HjemlighedPlantning af bevoksning

Cycas: pleje i hjemmet. Cycas Revolyuta: gule blade, hvad de skal gøre

Cycas (cycad) henviser til en gruppe af planter, der ikke kan gå forbi, forblev ligegyldig. Dens elegante fremtoning tiltrækker opmærksomhed, hvilket giver en fascinerende effekt på alle, der gav ham hans syn. Ingen underligt stueplante Cycas omkostninger er meget højere almindelig plads blomst. Det har en fantastisk stamtavle, der strækker sig tilbage til den Mesozoic Era. Cycas peers er de timere som bregner og Chlorophytum.

oprindelse

Blandt de planter i udseende ligner håndfladen, Cycas Revolyuta en leder. På grund af denne lighed den svenske botaniker Carl Linnaeus blev givet til ham den passende navn, stammer fra det græske Kikas, som betyder "palme". På det tidspunkt, Linné, vildledt af ydre tegn Cycas, placeret det i hans system blandt palmer.

I slutningen af megen debat om de "slægtninge" Cycas forskere kom til den konklusion, at et direkte forhold til familien af håndfladen, ikke denne plante gør. Men blade i sin form meget lig den bregne derfor mellem disse arter er tæt forbundne.

indhold

Spektakulær ser bare sagovnikovaya palme i store potter og baljer. De gunstige klimaforhold, hvor der ikke er hård vinter, lov til at vokse Cycas på åben mark. I veloplyste gangarealer, store lobbyer, beskyttet mod kulde, vil cycad føler stor.

Cycas Revolyuta: udseende

Blade fra planten når en længde på op til 3 meter, formet finnede. Hvert år er der kun 3-5 nye blade, t. Til. Den Cycas er meget langsomt voksende. Når du køber bør være opmærksom på integriteten af nyren, som er i den kegle plante. Det er bedst at erhverve dannet Cycas, som allerede har et par blade af dette forsøg.

Cycas tyk stamme har en kort højde og en halv til tre meter. I naturen kan plante højde nå mærket af ti meter. Jorden del af stænglen er meget solid, der minder om formen af pære, det har en tyk skorpe.

anvendelse af

Kernen, som er tæt dækket med skæl, indeholder store mængder af stivelse. På grund af denne funktion Islanders dyrkede plante siden oldtiden for at opnå dette produkt, der anvendes som en ingrediens i fremstillingen af marv. Derfor disse planter modtog sit andet navn - "sagovnikovye palmer" Den rå løg Cycas uegnede til konsum. Desuden, på grund af indholdet af giftige stoffer kan få forgiftet. de lokale bruger imidlertid en speciel neutraliserende betyder at udvinde og bruge stivelse uden skade på sundhed, så for dem er det en meget værdifuld fødevare.

pleje

Ikke kun eksotisk udseende, men også lunefulde natur har Cycas. Omsorg for dem giver en masse bekymringer. Begynder gartnere bør afholde sig fra at købe sådan en krævende plante. Når du køber planter værd at overveje, at den har brug for intens lys.

I mellemtiden kan direkte sollys skade Cycas. I denne henseende for placeringen af anlæggene fungerer bedst vindue i den sydlige og sydvestlige retning, med skygge fra middagssolen. Med udbruddet af sommeren, vil det være nødvendigt at fjerne i frisk luft. Ved flytning af koglepalmer over gaden eller verandaen, er det ønskeligt at vælge ham et sted, hvor belysningen er ensartet på alle sider. Det er også nødvendigt at tage sig af den manglende vind eller træk på det sted, hvor Cycas. Pleje af disse kræsen plante indebærer en gradvis tilvænning til den bratte ændring af lysintensiteten ved udveksling.

temperatur

Cycas ingen problemer vil vokse i både varme og kølige temperaturer i en lokaler. Det er dog nødvendigt at arrangere vinteren ved en temperatur fra 12 til +16 grader. Anlægget kan modstå dråber til +8 grader. Men for at udelukke denne mulighed, t. Til. En sådan stressende betingelse ham til noget.

vanding

Cycas i hjemmet er meget krævende at den korrekte vanding. Til dette formål en blødt vand ved stuetemperatur. Det er nødvendigt at sørge for, at vanddråberne ikke rammer bump og forårsagede ikke nyre forfald. I de varmere måneder, er vanding udføres hyppigt, velkommen foliarsprøjtning. Vinter og ved lave temperaturer, moderat vanding, og dens hyppighed afhænger af de miljømæssige forhold. Det skal bemærkes, at Cycas ikke tåle stillestående vand i en gryde. Bump begynder at rådne, forårsager planten dør.

transplantation

De første fem års vækst Cycas er i en fase med aktiv udvikling, så det er nødvendigt at repot hvert forår. Når dette er valgt potter med en diameter større end den forrige 2-3 cm jord er baseret :. To dele græstørv jorden ler, en del tørv, blad, humus. Dette er ikke ud af sted vil tilføje et stykke af sand og en smule trækul. God dræning er nøglen til sundhed af planterne, dvs.. A. Det forhindrer stagnation af overskydende fugt, beskytter fra rådnende Cycas. Transplantation af voksne planter foretages hvert femte eller sjette år. Voksne tilfælde ændrer muld nok årligt. Når ompotning er nødvendigt at være opmærksom på bump koglepalmer blev ikke forsænket i jorden.

Cycas gulnet, hvad man skal gøre?

