HjemlighedKonstruktion

Træ typer: funktioner, typer, GOST, anvendelse

Moderne vifte af forskellige træmaterialer lang række på grund af, hvad der ofte har svært med definitionen af kvalitet. På trods af, at der i den medfølgende dokumentation viser nogle grundlæggende oplysninger og specifikationer, så glem ikke anbefalingerne fra fagfolk, der er involveret i gennemførelsen af træet. Før du køber bør være bekendt med mulige defekter har en direkte indvirkning på omkostningerne og materialets egenskaber, samt forarbejdning teknikker og de strukturelle træk, der har træ. Kvaliteter, race og vækstbetingelserne er vigtige aspekter af kvalitet materialevalg og optimal udførelsesform for dets anvendelse.

Egenskaber

Tømmer, ligesom alle andre byggematerialer, klassificeret efter lønklasse. Dette parameter afhænger af kvaliteten af træ forarbejdning og dens karakteristika. For at afgøre, hvilken type specialværktøj er nødvendig, så de fleste af de professionelle involveret. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at være særlig opmærksom på forekomsten af købte varer til at bestemme kvaliteten og formål.

Træ: Grad 1

Kvaliteter er betegnet med tal fra et til fem. Undtagelsen er valgt sorter af træ, GOST som har en stiv ramme om kvaliteten af materialet. Det bruges i skibsbygning og har ikke den mindste fejl.

Hakket på arbejdsemnerne, kan være til stede spor af små revner, knaster og spalter. Samtidig bør der ikke være mørke pletter, spor af skadedyr, rådnende, svamp og mug. I eksempel kantet kvalitet boards kan anvendes - det skal være tør og fri for døde hud partikler, langsgående gennem spalter og synlige skader. Der bør ikke være en kerne rulle, og den samlede hældning af fibrene kan være inden for 5%. Disse produkter er kendetegnet ved fravær af defekter og attraktivt udseende. De anvendes i efterbehandling, udvendig, indvendig arbejde, og i opbygningen af bærende elementer.

Træ: Grade 2

Dette materiale, i modsætning til den første, kan have et stort antal fejl. Det kan præsentere en revne med en længde på ikke mere end en tredjedel af hele produktet. I dette tilfælde forbliver de samme parametre for deres bredde og dybde. Måske tilstedeværelsen af en eller flere af følgende parasitter i flere små. Den første og anden træsorter har minimale forskelle, men den sidstnævnte mulighed har fået den mest udbredte i udendørs applikationer.

Kvaliteter 3, 4, 5

Tredje klasse tømmer til pyntede, beklædning, og bærer en lille belastning. Det kan være til stede næsten alle former for defekter, herunder spor af ormehuller, rot, sort plet og meldug. Måske tilstedeværelsen af dybe revner med en længde på ikke mere end hele artiklens længde.

Fjerde klasse anvendes ved skæring i mindre billets, byggeelementer under minimal belastning, samt til fremstilling af emballager. Det vigtigste krav er GOST integritet element, hvor kan være til stede og enhver overfladedefekter af hele strukturen.

Den laveste kvalitet har den femte klasse. Det er ikke beregnet til beklædning, møbler og andre værker. Oftest anvendes til fyring af pejse og brændeovne.

Alle arter har en forskellig værdi og anvendes i visse områder. Kendskab til den træsort, kan du ikke kun vælge det rigtige materiale med de ønskede egenskaber, men også for at spare på budgettet, da der i nogle tilfælde kan erstatte hinanden.

nåle

Trætjære er anderledes, stikkende lugt og en klar struktur. Den mest udbredte købt cedertræ, gran og fyr, bliver de brugt til fremstilling af forskellige poster, samt i opbygningen af huse og andre bygninger. Den førende plads er besat af fyrretræer, kan det have en anden farve, som ikke afhænger af kvaliteten af behandlingen.

Blandt fordelene værd at bemærke lethed, styrke, modstandsdygtighed over for vejrlig og negative processer putrefaktionselektroner grund af det høje indhold af harpikser. Den adskiller sig løs struktur, der sikrer en høj adhæsion til maling.

