LovSundhed og sikkerhed

Den vigtigste årsag til branden i husholdninger

forekomsten af brand i de industrielle, kommercielle eller offentlige bygninger i de fleste tilfælde er resultatet af en grov overtrædelse af sikkerhedsregler. Men i et hjemmemiljø krav for at sikre brandsikkerheden er mindre strenge, hvilket er hvorfor det er sådan en brand, betragtes den mest almindelige. Faktum er, at årsagen til branden i hjemmet er ikke altid på grund af overtrædelser af reglerne for den tekniske drift af udstyret, selv om denne kategori af brande forekommer hyppigt. Som regel i en bolig brand forårsaget af ulykker og den menneskelige faktor, som dog ophæver ikke ansvar gerningsmændene.

Hvad er det særlige ved den indenlandske brand?

Der er tre typer af brande - industrielt, naturlige (skov) og husholdningen. Med hensyn til fysiske egenskaber og trusler mod menneskeliv, indenlandske brande, som regel mindre farlige. Men deres overflod gør de ansvarlige myndigheder på en regelmæssig basis for at øge effektiviteten af forebyggende foranstaltninger. Så, hvad er karakteriseret ved årsagen til branden i hjemmet og hvad der adskiller dem? Den første er hjemstedet. En sådan brand opstår normalt i hjem eller kulturelle og offentlige bygninger. Derfor gerningsmændene til indenlandske brande er ofte ikke de ansatte eller arbejdere, og besøgende, beboere, forbipasserende og børn. Det eneste, der forener denne gruppe fyrer med andre, så det er tekniske problemer i udstyr eller apparatur, der kan tjene brand stokere. Du kan nu tage et nærmere kig, at det kan forårsage brand.

10 årsager til brande i hjemmet

Det er svært at holde en streng sondring mellem de enkelte poster, ikke desto mindre en sådan liste ville tillade detaljeret anmeldelse nøglefaktorer, der fører til en husstand brand:

  1. Barnlige drengestreger.
  2. Uquenchet cigaret.
  3. Abnormiteter i installation eller betjening af elektrisk udstyr.
  4. Brugen af enheder, der ikke behøver at tilpasse til lysnettet.
  5. Skader i ledninger eller forkert udlægning.
  6. Forstyrrelser i driften af varmeanlæg.
  7. Brugen af brændbare værktøjer til reparation eller bygning.
  8. Forkert håndtering af kemikalier.
  9. Abnormaliteter i håndteringen af fyrværkeri.
  10. Åben ild i kældre og lofter.

Hver af de nævnte grunde har sine egne statistikker over ulykker, som naturligvis kan være forskellig fra antallet af brande, der er opstået på grund af andre faktorer. Derfor er det nødvendigt at identificere de mest almindelige årsager til brande i hjemmet, og hvortil kendskab vil forbedre chancerne for at forhindre sådanne brande i fremtiden.

Uforsigtig håndtering af brand kilde

Denne kategori af overtrædelser omfatter rygning i lejligheden og børn, der leger med ilden. Mærkeligt nok, disse åbenlyse årsager til brande stadig relevante. Desværre, de er de samme, og de farligste i form af konsekvenser. For eksempel, en mand i en beruset tilstand, der mister kontrol, mens rygning risici begå utilsigtet brandstiftelse lejlighed. Ikke så sjældent og årsagerne til brand i hjemmet gennem fejl af børn, der er uden opsyn af voksne lege med tændstikker. Situationen forværres af det faktum, at børnene ikke er i stand til at træffe passende ved brand - især i tilfælde af intens brand. Disse faktorer kræver særlig opmærksomhed af den grund, at de er de mest farlige for menneskers liv.

Abnormiteter i installation og drift af udstyr

Disse grunde er ikke så farlig som sammenlignet med den første gruppe, og i de fleste tilfælde, heldigvis kun føre til skader på apparater. På trods af dette, kan i mangel af rettidig indsats for at bekæmpe virkningerne af brand være langt mere ynkelig. Samtidig forstyrrelser i installation og anvendelse af elektrisk udstyr bør betragtes som de mest almindelige årsager til brande i hjemmet med den skødesløse håndtering af brand. I praksis kan det være i strid med tilslutning af elektriske apparater, såsom ovne og vaskemaskiner, der skal jordforbindes. Med hensyn til drifts- krænkelser spænder af potentielt farlige enheder endnu bredere og omfatter tv, strygejern, støvsugere, forædlingsvirksomheder, og så videre. D.