Det problem, at nogle gange er nødt til at stå over for nogle ejere af eksotiske planter Cycas: bladene bliver gule. Hvad hvis for koglepalmer pleje udføres af alle regler, og det fortsætter med at tørre? Den første er at se på, hvilken side af det gule ark.

Hvis kun de lavere die processer, er det ikke værd at bekymre sig om. Dette er en normal proces af visne væk af gamle blade. I samme sag, når der er en gulfarvning af de tips, øge luftfugtighed og at være opmærksom på vanding. Sandsynligvis, mangler planten fugt. Nogle gange skal han arrangere et varmt brusebad, færdigpakning dækker potten med jord.

Det sker, at vand akkumuleres på toppen af stilken. Senere på dette websted kan dannes rådne, gul og Cycas. I dette tilfælde er det nødvendigt at ændre potteplante, sikre god dræning nedenunder. Du kan også løse problemet med brune blade tips: dette er et klart tegn på, at rummet utilstrækkelig ventilation og stedet for planten er valgt korrekt.

Sygdomme og skadedyr

Mange stueplanter bliver angrebet af skadedyr: Jose skala, spindemider, svamp. Cycas i denne henseende er ingen undtagelse. Ofte skadedyr opdages, når Cycas gulnet. Hvad hvis bladene er tørre og dannede en knap mærkbar skuffen på planten? Mest effektivt blive sat i karantæne Cycas behandlet med forberedelse mod skadedyr "aktellik". For at øge effektiviteten af insektmidlet plante løv dækket med poser og lad i 12 timer. men vi skal huske, at bladene på trods af død voksne, larver kan være et skadedyr, som giften ikke ville arbejde. I den forbindelse anbefales det at gentage behandlingen "aktellik" i et par dage.

I nogle tilfælde, bekæmpelse af spindemider bruge sæbe. På bladene anvendes et tykt skum, dækker deres tasker og lad for en dag. I denne fremgangsmåde, som er sandsynligheden for forekomst af larver, så proceduren skal gentages den næste dag. Efter behandlingen skal du vaske under et varmt brusebad Cycas. Pleje bør yderligere indbefatte daglig sprøjtning. I høj luftfugtighed, er sandsynligheden tilbagevenden af spindemide minimeres, eftersom dette skadedyr foretrækker tør luft.

Skjoldlus fremkomsten fremmer reduceret rumtemperatur og overdrevent rigelig vanding. Efter infektion, dette skadedyr sker tilintetgørende blade, tabet af grønne farve og fremkomsten af lyspunkter. Anlægget er placeret i karantæne og derefter behandlet "aktellik" opløsning.

kan forekomme overløb betingelser i Cycas udseende svamp samt syrning og forfald plantesubstrat. I dette tilfælde er det nødvendigt at fjerne cycad fra puljen, check rødderne, og derefter foretage en transplantation i den nye jord. Efter udskiftning af substratet Cycas ønskeligt ikke at vande og ikke forstyrrer flere dage.

Pludselige ændringer i temperatur, øget lufttørre provokere fremkomsten af pletter på bladene. Det er nødvendigt at fjerne de negative faktorer for koglepalmer, samt være opmærksom på fodring. Der er en mulighed for, at planten mangler mineraler.

Hvis ikke vinteren cycad yde den nødvendige kølig temperatur i intervallet 12-18 grader, kan det være syg og nulstille af bladene.

På anlægget nye blade ikke vokser Cycas

Når du køber koglepalmer skal huske, at dette anlæg er meget langsomt voksende. I året for at danne en lille mængde af nye blade, så væksten ser ud til at være usynlig. På grund af den langsomme vækst, mange foretrækker ikke at befrugte Cycas. Må ikke vokse nye blade i dette tilfælde netop på grund af mangel på næringsstoffer. Siden april, begynder den fase af aktiv vækst af planter, for det obligatorisk regelmæssig dressing: gang hver anden uge. Indtil August er det nødvendigt fortsat at gøre gødning: egnet til en særlig befrugtende træer, samt universel for alle typer af stueplanter. Når bør bemærkes at vælge, at sammensætningen mangler magnesium- og kaliumsalte.

reproduktion Cycas

Over tid, opstår koglepalmer fremkomsten af nye "børn". Oftest de anvendes til avl planter: et barn proces med omhyggeligt skåret væk fra stammen, og snittet skal drysses med pulveriseret kul eller grå. Begyndte sin udvikling med en luft pære, "baby" får sin egen krone, og nogle gange utilsigtet rødder. Denne proces tørres i luften i flere dage og derefter plantet i jorden blandingen, som er til stede i sammensætningen af tørv, sand og jord ark og granit krumme. Vanding udføres moderat indtil fuldstændig dannelse proces rodsystem. Du kan bruge en jord varmesystem eller stimulanser rodnet, for eksempel "Kornevin".

Mindre almindeligt praktiseret multiplikation Cycas frø, fordi denne metode tager lang tid. Frøspiring opretholdes i omkring tre år. Efter plantning, de spire i en periode på halvanden til to måneder under jorden opvarmning.

Således for indholdet af de omgivende forhold ikke passer til alle Cycas. Omsorg for dem kræver en stor indsats. Den langsomme vækst blade næppe tilfredsstille nybegyndere gartnere. Men tilstedeværelsen af begær, opmærksomhed, kan fås fra små anlæg af kæmpen, der vil bringe til det indre et strejf af det eksotiske, viden om de snørklede af omsorg og tålmodighed med tiden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.