Hjem og familieBørn

Glenn Doman: en teknik til tidlig udvikling

De fleste af nutidens forældre tror, at fra de allerførste dage af livet bør være fuldt udviklet. I dag er der mange uddannelsessystemer udviklet af både udenlandske og indenlandske eksperter, der tager sigte på barnets tidlige udvikling.

I denne artikel vil vi tale om en af dem, der er populær i flere årtier, forfatteren, som han er en neurokirurg fra USA Glen Doman. Metoder til denne forfatter, bidrager til en mere tidlig udvikling af børn, er nu almindeligt anvendt i hele verden. På det er engageret fra både raske børn og på eventuelle problemer.

Hvem er hjemme?

Før du begynder at se på den metode, sige et par ord om dens forfatter - Glen Doman. I 1940 lykkedes dimitterede han fra University of Pennsylvania i Philadelphia, og derefter tjente kortvarigt på hospitalet fysioterapeut. Alle Verdenskrig han tjente i infanteriet, er steget fra rækker til kompagnichef.

Vender tilbage til det civile liv, genoptog han lægegerningen, og senere involveret i rehabilitering af børn med alvorlige sygdomme og sygdomme i nervesystemet, samt forskellige hjerne dysfunktioner. I 1955 skabte han, og derefter en lang periode og førte Philadelphia Institut for Human Development. Som et resultat af mange års forskning og praktisk arbejde både med patienter og med raske børn, blev det gjort mange opdagelser og etablerede metode til Glenn Doman.

grundlæggende bestemmelser

I udviklingen af den tidlige udvikling af et system af hjem og instituttets personale ledet af ham var baseret på følgende principper:

 1. Kun kontinuerlig drift den menneskelige hjerne kan vokse og udvikle sig.
 2. Barnets intelligens er bedst udviklet, når tung belastning af hjernen fra de første dage af livet og op til tre år.
 3. God fysiske udvikling af den unge fører til mere intensiv udvikling af hjernen og motor intelligens.
 4. I den aktive vækstfase, som varer fra fødsel til 3-5 år, er barnets hjerne programmeret til uddannelse og kræver ikke ekstra motivation.

Hvornår begynder?

Baseret på de grundlæggende bestemmelser, der udviklede kan bruges Glenn Doman metode til tidlig udvikling starter ved 3 måneder, når barnet reagerer på tingene. Klasser begynde med en demonstration af de kort, som skildrer en række virkelige verden objekter - frugt, dyr, legetøj, fugl, transport og andre. Takket være disse klasser udvikler logisk tænkning, sprog, opmærksomhed, fotografisk og auditive hukommelse. Forældre til arbejde med børn , der har brugt metoden til Glenn Doman, forlade positiv feedback, da barnet er et sjovt spil, ikke en kedelig træning. Denne teknik er designet til børn i alderen op til tre år, som senere bemærkede Doman, evnen til at tilegne sig ny information er betydeligt reduceret.

motor intelligens

Jo mere intens barnets hjerne er fyldt, jo hurtigere udvikler sig, fundet som et resultat af forskning Glenn Doman. Teknikken, som han udviklede, foreslår at udvikle mental aktivitet barnet gennem dannelsen af "motor" af intelligens, det vil sige, ved at udvikle en bred vifte af motoriske færdigheder. For "tvinger" af bevægelser har Doman udviklet en særlig simulator - et spor til at kravle. Denne snævre rum, med begge sider begrænset kofangere. sporvidde bør være sådan, at hoften og underarmen barn rørt flangerne. Alt dette er rettet mod skabelsen af simulering intrauterin plads og opvågnen i hukommelsen af barnet "første refleks", hvormed han kunne blive født. Denne simulator giver barnet så tidligt som 4 måneders aktiv crawl og "erobre" en temmelig lange afstande, og dermed udvikle sin motordrevne intelligens, hjernen og evnen til at opfatte nye oplysninger.

Lav en lignende konstruktion kan præfabrikeres og to hylder, skjule væg og rummet mellem dem et blødt tæppe eller tæppe. At interessere barnet, for enden af den "sti" du kan sætte en lys legetøj.

Det vigtigste redskab

Parallelt med sporet-simulator til tidlig udvikling af børn, der bruger særlige kort.

De er lavet af en vis størrelse og indeholder realistiske billeder og inskriptioner, der hjælper barnet til at absorbere information og for at få den nødvendige for hjernens udvikling belastning. Den knægt er nok til at vise kortet med billeder af de begreber, der undersøges, og de regler, som de er underlagt, at barnet befinder sig. Da han argumenterede Glenn Doman, denne metode, når den anvendes korrekt, kan opdrage et vidunderbarn og geni.

Hvor kan man finde dem?

