Nyheder og SamfundNatur

Cow Bay - svampe farlig og giftig

Cow Bay - svampe, som er mere populært benævnt "Dunka". Videnskabeligt, de kaldes svinushki tynd (Paxillus involutus). Cow Bay - svampe, der tidligere har været betinget spiseligt. Men efter flere tilfælde af forgiftninger og mere detaljerede undersøgelser udført dem til giftige.

beskrivelse

Champignon ko læbe har hat til 10 cm i diameter. I en ung alder var hun oliven-brun, melkovorsistaya og let hvælvet, så okker-brun, fladtrykt, tør, glat, mat med kanterne foldet ned, og en tragt i midten. I regnvejr, kan en hat være meget glatte. Pladerne er brune, hyppige, og let kan adskilles. Når der trykkes, de bliver brune. Fod svamp i fast, cylindrisk. Dens diameter - 12 cm, højde -. 3-6 cm i macromycetes Pulp saftigt, tyk, sur smag, blød, uden nogen særlig lugt. For det første har en lysegul farve, men senere bliver rusten-brun eller gul-brun farve. Sporer glat, kort ellipseformet. Deres pulver - okker-brun.

levesteder

Cow Bay - svampe, der vokser i klynger i skovene i løv- og nåletræ type. De kan findes under de egetræer, bøg, asp, birk, i bushen, i haven, i nærheden af sumpe, lysninger og gamle myretuer. Macromycetes foretrækker underskoven, hvor der er lys nok. Cow Bay frugtsætning i perioden maj-november. Mushroom kan lide høj luftfugtighed.

double

Cow Bay - svampe, der kan forveksles med en form for svampe. Men for sidstnævnte er karakteriseret ved tildeling af mælkeagtige saft på plads og bryde skiverne. Paxillus involutus har også ligheder med orangerød (lumpy) slørhatte. Dette macromycetes dødbringende giftig. Dens toksiner ødelægge nyrerne og leveren. De orange-røde slørhatte grupper øges i våde gran arrays i tyk myrtillus eller spagnum. Fra denne tynde svinushki macromycetes adskiller udtalt mørkebrun, plettet med små spidse tubercles samt sjældne og tykke plader. På benet wraps er cross gul.

Eating

For ikke så længe siden, svampe ko læber behandlet betinget spiselige macromycetes ringe værdi. Men efter både til udlandet og i Rusland, tilfælde af alvorlig forgiftning svinushki (ofte dødelig), yderligere undersøgelser blev udført. De viste, at ko læber indeholder toksiner, der under varmebehandlingen ikke destrueres. Én muskarin - toksin, der ligner forgifte rød paddehat. Hos mennesker, det forårsager diarré, opkastning, øget savlen og svedtendens, langsom puls. I svinushki indeholder ikke en masse gift, men med regelmæssig brug af svampe og data ophobes i kroppen af store doser af toksinet kan lungeødem og respirationsinsufficiens.

Endvidere Paxillus involutus omfatte et antigen, hvortil den menneskelige krop reagerer til dannelse agglutinin - antistoffer, som når over en vis tærskel kan ødelægge erythrocytter. Et interessant træk er, at forgiftningen ikke sker med det samme. Det hele afhænger af de individuelle egenskaber af en bestemt organisme. Nogle mennesker kan blive forgiftet først efter mange års brug af ko læber, mens andre er mere følsomme over for det, og fordi forgiftning sker hurtigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.