HjemlighedKonstruktion

Ebony træ: foto farve. Frugt af ibenholt. Produkter fremstillet af ibenholt træ

Ebony har en ren sort eller farvede striber træ. Den har ingen tydelige årringe. Meget tung og solid, det er måske den mest værdifulde af alle former for træ. Sådanne egenskaber er uløseligt forbundet med nogle repræsentanter for slægten af familien Persimmon Ebony.

Beskrivelse og karakteristika

Ebony (tilgængeligt anbragt i artiklen) - scatteredly vaskulær forsvarlig hårdttræ, der har en smal hvid splintved (tømmer lag umiddelbart op til cortex). Det har en kerne med umærkelige årringe af sort farve med en skinnende overflade. Hans hjerteformede stråler er meget smalle, så de ikke kan ses på ethvert afsnit. Små fartøjer, der er indsamlet i radial gruppe, ofte fyldt med sunde materialer, malet i sort.

Densiteten af den tørrede ibenholt træ kan variere fra 1000 til 1300 kg / m. Splinten er smal og skarpt kontrast til den mørke farve af kernen. Dog dato-blomme, såvel som flere andre arter af træer har en stor forskel. Det ligger i det faktum, at deres splintved og moden træ er nøjagtig ens i farven.

frugt

Jeg må sige, at fra de tidligste tider Ebony var omgivet af mystiske legender og overtro. For eksempel er den gamle græske lærde Pausanias skrev, at det er ufrugtbart og ikke engang har blade, og består kun af de rødder, der anvendes til heling af etiopierne.

De fleste Eben, hjemmehørende i tropiske og subtropiske, stedsegrønne, men der er også løvfældende arter, fælles i tempererede klimaer. Kaukasisk persimmon hører også til denne familie. Frugten ibenholt meget stor og lækker i udseende ligner en tomat. I gamle kinesiske ruller om det skrev yderligere 3 tusind. År siden. Persimmons kan spises rå, og kog fra det konserves, slik, kandiserede frugter, og selv vine og likører. Desuden anses det for en god diætetisk produkt.

afrikanske sorter

Sådan en ting som ibenholt ibenholt, kombinerer flere arter, der vokser i Asien (Sri Lanka, Indien) og Afrika (Cameroun, Nigeria, Zaire, Ghana). Dets vigtigste funktion - en meget mørk farve af de vigtigste kerne.

Camerounske ibenholt - den mest almindelige udvalg af træ, der er importeret fra kontinentet. Den har en dyb sort farve, undertiden stribet med grå. Det vigtigste træk ved denne træ udtales åbne porer, fordi, som det er værdsat meget mindre end andre sorter af små porer.

Madagascar ibenholt - en mørkebrun træ tæthed til 1000 kg / m, som har næsten usynlige porer, ekstremt resistente over for fugtighed, er det ikke bange for termitter.

asiatiske sorter

Macassar ibenholt - "farve" træ, splint, som har en gullig-hvid farve, vokser i Indonesien. Kernen selv er sort med brune eller gullige striber har en meget tæt struktur, der strækker sig op til 1300 kg / m. Støvet af træet, som, ja, og resten af ibenholt, meget giftig. Det kan forårsage en række allergiske reaktioner hos mennesker, fx irritation af huden eller slimhinder.

Muna ibenholt - træ, meget lig Macassar, men det kommer med det område af Vietnam og Laos.

Ceylon ibenholt har de bedste egenskaber: faste, med usynlige porer perfekt poleret, ekstremt resistente over for fugt og skadelige insekter. Produkter fremstillet af det er meget svært at finde, fordi de er forholdsvis sjældne, og betragtes som den højeste kvalitet og dyre. Det er på grund af sådan en tømmer i 16-19 th århundreder de bedste håndværkere produceret deres møbler.

eksklusive sorter

Lunar ibenholt - en meget sjælden form for arter Mabolo. Den vokser i Filippinerne og findes kun i de uigennemtrængelige tropiske skove i Myanmar. Denne ibenholt træ, farven , som har de usædvanlige lyse nuancer, ser meget rart. Så umiddelbart efter savning af træ med overvejende hvide neyarkimi, grønlige pletter, men efter tørring farverne ændret til gylden nuance med sorte mønstre, striber og striber. Nogle gange kan i stedet for mørke blive set, og andre farver, såsom blå eller chokolade.

