BilerBiler

Cone ventiler til sæder

Lang og pålidelig drift af bilens motor er helt afhængig af sin tekniske tilstand. Desværre er der ingen evig bevægelse, og bevægelige dele er ødelagt ubønhørligt over tid. En af de forbrændingsmotor belastede dele er ventiler i topstykket. De optages i cylinderen og brændstofblandingen samtidig Under afviklingen bliver en del af væggene af forbrændingskammeret, der tager sig af alle de forstyrrende virkninger. Derfor ventil reparation - en uundgåelig fase i driften af en motor. For at udføre korrekt dette arbejde kræver specialværktøj. Især et sæt fræsere til ventilsæder. Men for at forstå, hvorfor de er virkelig nødvendigt, bør det være lidt dybere ind i teorien.

enhed timing

Som allerede nævnt er ventilerne lukket ind og lad ud brændstofblanding i motorens forbrændingskammer. Da arbejdscyklus på pladen påvirker trykkraften blanding kant plader til at slibe off en kegle. Vindue forbrændingskammer har også en affasning svarende til keglen. Placer passer ventilpladen til kanten af vinduet kaldes en sadel. På hvor godt det element støder op til overfladen, meget afhænger af driftsparametre for motoren af processen, herunder det vigtigste - kompression.

Jo strammere ventilen vil klæbe til sit sæde i den lukkede stilling, vil flere utætheder i cylinderen opnås. Det vil derfor være nødvendigt driftseffekt opretholdes under motorens drift.

Behovet for et særligt værktøj til reparation

ventilsæder efter en lang sigt uundgåeligt slides. Affasningen på sædefladen sidst bliver mere cylindrisk. Vinduet selv er oval på grund af ujævn slitage. Overtrædelse geometri kan forekomme på grund af overophedning af motoren, når blokken hoved er fordrejet og dens geometriske parametre ændres. Også optræder på skallen overflade af ventilsædet, direkte på facet.

Disse defekter fører til lækage af forbrændingskammeret og ødelæggende virkning på dens kant. Derfor under eftersyn af motoren obligatorisk inspektion udsættes topstykke. Implementeret slibning mekanismer til deres sadler med et specielt værktøj, især til reparation kegle ventilsæder. Uden dem, der ikke holdt nogen større revision af motoren.

Indikationer speczinstrumenta

Ved hjælp af en kniv til ventilsæder i følgende tilfælde:

  • skader på arbejdsfladen af sadler, som kan inddrives;
  • efter lapning ventil på briller;
  • efter udskiftning ventil styrebøsninger eller sædeflader;
  • under motor reparation kompleks.

I alle tilfælde, reparationen er mulig ved hjælp af kegler og garage betingelser, selvfølgelig, hvis besiddelse af færdigheder i motoren samling og adskillelse. Alt arbejde udføres på cylinderhovedet fjernet.

Karakterisering værktøj

Det kegler til ventilsæder - ganske ukompliceret enhed, der er meget godt udføre deres funktioner. Udad tilspidset del er en dyse med et gennemgående hul. De sidetilslutningselementer overflader er særlige fræsere.

Når den er monteret på ventilsædet kegle drejebevægelser layer skrå snit. Detaljer er fastgjort perfekt rund form. Cutter i en enkelt form, er ikke tilfældet - det er altid et sæt af kogler af forskellige vinkler. Vinklen er 15 til 60 grader, fordi de koniske sadler på forskellige motorer, varierer. Desuden er behandlingen udføres i flere faser, med en gradvis stigning i vinklen. For optimal ydelse, skal nødvendigvis være vandrette skinne. Hvorfor er det nødvendigt? Horisontale føring giver justering og glat håndtering af sadlen over hele omkredsen.

Funktioner værktøjer mærke NEWAY

Cutter til ventilsæder NEWAY - en af de mest populære værktøjer til lapning ventilsæder og fræsning. Et træk ved dette værktøj er de særlige kuttere. Med hjælp fra dem til at reparere ventilsæderne særlig let uden brug af en bestemt fysisk styrke.

