HjemlighedKonstruktion

Armeret beton broer: dimensioner, GOST, mærkning. betonelementer

Armeret beton har fundet udbredt anvendelse i moderne byggeri. Materialet er karakteriseret ved høj styrke, modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger, holdbarhed. Ved opstilling bygninger akkordtidsfortegnelserne materialer (mursten, slagger blokke, betonblokke), bliver det nødvendigt at overlappe dør- og vinduesåbninger. Til dette formål bruge en speciel type af betonprodukter - jumpere.

tid

Jumpere er armeret beton bjælker, baseret på murede vægge og overføre dem til belastningen af den overliggende murværk over åbningen og overlapninger. Strukturelt broen består af armeret beton ramme og tung. I praksis anvendes beton præfabrikerede præfabrikerede eller monolitiske, fremstillet på stedet. På samme mærke af produkter, der anvendes, og arealet af deres bærende bør bestemmes ved beregning ud fra de indsamlede belastninger.

standarder

De vigtigste parametre for præfabrikerede produkter definerer Standard "Konkrete brystningsparti bjælker for bygninger med murstensvægge." Denne standard specificerer klassificering, klasse, størrelse og karakteristika. Jumpere er opdelt i:

 • PB - bloklimet har en bredde på 250 mm.
 • PP - slab, med en base bredde på 250 mm.
 • PG - bjælke, i tværsnit skåret ud en fjerdedel.
 • PF - front, for åbninger med det fjerde lag ved den fremspringende del ved at lægge 250 mm.

Til produktion af standardprodukter, udviklet et sæt af standard arbejdsdokumenter - 1.038.1-1 herunder arbejdstegninger.

design

Armeringsbur baner sikrer dens styrke. Den består af langsgående og tværgående armering. Standarderne i anvendelsen af både forspændt og ikke-forspændt armering. Diameter og pitch-stænger bestemmes ved beregning eller på standard projekter.

Når der hældes baner anvendelse tung beton med en densitet på 2200-2500 kg / kubikmeter. Den nødvendige styrke af betonen bestemmes ved beregning, mærket af vand permeabilitet og frost - under hensyntagen til miljøet.

Til at løfte en struktur dannet omsnøring huller eller sang, som krævet i Standard. Konkrete brystningsparti bjælker kan fremstilles ud fra ventiludløbene til byggeri i seismiske zoner.

Nomenklatur kommercielt tilgængelig jumper GOST 948-84 fremgår af oversigten. Standard forudsat squared jumper PB længde 1030-5950 mm Fri af spænding eller forspænding forstærkning. Deres tværsnit er inddelt i grupper på 10 - 125 x 65 (h) mm til 250 x 290 (h) mm.

Boards produceret PP jumper længder 1160-2980 mm Fri for spændinger eller forspænding forstærkning. Deres tværsnit er repræsenteret ved 10 grupper - 380 x 65 (h) mm til 510 x 220 (h) mm.

Overligger stråle en fjerdedel PG typen forsynet med kun Fri for spænding forstærkning i længde 1550-5960 mm. Mulig varianter afsnit 8 - 250 x 290 (h) mm til 510 x 440 (h) mm.

Facade Jumper PF fremstillet i længde fra 770 mm til 4280 mm med et afsnit af otte grupper - fra 90 x 90 (h) mm op til 290 x 90 (h) mm.

udpegning

Stamps serielle produkter består af et to eller tre grupper og helt karakterisere forstærkede jumpere dimensioner, bæreevne, afsnit og så videre.
Den første gruppe begynder med at bestemme sektion (på bordet) og bogstavet navn længde, udtrykt i snesevis af centimeter. For eksempel 8PB25 - jumper kvadreret, tværsnittet 8 i tabellen № GOST 948-84, længde - 2460 mm.

Den anden gruppe indeholder den gennemsnitlige tilladelige belastning (kN / m), forstærkning klasse.
For eksempel 71-ATV: belastning på 70,61 kN / m og ankeret AT-V.

Den tredje gruppe indeholder information om tilgængelighedsforanstaltninger forstærkning mærkning indlejrede dele af løftestropperne, samt forskellige egenskaber afhængigt af eksterne forhold.

De ekstra symboler til mærkning anvendes:

 • "A" - anker fittings til installationsproblemer balkon plader;
 • "N" - omsnøringsbånd loop;
 • "C" - mere end 7 point for de seismisk farlige områder;
 • "P" - høj massefylde beton, eller "O" - Heavyweight.

Komplet armeret beton broer markeringer kan se sådan ud:
10PB21-27-up - kvadreret jumper størrelse 2070 mm, sektion af et rum 10, den tilladte belastning på 27,26 kN / m, med omsnøringsbånd loop og frigiver anker fittings til montering af balkon plader.

Warming

De ydre vægge i huset bør give foreskrevne normer niveau af termisk beskyttelse. Dette niveau er karakteriseret ved varmegennemgangsmodstand. Jo større den er, jo højere termisk beskyttelse af bygningen og dermed lavere varmeforbrug og betaling til opvarmning. Desværre, beton - en stor leder af varme. Jumpers dannes på overfladen af væggene i varmeledende indeslutninger - kuldebroer. De er ikke blot årsag ekstra varme tab, men også i nogle tilfælde at duggen kondens. For at undgå denne negative effekt, er det nødvendigt at isolere jumper. Hvis bygningen har ekstra isolering af ventilerede facadesystem enten "våde teknologier" - spørgsmål opstår. Men hvis de udvendige vægge ikke kræver ekstra isolering, jumper sæt indrykket fra den ydre overflade af væggen. I rummet af monterede liner effektiv isolering (f.eks rockwool) og tildækkes med gips eller andre efterbehandling materiale under væggens plan.