Af den måde, Månens ibenholt i Myanmar skåret og fjernet fra landet er strengt forbudt. Kvoter for hans billet sælges meget sjældent, og da kun i små mængder. Sådan stringens på grund af det faktum, at til skæring er kun de træer, hvis alder spænder fra 400 til 1000 år. Interessant, månen ibenholt i udseende er ikke anderledes end de andre. Dens farve vil være synlige efter savning.

tørring Egenskaber

ibenholt træ vokser temmelig langsomt: kan passere et århundrede, indtil den når den kommercielle størrelse. Det er på grund af denne træ bliver så tæt (op til 1300 kg / m³) og nemt synker i vand. Dets mekaniske egenskaber er meget høje: grænse bøjningsstyrke nogle indiske og afrikanske arter når op til 190 MPa og en hårdhed på 2 gange styrken af egetræ. Desuden fine ibenholt modstå høje stødbelastninger.

Tørring et træ - ikke en enkel sag. Hvis du overtræder den teknologi, er det stærkt reduceret i volumen. Derfor, i de lande, hvor det er involveret i emnet, som i oldtiden, gøre en særlig pre-udskæring ned 2 år før logning. Det fremstilles på denne måde: i en cirkel i bunden af stilken skæres splintår lag, for at stoppe væksten af træet.

Efter høst og savning stammen færdig, færdige plader, som ender omhyggeligt behandlet med kalk eller andet materiale, stablet i stablen. Plads til yderligere lagring skal i læ for solen, og ikke har træk. Bare holde alle de ovennævnte betingelser, er det muligt at undgå for hurtig tørring af træet. Denne proces tager normalt mindst seks måneder. I tilfælde af overtrædelse af mindst en af reglerne i bestyrelsen kan slå sig og blive dækket med mange revner.

produktions Egenskaber

Umiddelbart skal det bemærkes, at Ebony let at arbejde temmelig hårdt, så de involverede er normalt mænd. Denne omhyggelige arbejde kræver en stor indsats, og selv produktionen af små figurer kan tage meget lang tid. Hertil kommer, før arbejdet påbegyndes med træet af ibenholt, er du nødt til at tage sig af sikkerheden. Som allerede nævnt ovenfor, kan støv og spåner forårsage allergiske reaktioner, så føreren normalt bære briller og et gazebind.

Faktisk ibenholt træ er meget svært at skære på grund af sin høje massefylde, og forskellige mineralske indeslutninger, der er til stede deri. Disse egenskaber har en negativ indvirkning på værktøjet skærkanter, der er meget hurtigt bliver kedeligt. Den mest umedgørlig er den ene emne, hvis fibre har en bølget struktur. Hertil kommer, at nogle typer af træ er tilbøjelige til at skår, især indonesiske Makassar. Men drejebænke håndteret godt. Når produktet er klar, det er jorden og dermed give det en smuk mat glans.

Anvendelsen ved fremstilling af musikinstrumenter

Folk begyndte at bruge ibenholt til deres behov, selv i oldtiden. Det er værd at bemærke, at det altid har været i prisen, så det blev brugt primært til fremstilling af forskellige religiøse genstande, skulpturer og, selvfølgelig, dyre møbler. Desuden menes det, at det træ, ibenholt stand til at neutralisere giftstoffer, af denne grund er det ofte anvendes til fremstilling af keramik.

Eben er almindeligt anvendt i fremstillingen af musikinstrumenter såsom fløjte, obo og klarinet. Også ibenholt er fantastisk til klaver nøgler og guitar dele, især skaller og gribbe. Professionelle musikere sætter pris på sådanne værktøjer. Så poleret shell guitar, lavet af ibenholt, ikke udleder unødvendig uvedkommende lyder, selvom mægleren tilfældigvis "komme ud" med strygere.

Brugen i møbelindustrien

I det XVII århundrede ibenholt ikke blot anvendes i indlægget, men i finering. Men den største interesse i ham begyndte at vise kun 200 år senere, da jeg begyndte at tage form mode, baseret på efterligning af andre kulturer, for eksempel, romersk, græsk, egyptisk, indiske og så videre. D. En særlig efterspørgsel var curule stole med X-formede ben. I det gamle Rom, blev de lavet af elfenben eller bronze, og i det nittende århundrede - ibenholt. Det ser let og elegant, men i virkeligheden var det en robust og pålidelig konstruktion.

I vore dage blevet en lykkelig ejer af møbler lavet af ibenholt, - en uhørt luksus, som har råd til ikke mange. På grund af sin egenskaber ibenholt, produkter, som er værdsat over hele verden, betragtes som en meget dyr materiale. Vaser og figurer, lysestager og kunstfærdigt udskåret af dygtige håndværkere, blive en virkelig værdifulde og sjældne opkøb, som kan dekorere ethvert hjem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.