Nyheder og SamfundFilosofi

Dogma - det er sandheden

Dogma - er de vigtigste forudsætninger for teorien, koncepter, eller religion, som er accepteret uden diskussion, om tro. Fra et matematisk synspunkt, enhver dogme er et aksiom, der er en erklæring, der kræver noget bevis.

Ancient paradigme

Et interessant faktum, men i Athen lige dogme - en juridisk kategori. I moderne sprogbrug, det betegner en ordre, dekret eller lokale offentlige myndigheder, samt en ordre på ministerier, departementer. I princippet har Athen af demokrati og folks kongresser altid taget doxa - de retsakter, der gælder inden for rammerne af politikken, og som har status af obligatorisk for alle borgere. En anden interessant etymologiske forstand: den oprindelige dogme - en enkelt udtalelse. Med andre ord, den athenske samfund, fra tid til anden at tage dogme, demonstrerede deres enhed i forhold til de interne og eksterne udfordringer.

Christian paradigme

Ifølge Det Nye Testamente, et dogme - en folketælling gennemført i Romerriget. Ved indgangen til den kristne æra, dermed, stadig bevaret de oprindelige, juridiske semantik af ordet. Men med Roms fald, blev det konstateret, at mladohristiane befandt sig i en slags politisk "tomhed" rum - uden stat og autoritet. Den eneste organisation, der har formået en eller anden måde at kontrollere situationen, var Kirken. Og dogmet gradvist faldet ind i religiøse højre. I nogen tid blev det klart, at et dogme - det er en ordre af kirken, som er den eneste kilde til magt. Allerede senere, efter din første post-romerske imperier og monarkier, dogmet har udviklet sig til en væsentlig egenskab af religiøs undervisning, primært gennem arbejdet i Alberta Velikogo og Thomas Aquinas.

Moral og Dogme

Fra det moralske synspunkt dogme - en relativ kategori. På den ene side, taler vi om de regulatoriske standarder for adfærd, der er vaccineret i barndommen og har en klar solidaritet med en bestemt socialt miljø. Således regulerende funktion dogme som en juridisk nødvendighed gemt. På den anden side, moral - det er en af de designere af værdier, som i teorien er et bredere begreb end juridiske postulater. Derfor podning billeder af "gode" og "dårlige" er ikke absolut. De ændrer sig over tid og afhængigt af livsændrende sceneri. Billede af verden, repræsenteret af en ung mand, helt anderledes end i den modne og de mere senile år. Et sæt af moralske udvikling, henholdsvis også ændringer. Hvad det plejede at være et dogme er undertiden vildledende. Men selv om de variable værdidomme og genfremstille landskabet af livet, men i virkeligheden er de regulerende myndigheder, som konstant lytter. Hvis du vil, selvfølgelig ...

dogme rettigheder

I juridisk litteratur, som denne sætning refererer til den primære retlige ramme - specifikke standarder, rettigheder, forpligtelser; individuelle retskilder (love); action aktører, der tager sigte på at gennemføre de oprindelige juridiske forpligtelser, samt fortolkning af sådanne handlinger. Kort sagt, de retskilder (højre rude), dogmatisk, per definition, og i den forstand har en intern legitimitet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.