Hvis du har nogen interesse og lyst til at træne med dit barn, kan du:

 • købe;
 • finde kits online og printe dem ud;
 • vælge de billeder og lave dine egne kort.

Kun er det vigtigt at huske, at hvis du bruger metoden til Glenn Doman, skal kortet være med en hvid baggrund, der er vært den største, og vigtigst af alt, hvordan kan en mere realistisk billede af objektet.

I bunden af røde større skrifttype skrevne ord som udpeger et billede i billedet objekt, en genstand eller ting.

skabelse regler

For dem, der besluttede at gøre kort Doman med sine egne hænder, give dem grundlæggende parametre og karakteristika:

 1. Dimensioner :. 28 x 28 cm Som mange forældre, en reduktion på nogle få centimeter påvirkes ikke i klasseværelset.
 2. Hvert kort - et enkelt billede.
 3. Baggrund - hvid.
 4. Billedet skal være klar og så realistisk som muligt.
 5. Varenavn vist på kortet, skriver nedenunder i store røde blokbogstaver. På bagsiden af etiketten duplikere blyant. I fremtiden kan der også skrives interessante fakta og oplysninger.
 6. Tilbydes information skal være nyt og ukendt for barnet, ellers vil det hurtigt miste interessen.

Hvordan kan man foretage en klasse?

Hvor ofte og hvor meget tid vil fortsætte klasser, forældrene selv bestemme, med fokus på den fysiske og følelsesmæssige tilstand af barnet og hans regime. Skal kun ansættes, når barnet er rolig og munter, jeg sov og fodret.

For at spille skal du vælge 5 kort relateret til ét tema og vise hver barn i et par sekunder, samtidig udtale navnet på emnet, anbefaler Glen Doman. Teknikken involverer tre klasser erstatte et kort fra det sæt af det nye. Således vil alle billederne udskiftes. Om en uge, kan du langsomt stifte bekendtskab med selve metoden, og med kortene.

Startende fra den anden uge, anbefales følgende regime af daglige aktiviteter:

 • 5 fremstillet på forhånd sæt af ord af de samme eller forskellige emner;
 • under hver samling, når et sæt er vist;
 • lektionen er omkring 10-15 sekunder;
 • dagen afholdt 15 demonstrationer;
 • hvert sæt og kortet viser et barn tre gange om dagen.

At lære at læse

Metoder til læsning Glenn Doman er baseret på rote memorization Baby alle ordene på en gang, i stedet for at folde det ud af de enkelte bogstaver og stavelser.

enkelte ord, så sætninger, derefter enkle sætninger første show og give stemme til barnet. Af samme grund, er at arbejde med kort, læse bøger bygget. I flere dage, en voksen læser en bog to eller tre gange om dagen. På et tidspunkt i barnets et ønske om at læse bogen selv. Som barnet lærer hele ordet i stedet for stakke af breve stavelser, ser det i teksten, genkender han og afspiller lyd.

fremmedsprog

Hvis dit barn tager besiddelse af deres modersmål uden problemer, vil Glenn Doman metoden af engelsk, og andet fremmedsprog også hjælpe at mestre. Du kan begynde at engagere sig med en alder af to.

Inden vi går videre med udviklingen af et barn af et fremmedsprog, skal forældrene i tilstrækkelig grad vurdere deres niveau af ejerskab. Et godt udtale og grammatisk viden om det grundlæggende vil være nok til at hjælpe dit barn med at lære et nyt sprog. Hvis du tvivler din egen udtale eller viden, er det bedst at finde en lærer.

Uanset om der er en lærer eller ej, kan vi arrangere følgende informationsstrømme for barnet, der vil bidrage til studiet af det valgte sprog:

 • Sange og lyd fe, fjernsynsudsendelser i det sprog, der kan indgå i baggrunden, mens spil eller æglæggende kiddies fra fødsel til to år. Barnet er mest sandsynligt på skærmen vil ikke se, men hans hjerne vil "skrive" ord og lyde.
 • Startende med to år, når barnet er allerede temmelig lang tid til at fokusere på det bevægelige billede, kan du begynde at se tegnefilm, eventyr, teater for børn på et fremmed sprog. Dette vil hjælpe dit barn relatere situationen, bevægelse og genstande med lyde og forstå deres betydning.
 • I tre år, kan du lære et barn at bruge sproget undervisning interaktive programmer på en computer eller anden enhed.

Takket være det enorme arbejde, som Glenn Doman, en teknik til tidlig udvikling af børn er blevet meget populært. Mange forældre tager det som et grundlag og optimere under alder funktioner i udvikling og sundhed hendes baby, der ofte kombinerer det med elementer af andre systemer. Husk, det er for baby - et spil, og det skal være sjovt, interessant og spændende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.