SundhedSygdomme og lidelser

Serøs meningitis: Tegn hos børn, der bør advare forældre

Meningitis er en livstruende sygdom, der er mere almindelig hos børn end hos voksne. Dette skyldes, at barnets immunitet endnu ikke er så uddannet som hos voksne. Han skal stadig finde ud af, hvad mikrober bor i dette område og lære at håndtere dem.

Virus, mindre ofte bakterier eller protozoer er årsagerne til serøs meningitis. Symptomer hos børn af denne sygdom er ikke altid specifikke, og det er næsten umuligt at skelne serøs inflammation fra purulent fra klinikken. Kun ved hjælp af en generel analyse af cerebrospinalvæske, som kan opnås under lændepinden (punktering i lændehvirvlerne) er denne diagnose lavet.

Før selve serøs meningitis udvikler sig , vil tegnene hos børn ligner den sædvanlige virussygdom. Dette er enten en hoste eller en løbende næse eller svulger i halsen, mindre ofte diarré, konjunktivitis, et rødligt udslæt hele kroppen, hvis et enterovirus kommer ind i barnets krop. Så kun i 3-5 dage er der en klinik med meningitis (hele tiden nåede mikroben meninges og overvandt sit forsvar).

Serøs meningitis er normalt ikke smitsom. En patient kan sprede en virus eller en bakterie ind i miljøet, men sandsynligheden for, at en mikrobe vil forårsage en anden person at have meningitis, er ret lille. Hos voksne, der har været i kontakt med en patient, vil det næsten helt sikkert udvikle conjunctivitis, ARI, hoste eller diarré. Børn kan få meningitis efter sådan kommunikation, men det er usandsynligt. Snarere, hvis serøs meningitis forekommer hos flere børn, der går i en børnepasningsinstitution, forbruger de mad eller drikke forurenet med vira.

Serøs meningitis. Tegn på børn:

 1. Barnets kropstemperatur stiger. Normalt er disse høje tal, der vises som en "anden bølge" mod en baggrund af allerede normaliseret temperatur eller en primær stigning i den.
 2. Alvorlig hovedpine: Den forreste del eller whisky gør ondt, barnet kan påpege den smerte, der er almindelig i hele hovedet.
 3. Sløvhed, døsighed.
 4. Ligger lettere end at sidde.
 5. Kvalme, opkastning, normalt uden diarré, og efter at barnet har opkastet, bliver det ikke lettere. Tårer barnet under pres ("opkastning af en springvand"). Masserne har i dette tilfælde ikke nogen diagnostisk værdi: de kan have en blanding af galde (gul farvning), greens, stykker af ufordøjet eller fordøjet mad.
 6. Forventer appetit, barnet er ikke aktivt og ønsker ikke engang at se tegnefilm eller spille computerspil.
 7. Der kan være svimmelhed, fotofobi.
 8. Øger hudfølsomheden.
 9. Der kan være kramper, når barnet ikke kun ufrivilligt bevæger lemmerne, men også ophører med at reagere på andre.
 10. Hvis du lægger din hånd under barnets hoved og forsøger at røre brystbenet med din hage, er dette umuligt (symptomet skal kontrolleres mod en baggrund med lav kropstemperatur eller i fravær).

Serøs meningitis. Tegn på børn op til året:

 1. Monotont gråt eller skrige, kan stønne eller andre monotone lyde, der ledsages af en grimas af smerte. Alt dette - på baggrund af øget kropstemperatur.
 2. Barnet nægter at gå i armene, da det er mere behageligt i liggende stilling.
 3. Liggende, han forsøger at tage en bestemt position: på hans side med benene pressede og hans hoved kastet tilbage. Hvis dette observeres i barnet som et særskilt symptom mod en baggrund for normal temperatur, kan dette tyde på, at der er en stigning i intrakranielt tryk.
 4. En stor fontanel buler ud (den skal være flush med knoglerne på kraniet og pulsat).
 5. Barnet bliver trægt, træt. Indledningsvis kan det være unaturligt agiteret, så det giver plads til gradvis at falde i søvn, indtil det bliver umuligt at vække det op.
 6. Konvulsioner mod baggrunden af kropstemperatur under 38 grader, gentagne krampe.
 7. Hvis barnet bliver taget under armene, vil han trække benene i brystet og modstå Sådan vold af den voksne, mens spædbarnet uden meningitis vil roligt bøje, bøje benene, flytte dem til siderne.
 8. Opkastning "springvand".

Og hos børn op til et år, og hos ældre børn kan serøs meningitis forekomme mod udslæt.

Ofte har bakteriel meningitis de samme symptomer. Det kan skelnes, hvis det forekom på baggrund af otitis, rhinitis, osteomyelitis, lungebetændelse eller bihulebetændelse, eller på kroppen er der et mørkt udslæt, der ikke forsvinder og bliver ikke blegt, når det presses på det med glas. Hoveddiagnosen udføres ved undersøgelsen af cerebrospinalvæsken.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.