Dette værktøj er helt manuel. Et andet særkende er quick-piloter. Denne enhed er installeret i ventilstyr. Takket være den præcision bearbejdning af dele opnås ved høj præcision fræsning. Som et resultat, kræver det ikke efterfølgende lapning ventiler. Er straks klar til drift af motoren, uden drift.

udgifter til værktøjer til slibning

Sæt af fræsere til ventilsædet omfatter et sæt af kegler med forskellig diameter og vinkel, udskiftelige skær, og den lodrette føring. Med hjælp fra den seneste sæt justeringen af den arbejdende overflade. Semi sæt med 6-10 elementer af indenlandske produktion har en pris på 1-3 tusind rubler. Professionelle værktøjer, der består består af 13-15 punkter, til en værdi omkring 10-15 tusind rubler.

På grund af de høje priser, er denne kegle til ventilsæder kun anvendes i bilreparationer. Næsten alle sæt - er universelle og give mulighed for fræsning sadler og slibning på næsten ethvert køretøj. Der er også kits designet til specifikke mærker. For eksempel er det sadler fræsere til VAZ ventiler. Velegnet til både klassiske karburator modeller, såvel som mere moderne indsprøjtning.

Reparationer sadler og lapning ventiler

Recovery elementer udføres ved anvendelse af knivene formaling og slibning efterfulgt af lapning. Når formaling anvendes kegler med forskellige diametre og vinkler. Den mest almindelige er en vinkel på 45 grader. Ifølge denne ordning, gjorde de fleste sadler af ventiler i topstykker, herunder indenlandske biler. Fræsere med en stor vinkel bruges til at justere det koniske og give det den ønskede bredde.

På grund af det faktum, at det ikke altid er på reparationen kende den nøjagtige værdi af vinklen på koniske sæder, standard er de mest kører kegler med vinkler fra 30 til 60 grader. Mills to mulige varianter - for "hårde" metal hoveder, og for behandling af sadler lavet af blødere metal.

forsænkere

Hvis reparationer også kan bruges til at forsænke kegle-ventil sæder. De adskiller sig fra knivene er at installere en ikke-aftageligt (eller undertiden reguleret) cutter. Fordelen ved disse indretninger er, at de umiddelbart kan danne hele arbejdsflade af sædet.

En anden forskel ligger i en anden metode, installation støtte. En understøtning er installeret på ventilmuffen, den anden - på beslaget. Dette øger den præcision bearbejdning af den arbejdende overflade.

Reparation ventilsæder

ønskeligt at erstatte sadlen før behandlingsproceduren, eller endog at reparere ventilen guide. Det vil bygge guide kegler. Derefter behandlingen går kegler (kogler) - fra små til store vinkler, hvis de specifikke ventilsæder tillader det. Forarbejdning for at forøge affasning strækker sig op til 2 mm bredde for indsugningsventilerne og 2,5 mm for udstødningen. Så det arbejder overflade er poleret for at fjerne eventuelle grater. På de færdige sadler direkte fræsning.

Obligatoriske afsluttende procedure - lapning ventiler. Det giver dig mulighed for at kontrollere, hvor præcist bestået fræsning. Til lapning, en særlig slibende pasta med en finkornet. Diamant pastaer kan ikke anbefales, fordi de indeholder faste partikler. De kan yderligere accelerere slid sadler. Formaling finder sted ved drejebevægelser ventilsædet. Mens periodisk hæve og sænke ventil til ekstruderet pasta igen kom på bordpladen af sædet. Hvis der efter 1-2 minutter overfladen er ikke vænnet, derpå formaling udført utilfredsstillende. oparbejdning er påkrævet.

konklusion

Fræsning af ventilsæderne og slibning - arbejdet er ikke svært, men det kræver stor præcision. Også for disse reparationer kræver specialværktøj, som er en kegle til ventilsæder. Hvis en sådan operation vil blive gennemført ikke ofte være klogere at henvise til bilvask.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.