Spruce er det andet sted i popularitet. Hun har sådan en lang liste over fordele, såsom fyr, er vanskeligere at behandle på grund af den tættere struktur og et sæt af knuder. På grund af det minimale indhold af harpikser, produkter af gran har en gennemsnitlig grad af resistens over for atmosfæriske stoffer og rådne.

Kvaliteter nåletræ klassificeret såvel som hårdttræ, kvalitetsstandarder defineret GOST 24.454-80. Det er værd at bemærke, at ud over de numeriske betegnelser ofte fundet mærket med bogstaverne A til E. Dette bør overvejes, når de køber materialet, ikke at forveksle med et valg.

Hårdttræ

Produkter fremstillet af løvfældende træer har den højeste udbredelse og minimal, næsten umærkelig lugt, der bliver mærkbar kun under bearbejdning og skæring. Løvtræ (såsom eg, ask, birk) uundværlig til fremstilling af møbler og gulve. Hver af dem har sine egne karakteristika. Fx eg har høje styrkeegenskaber og resistens over for rådne. Det faste struktur gør det muligt at skabe på overfladen subtile mønstre anvendes til at skabe fastgørelseselementer og buede elementer.

Aspen, Basswood og el er bløde kvaliteter af træ. Denne variant er almindelig i konstruktion og er tilgængelig i form af profiler, foringer, logbøger og tømmer. Blødt træ har en lavere grad af tæthed i sammenligning med træ analog og bør behandles med særlige beskyttende forbindelser for at forhindre rådne.

defekter

Mangler der kaldes spor af mekaniske skader opstået under håndtering og transport. Hældningen af korn forekommer ofte efter adskillelsen fra den langsgående akse. Nær krumningen af knuder er ofte til stede, som kan være tværgående, skyldes som kvaliteten af materialet forringes.

Kvaliteten af træet påvirker ikke kun sten, men vækstbetingelser (temperatur, fugtighed). Materialet af en art, udskåret i forskellige regioner kan have små forskelle i hårdhed. Denne parameter måles på en skala, er udgangspunkt tages ved hvilken hårdhed af egetræ.

Holdbarhed produkter afspejler modstandsdygtighed over for mekanisk beskadigelse varierer afhængigt af tilstedeværelsen af defekter, fugt og race. Ved styrken menes grænsen stress, hvilket resulterer i integriteten af materialet.

Sådan vælger

Det anbefales at inspicere materialet på egen hånd, før de køber. Fjernbetjening ordre er kun muligt fra anerkendte leverandører. Før du går til lageret, er det nødvendigt at tage et fly, som du hurtigt kan rydde op forurenede lokaliteter for at kontrollere kvaliteten af lag og farver.

Af særlig betydning er inspektionen for tilstedeværelsen af fibre af uensartede lag, knaster og revner. Kvaliteten og muligheden for yderligere anvendelse af træ tørring effekt. Hvis forkert udført muligvis revner, brud på geometri og resizing.

Hvad skal man passe på

De fleste leverandører er tilgængelige i bløde sorter af nåletræ - fyr, gran, gran og andre. Typisk er dette materiale realiseret i form af elementer med standarddimensioner. I denne behandling kan underkastes en eller flere sider. Dette bør overvejes, fordi efter høvling dimensioner af dele er reduceret til nogle få millimeter, og de faktiske parametre vil være forskellige fra dem vist ved sælgere.

Sorter nåletræ fremstillet ved tilstedeværelsen af minimale defekter (små revner, knob), og ensartetheden af lagene. Denne klassificering er egnet til udvælgelse af foring og andre efterbehandling materialer. kvalitet muligheder med upåklagelig udseende kræves til fremstilling af møbler og snedkerarbejde. Høj styrke er nødvendig i dannelsen af strukturer, der er egnet til dette formål materialer er ikke almindeligt forekommende i tilstedeværelsen i byggemarkedet, som lavet på bestilling.

Før du køber, skal du tjekke tilgængeligheden af certifikater og produktdokumentation. Det er værd at bemærke, at gennem obligatorisk certificering skal finde sted, ikke alle træsorter, men de fleste producenter forsøger at gøre ud i den rette form for alle produkter, der sælges.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.