FormationHistorie

Elizabeth af York - Dronningen af England

Fremtidige Koroleva Elizaveta af York blev født i linealen Edward IV i England familie. Da hun blev født i 1466, i landet i 11 år, var det en borgerkrig mellem de to dynastier håbefulde til tronen - af York og Lancaster.

herkomst

Denne konflikt vil påvirke livet for alle medlemmer af familien af Elizabeth og hendes egen skæbne. I mellemtiden var hun den ældste datter af kongen, og hendes barndom blev tilbragt i denne status. Hans kælenavn "York", som er nedfældet i historieskrivning, prinsessen modtaget som tilhørende den eponyme dynasti.

Pigens mor var Elizaveta Vudvill. Hun var en smuk og viljestærk kvinde og tilhørte perskomu slægten - det vil sige, var en repræsentant for middling adel. På mødrene side var forfædrene til den fremtidige dronning af den franske Optælling af Champagne.

Betrayal og anerkendelse af en skiderik

Elizabeth af York pludselig mistede sin far i 1483. Stadig har det ikke blevet klart, præcis hvad kostede Edward IV. Der er versioner af feber, lungebetændelse og endda gift. Hvor optrådt vide umiddelbart efter kongens død, det tyder på, at forgiftning virkelig kunne finde sted.

Elizabeth af York havde to brødre - Edward og Richard. Den ældste af dem blev udråbt konge. På det tidspunkt var han kun 13 år gammel. Begge brødre blev sendt til en tilflugt i Tower of London. Børn og deres onkel som regent Richard mente, at de unge arvinger skal isoleres fra moderens slægtninge, der tilhørte den Woodville familien.

Men tingene gik galt kort tid. Parlamentet erkendte, at ægteskabet mellem Edward IV var uægte grund af det faktum, at en mand på det tidspunkt har gjort et løfte om at gifte sig med en anden kvinde. Alle noget, men det betød, at fyrsterne, og Elizabeth af York anerkendte uægte børn (bastards), og derfor ikke havde ret til tronen. Brødrene blev straks myrdet i fængslet. Onkel blev navngivet konge ved navn Richard III.

Arving til et dynasti

Død af brødrene har ført til, at Elizabeth af York er blevet en formel kandidat til tronen. Hendes mor var stadig i live og fuld af energi. Hun besluttede at beskytte sin datter og flygtede med hende til en ukendt destination. I eksil, Elizaveta Vudvill dannede en alliance med Margaret Beaufort - aristokrat, den tidligere, blandt andet store barnebarn af kong Edward III i Plantagenet dynasti, der regerede i XIV århundrede. Det betød, at hendes søn Genrih Tyudor (navn på far) havde også en legitim krav på tronen.

To mødre har besluttet at forlove deres børn. Dette blev gjort for at gøre krav den unge Tudor var endnu mere legitimt. I mellemtiden Elizabeth og hendes mor besluttede at vende tilbage til retten i Richard III. King har offentligt udtalt, at de ikke er i fare under hans beskyttelse. Afkastet fandt sted i foråret 1484.

Mand slår sin onkel

Imidlertid blev Genrih Tyudor ikke kommer til at give op. På det tidspunkt var han ti år, der bor i det kontinentale Bretagne. Ansøgeren vidste, at de regelmæssige drab på arvingerne og andre problemer har ført til, at den engelske adel var imod Richard. Meget snart, den nærmeste allierede af kong Henry Stafford gjorde oprør mod suzerain og såede splid i landet.

Tudor besluttet at samle lejesoldater i Europa og især i Frankrig. Han havde allerede krydset den engelske kanal, da han hørte om et nederlag for oprørerne og halshugning af Stafford. Desværre fik Henry ikke ændre deres planer og landede med en hær i Wales. Han havde walisiske rødder, så i denne provins var han i stand til at købe en masse tilhængere.

Richard opfyldt af ansøgeren med hæren om Bosfortovom felt. Kongen delte sin hær i tre dele, mens Henry sluttede sig til hæren i en enkelt kraft.

Den Slaget begyndte med et vellykket angreb på oprørernes fortrop Richard. Kongen besluttet at handle på bash og, at indse, at han kunne angribe Følge af Henry sendte en hel hær der. Men i løbet af kampen, nogle omtrentlige forrådte ham og forlod deres hylder i siden.

Forsøger at ramme Tudor mislykkedes direkte. Tropper resterende loyale over for kongen, var omgivet, og Richard bankede af hesten og dræbt der.

På dette tidspunkt forblev Elizabeth i London. Efter hændelsen, blev det klart, at hun ville blive dronning af England.

bryllup

Elizabeth af York og Henry var stadig forlovet. Deres ægteskab var en af de betingelser, hvorved Parlamentet aftalt at anerkende og støtte den nylavede konge. Brylluppet fandt sted med succes, og før der blev erklæret ulovlig et dekret, at børn af Edward IV erklæret ulovlig. Papiret blev fjernet fra alle arkiver i landet og dets demonstrativt brændte kopier. Ikke desto mindre er en af de kopier af dokumentet blev gemt - nu det er gemt i museet som et lyst symbol på den æra af Rosekrigene.

Efter brylluppet, Elizabeth formelt blev medlem af Tudor familien, selvom historikere har husket det nøjagtigt som den sidste af York.

dronning børn

Ægteskab gav parret syv børn. Elizabeth, Edmund og Catherine døde i barndom eller i en meget ung alder. Desværre var det ikke ualmindeligt selv i de kronede familier: den tilstand af medicin i middelalderen har efterladt meget tilbage at ønske. Senere efterkommere af tre børn Elizabeth og Henry vil kæmpe for det, for at være på tronen af England.

7 Henry og Elizabeth af York blev opkaldt sin ældste søn efter den semi-legendariske kong Arthur, som var en populær karakter lokale legender. Barnet har fået titlen Prince of Wales og var arving til tronen. I den forbindelse blev han forlovet med den Infanta Catherine - datter af grundlæggerne af den spanske stat. Det var en dynastiske ægteskab, som var at danne grundlag for en alliance mellem landene. Men Arthur døde tragisk i en alder af 15 år. Årsagen viste sig at være en sjælden sygdom middelalderlig - sudamen.

Datter Margaret var gift med den skotske konge James IV. På et tidspunkt efter hendes mands død, hun selv blev regent til tronen, blev det dog opvejet af den lokale adel.

Søn Henry vil være i fremtiden en af de mest berømte konger i England. Efter sin far, vil han modtage et serienummer VIII. Bliv berømt takket være den engelske reformation og adskillelsen fra den katolske kirke, samt mange ægteskaber, hvoraf de fleste endte i tragedie for hans egne koner.

Den yngste datter af Maria første ægteskab var gift med den franske konge Ludvig XII.

konklusion

Elizabeth af York, dronning af England, var den sidste repræsentant for dynasti, som havde en juridisk ret til tronen. Således har hendes børn arvet denne legitimitet, og efter Tudors kunne ikke skylden for det faktum, at de er Usurpatorer.

Ægteskab mellem mand og kone var glad. Men Elizabeth af York, gift med Henry Tudor 7, tragisk døde efter fødslen af deres sidste barn. Dette skyldtes en smitsom udfordring. Manden kunne ikke overleve et sådant tab, og efterlod en enkemand, døde kort tid efter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.