folk bruger i restauranter og barer en mærkelig drink, der ligner mælk. Observante udlændinge har sikkert bemærket, at det opnås ved at blande to helt transparente væsker: vand (spisestue eller sodavand) og speciel vodka - krebs. Vores artikel vil blive afsat til denne sidste drink. Hvorfor har tyrkisk vodka evnen til at hvide sig som mælk, når den blandes med vand? Hvad er drikkens historie? Og om det er muligt at bruge kræft ufortyndet eller som en del af alkoholholdige cocktails? Ønsker du at bringe en gastronomisk souvenir fra Tyrkiet? Fra denne artikel vil du lære, hvilket mærke krebs skal købe, er at foretrække.

historie

Hidtil er opvarmet debat om, hvor den tyrkiske vodka kom fra. Balkan-rakiets navn bør ikke være vildledende. Serbere og bosnier mødtes med drikken efter den osmanniske erobring. Men grækerne hævder, at deres vodka - ouzo - blev prototypen af den tyrkiske krebs. Men produktets etymologi har irakiske rødder. Det var der, at de kom op med ideen om at udsætte druekryds til destillation. Dem, der nogensinde har set en hjemmelavet enhed, ved, at destillatet oser med dråbe. Denne egenskab gav også navnet på drikke: "arak" på arabisk - "sved". Men tyrkerne hævder, at deres nationale drikke ikke kom til dem fra Irak, men blev født for dem i deres hjemland. Angiveligt for ægte krebs er taget mash druer af Razaki sort. Han gav navnet til vodka. I lang tid i muslimske Tyrkiet blev krebs forbudt som enhver alkohol. Men dette reducerede ikke den populære kærlighed til denne drink. Hans produktion blev udført af kristne, der bor i Tyrkiet: grækere, bosnier. Kemal Ataturk, takket være sin autoritet som landets leder, gjorde krebs en virkelig tyrkisk drink, fordi han var meget glad for det. Siden da er der ingen fest uden anisevodka .

produktion

Vi har allerede nævnt, at krabens forfader er den irakiske arak. Dette stærke destillat opnås ved at destillere massen - det råmateriale, der anvendes til vinfremstilling. Og i denne gamle drink kan man sammenligne med den italienske grappa. Det er trods alt også lavet på drue vizhimki. Men den tyrkiske vodka af krebs begyndte at afvige fra italieneren i det syttende århundrede, da det begyndte at insistere på anisens rod. En stærk lugt tjener som et "telefonkort" til languster. Og anisens aroma bringer tyrkisk vodka sammen med græsk ouzo og fransk pastis. Kræft produceret på industriel måde destilleres to gange, og derefter er mindst en måned alderen i egetræsfade. Men i Tyrkiet fremstiller man ofte anisetinktur - ikke kun fra druer, men også fra datoer, figner, andre frugter. Drikkestyrken kan således afvige fra 45-graders fabrik krebs. Alkoholindholdet kan være 40% eller 55%.

Tyrkisk vodka languster: karakteristisk

Hvis du aldrig har smagt drikke eller lollipops med anis, kan smagen måske ikke lide dig. Desuden: han kan minde dig om en medicin hoste afhjælpe. Men lad ikke omgående afstå brugen af kræft. Turkish aniseed vodka hæver straks stemningen. Fordi graden af drikken er ret høj. Men at drikke det ufortyndet i tyrkerne betragtes som dårlig form. Ren krebs brænder tungenes receptorer og har en intens anisluft. Men at blande tyrkisk vodka med saft, og endnu mere med andre alkohol, anbefales heller ikke. I så fald hvordan skal man være?

Tyrkisk vodka languster: hvordan man drikker

Ritualet om at anvende dette destillat blev dannet i det nittende århundrede. Cancers er beruset på to måder. Den første - den mest almindelige - hedder "løve mælk". I et specielt fartøj til krebs (ligner et glas "skud" med en tyk bund og høje vægge af tyndt glas) hældes afkølet til otte til ti grader vodka. Glaset er fyldt halvvejs. Hæld derefter den samme mængde vand - en spisestue eller mineralvand. Tyrkisk vodka bliver straks hvid og uigennemsigtig, som mælk. Dette skyldes, at anisolien, opløst i alkohol, frigives i form af en dispergeret emulsion. Da proportionerne af vodka og vand er en til en, reduceres drikkens styrke til 25 grader. Men misbrug ikke denne cocktail, ellers fra "løve" kan det blive til "mælken af en gal ko."

Den anden måde at bruge kræft på ligner den første. Du drikker en slugt vodka og laver en anden - isvand. I varme dage kan du sætte et par isterninger i et glas med "løvemelk". Men ikke omvendt! Hvis du hælder krebsene i et glas is, krystalliserer anisen og drikken vil miste sin smag og smag.

ritual

Tyrkisk vodka er ikke fuld alene og uden snacks. Det skal ledsage tallerkenen. Mindst meze - skiver melon, fetaost, oliven, skåret skiver. De klinker briller med farveblyanter for kræft med tykke bundflader, mens de siger "sharafa", hvilket betyder "Til din ære!" Det første glas er taget for at være fuld i en salvo og alle efterfølgende - efterhånden i små sip. Cancers ledsage hele fest - og snacks og varme retter.

De bedste mærker af tyrkisk vodka

Indtil for nylig var produktionen af kræft et statsmonopol. Det blev produceret i Izmir under varemærket "TEKEL". Men nu er der andre mærker. En rigtig populær favorit, værdsat for en god kvalitet og meget demokratisk pris, er den tyrkiske vodka "YeniRaki". Også en god og billig drink er "TekirDag". Som enhver vodka har krebs også en "Premium" -klassifikation. I det højeste prissegment er Alinbas.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.