FormationVidenskab

Den anden lov om termodynamik

Selv i oldtiden det blev bemærket af varmefordelingen mønster: varmen kan spontant bevæge sig fra den opvarmede legeme ved en højere temperatur til et mindre opvarmet. Den anden lov om termodynamik, der forklarer denne proces blev opdaget af eksperimenter. For første gang er det er skitseret i sin 1824 S. Carnot, en fransk ingeniør, der er identificeret, hvordan og på hvilke betingelser den brand gået til nyttigt arbejde i maskiner af tiden. I midten af det nittende århundrede på grundlag af den tyske videnskabsmand formuleret Rudolf Clausius en regel, der nu er kendt som den termodynamikkens anden lov. Dens essens er, at varmen aldrig går til en mere opvarmet krop fra en mindre opvarmet spontant, dvs. overførslen af varme til kroppen med højere temperatur skal kompenseres af en ekstern strømforsyning. Som et eksempel køleanlæg. Senere William Thomson og nogle andre forskere til at præcisere ordlyden af loven.

Dette princip skal forstås endnu mere udbredt end i behandlingen af Rudolf Clausius. Tag for eksempel konvertering drift til varme. Den kan fremstilles ved friktionskraften. Når dette arbejde er oversat til varme helt, uden alle de ekstra indsats og kompensation. Omstillingen i sig selv umuligt. Omdannelsen af varmeafgivelsen i arbejde - det er en kunstig proces, dvs. kræver særlige, kunstigt anbragte betingelser.

Generelt er termodynamikkens anden lov, formuleret principperne og retningen af strømmen af naturlige processer. Udgående fra det, kan forklares ved betjening af et antal indretninger. Således varmemaskiner fungerer ved temperaturforskellen ved hvilken varme overføres fra den varme til den kolde dele - fra teplootdatchika til kølelegemet. I dette tilfælde kan effektiviteten af enheden ikke være hundrede procent. Det vil sige, ikke alle af varmen omdannes til arbejde, men kun en del af det. Dette kan delvis forklare den kendsgerning, at for at skabe en evighedsmaskine (anden orden) er principielt umuligt. Med andre ord aldrig opfinde en enhed, der ville fuldt ud og uden kompensation slået varmen i arbejde. Baseret på ovenstående, videnskabsfolk R. Clausius og W. Thompson identificeret formuleringen af den anden termodynamikkens. For det første, spontant varme kan ikke bevæge sig fra mindre varme til varmere organer; for det andet, ikke al varmen rettet fra teplootdatchika til kølelegemet, går i nyttigt arbejde, men snarere kun en del heraf. Der er også flere tilsvarende formuleringer, som generelt er en afspejling af den ovenfor. At gå fra teploperedatchika til kølelegemet, er energien ikke forsvinder, så loven om bevarelse af det samlede energiforbrug ikke er i strid med den anden lov om termodynamik. Definition det blev udviklet af flere forskere og består af flere hovedpunkter, som omtales i denne artikel.

Processer, der vedrører energi konvertering, kan spontant flyde kun i tilfælde, hvis energien i den koncentrerede form i en dispergeret øjeblikkeligt. En af de vigtigste evner er forbundet med både mennesker og biosfæren og økosystemer - er evnen til at sænke entropi. Sidstnævnte udtryk forstås forholdet mellem den mængde varme til en temperatur værdi, en slags mål for kaos og er forbundet med tab af evnen af et system til at udføre et bestemt job; ved ændring af volumenet af systemet eller dets energi entropi formindskes.

I 1865, R. Clausius endelig formulerede termodynamikkens anden lov. Entropi, ved sin definition, øges, når et lukket system nonligevægt forekomme spontane processer.

Den anden lov om termodynamik underordner såkaldte princip om økologiske pyramider; Desuden er han - kilden til loven Lindemann, som forklarer principperne i cirkulationen af energi i økosystemet. Han peger på målrettethed (flygtighed) forekommer i naturen af spontane processer. I overensstemmelse dermed bliver energien omdannes til varme, og varme overføres til køleren fra en opvarmet organ, hvilket fører til udligning af temperaturen på et lavt niveau, hvis konsekvens er at stoppe alle mulige former for bevægelse, eller lignende. N. "Heat død". Hvis at tale klart og enkelt sprog, essensen af den termodynamikkens anden lov er: alle spontane, naturlige processer afslutte kaos og nedbrydning. Dette kan illustreres ved følgende eksempel: hvis huset i mange år til at forlade uden en vært, vil det begynde gradvist at falde, kollaps.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.