Valg jumper mærke

For en korrekt valg af de helt jumpere, foruden destinationen, er det nødvendigt at bestemme bæreevnen. Belastningen kapacitet er produktet af hvert mærke er opført i gæsterne i de "Konkrete brystningsparti bjælker". Efter endt opsamling af byrder og til at bestemme længden af flyvningen, kan du bruge en række tabeller 1.038.1-1 hvor hvert frimærke sammenlignes: nuværende spænd, længde og bærende belastninger. At vælge en armeret beton overligger, størrelse og tværsnit, er det nødvendigt at tage hensyn til opførelsen af jordskælvsramte områder.

beregning af bro

Jumper er en bærende konstruktion af bygningen, og dens beregning skal beskæftige sig med fagfolk, der har passende uddannelse og erfaring. Men for små projekter kan du manuelt vælge den armeret beton bro. Dimensioner definerer produkterne, styret af SNP "sten struktur". Det er nødvendigt at beregne højden af murværk over overliggeren, og sammenligne det med de beregnede span broer. Hvis højden er større end den beregnede span murværk, lejeoverfaldet er ikke nødvendig. For at forklare det enkelt, i en vis højde af væggen over døren åbner nok selvbærende kapacitet, en jumper hun ikke har brug for. Kendskab til den specifikke vægt af murværk, lette at identificere et brand jumper. Den specifikke tyngde af de mest populære murværk materialer er angivet nedenfor:

 • muring - 1400-1900 kg / cu m;.
 • skum betonblokke - 900-1400 kg / cu m;.
 • porebetonsten - 400-1200 kg / cu m.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tætheden af betonen murværk materiale producent.

installation af jumpere

Ikke-bærende overligger dør og vinduesåbninger med et spænd på op til to meter kan fastsættes i hånden, mere end to meter - med brug af løfteanordninger. Dybden af lejet vedtages for serien, men sædvanligvis ikke mindre end 200 mm i skillevæggene og mindst 250 mm i væggene. Støtten websted kontrolleres af niveau.

Overligger for et forstærket murstensvægge der skal installeres på koblingen, desuden forstærket net. For at fylde hele tykkelsen af væggene i jumper at installere pakker på et par stykker. Det sidste produkt må ikke rage ud over planet af væggen. Ved montering jumpere skal overholde deres design orientering. Du kan ikke justere jumpere i længden trimning, t. Til. Styrkelsen af deres ujævne og er designet til at spænde over længden specificeret i produktet mærke.

Uafhængige produktions jumpere

I det tilfælde, hvor der ikke er mulighed for at levere den færdige beton produkter til byggepladsen, de kan gøres direkte på sitet.
Pre være fremstillet af savet træ forskalling passende størrelse. Bekvemt, hvis forskallingen er designet til produktion af flere produkter på samme tid. Fra forstærkning Rammen er fremstillet under anvendelse af en langsgående diameter på 12-14 mm, en tværgående - 4-6 mm. For langsgående armeringsstænger anbragt i to niveauer, er den transversale armering i trin fra 3/4 af højden af produktet. I en længde af 1/6 af spændvidden længde bæreareal tværgående armering trin reduceres. For store broer har brug for at lægge montering faner. Produktionen af slagtekroppen ved hjælp af svejsning eller bindetråd.

Samlet ramme er installeret i forskallingen. At skabe et beskyttende lag af armering af beton løftes med plastiksnore stande såsom "stå" eller "stol". Derefter forskallingen fyldes med beton, efterfulgt af kraftig komprimering ved vibration. Efter at hælde armeret beton overligger til døre og vinduer skal holdes på mindst 24 dage til hærdning.

Produktion jumper i flyvning

I den private hus-bygning er ofte forstærket kan gøres konkret Overliggeren for åbninger på stedet. En sådan metode er ikke teknologisk, men det eliminerer behovet for løft og installation, hvilket er meget praktisk i mangel af løfte- enheder. Ved støbning direkte på væggen er muligt at producere armeret beton buet bro.

Dimensioner på denne konstruktion bestemmes på et individuelt projekt. Før støbning af jumpere murede vægge er bragt op på det krævede mærke. Den supportwebsted tjekket for niveau og tilpasset fod. Af tømmer i åbningen monteret forskalling. Den nedre del af huset er fremstillet af temmelig tykke plader og forbedret backup. Step stivere og tværsnittet vælges i overensstemmelse med den spændvidde og vejning bro, tung beton vedtagelse densitet 2500 kg / kubikmeter. Backups er fastgjort til hinanden og til vægkonstruktionen. Jumpers vinduet armeret beton efterspørgsel i opførelsen af forskalling kvartal til installation af vinduet blok.

Ofte, når man bygger et hus ud af blokke af murværk materialeleverandører producere et særligt U-formet blokke. De er placeret på en backup i åbningen og tjene som permanent forskalling. Sådanne elementer har en tykkelse i murværk blok rækker, eller frigive jumper på overfladen af væggen.

Den forskalling monteres forstærkende ramme montering faner i dette tilfælde ikke er nødvendig. Hæld derefter tung beton forskalling, komprimering det vibrotrambovaniem. Drenched jumper forlade i 24 dage, hvorefter forskallingen er demonteret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.