Forstyrrelser i driften af ovnen opvarmning

Dette er et separat og temmelig specifik gruppe af sikkerhedsmæssige overtrædelser, der også bærer en risiko i forhold til ild. Især i lejligheder og private hjem, langt fra de centrale færdselsårer vand og gas, er de vigtigste årsager til brand i hjemmet er normalt forbundet med individuelle varmekilder, herunder og ovn udstyr. Dette, i særdeleshed, kan være ildsteder, såkaldte ovne, gaskomfurer og varmeapparater. Til tænding nok glød, fældet fra forbrændingskammeret til gulvet. Gasapparater og gør udgøre en risiko for eksplosion som følge af, hvor der er en risiko, ikke kun brand, men også tab af menneskeliv. Men oftere disse brande opstå på grund af ubemandede enheder, der opererer med en høj belastning på netværket. Situationen overskygges af det faktum, at brandslanger i sådanne lejligheder er sjældne, så en effektiv og rettidig kamp ofte nødt til at glemme.

lejrbål

Det ser ud til, bør være muligt at "sprede" branden på det omkringliggende område og træffe passende forholdsregler, når et lejrbål. Hvis du husker, hvad der er de mest almindelige årsager til brande i hjemmet opstå på grund af eksterne tilfældige faktorer, kan lejrbålet i en stærk vind gå til et af de første steder. Faren stiger i efteråret, når vinden er føjet til det tørre og varme vejr. Men de har en specifik fordeling og brandene i bygningerne. Deres sjældenhed når det kompenseres i rækkefølge efter stigende risiko for brand. Disse lofter og kældre kan blive et sted for aktiv og til tider glat flammeudbredelse.

Andre årsager til brand

Den mest opmærksom på instruktioner og sikkerhedsregler er blot almindelige årsager til brande i hjemmet, men der er andre antændelseskilder, at være opmærksom på også. For eksempel i reparationsprocessen ikke mange tænker på, hvordan sikker kan være efterbehandling materialer. På samme tid, hvis du bruger den fine maleri med brugen af pistolen, er der en risiko for at få en kortslutning. Endvidere overtræk baseret på nitro selv er let antændelige.

En anden fare kan ligge på lur, synes det, med den harmløse side. I løbet af ferien, dekorere rummet med forskellige guirlander, lanterner og brændbare dekorationer, skal du være klar til at skyde. Alle skødesløs manipulation af kampe, kan en lighter eller stærkt opvarmede overflade forårsage brand. Selvfølgelig er det ikke den vigtigste årsag til brand i hjemmet, men en vis procentdel af ulykker er forbundet med sådanne situationer.

Hvordan til at handle i tilfælde af brand?

Hvis du forhindre faren for mislykkedes, og branden startede, bør du straks træffe passende foranstaltninger for at redde mennesker eller om muligt, afskaffelse af brand. Det første skridt er at slukke for apparatet, hvilket kan forårsage brand. Hvis dette ikke var muligt, bør du slukke for strømmen i hele lejligheden i panelet. Da årsagen til brand i hjemmet ikke kan være forbundet med den teknik, kan proceduren være anderledes. Under alle omstændigheder er det første forsøg på at slukke en brand bør tages som dækker brand kilde ikke-syntetisk tæt net. Denne metode gør det muligt at beskytte flammen fra oxygen og gennem hvilken forbrændingen sker. Samtidig skal du foretage et opkald til brandvæsenet, angivelse af de nøjagtige positionsdata og andre oplysninger, der kan kræves til operatøren. Efter dette, hvis forsøget på at bekæmpe branden og heller ikke til ingen nytte, skal det bringe folk ud af lokalet og forlade lejligheden.

konklusion

Som praksis viser, de første godt koordinerede handlinger under en brand tilladelse, hvis ikke forhindrer dens videre udvikling, er det væsentligt minimere risiciene. Uanset årsagen til branden i hjemmet, de er nemme at identificere i de første minutter af brand. For eksempel kan den karakteristiske lugt af brændende i indgangen konkluderes om branden. Brand sted kan være ikke blot flad, men også postkassen trash container, ledninger og så videre. D. Det bør være muligt at lokalisere kilden til branden hurtigere og forsøge at fjerne det med improviserede midler. Hvis du ikke kan gøre det selv, vil det ikke være overflødigt at søge hjælp fra naboer. De mest vanskelige situationer i forbindelse med brande i lukkede lejligheder, hvor folk kan være. I dette tilfælde skal du nødt til at bryde døren ind, og derefter hjælpe folk. Der er mange andre nuancer, der skal overvejes, når der beskæftiger sig med husstanden ilden, men bedst af alt - oprindeligt minimere alle risici for brand.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.