ComputereDatabaser

Boston Matrix: essensen, fordele, ulemper

Hvad er Boston matrix? Denne vittig og original måde klassificering produkt blev opfundet af en gruppe af Boston marketingfolk ledet af Bruce Henderson i slutningen af 60-erne af det sidste århundrede. Klart de indførte denne metode i en tabel i fire kvadranter. Ifølge Henderson, kan hver vare eller tjenesteydelse tilskrives en af kvadranterne. Den lodrette akse af bordet - en vækst af testen af markedet, vandret - markedsandelen for produktet (tjeneste). vækstdynamikken kan variere efter økonomiske forhold og behov i virksomheden.

Fire typer produkter (tjeneste)

1. Stjerner - produkter, der har en høj markedsandel i de hurtigt voksende markeder. Da de bringer den mest profit, bør de beskytter, gemme og naturligvis skabe nye stjerner.

2. Vanskelige børn - lav markedsandel i højt tempo i markedsudviklingen. De bruger en masse ressourcer og en lille give. Hvis det ønskes, øge andelen af markedsandelen kræver en betydelig finansiel investering.

3. Kontante køer - for disse produkter er kendetegnet ved høj markedsandel og lave markedets udvikling. Med små investeringer de bringer den maksimale profit. Malkekøer bør overlades i porteføljen, så længe situationen ikke ændrer sig.

4. Hunde - lav andel og lave priser. Denne mislykket investering, der kun forbruge virksomhedens ressourcer. Them bedre helt at eliminere eller i det mindste minimere deres tilstedeværelse i porteføljen.

fordele

Ud fra analysen af de interne processer, Boston matrix har en række fordele:

- giver et generaliseret billede af konkurrenceevne og efterspørgsel efter virksomhedens produkter;

- det hjælper i begrundelsen af forskellige muligheder for strategier for markedsføring;

- fokuserer på slutbrugeren, produkt, produktionsmængder og de resulterende profit salg;

- angives de prioriterede indsatsområder, når de overvejer forskellige muligheder for marketing beslutninger;

- Det er den mest overkommelige metode til strategisk analyse af virksomhedens råvare kurv.

mangler

Ud over de fordele, Boston matrix har ulemper:

- det er fokuseret på virksomheden, hvilket i sin niche, eller aspirerer til lederskab;

- Boston matrix fokuserer på produktstrategi og finansielle strømme af virksomheden, men ikke så vigtige strategier i andre arbejdsområder for ham: personale, teknologi, ledelse, ITD;.

- mister sin klarhed, når Multiproduktbonus fremstilling eller kræver en mere detaljeret gennemgang af hvert enkelt produkt kategori;

- fra analysen af denne matrix har praktiske fordele, men kun hvad angår detektering opnås ved resultaterne. Uden mere forskning er det ikke giver et tilsvarende billede for fremtiden.

Selvfølgelig, Boston matrix er en temmelig "smart" værktøj, men i praksis er bedre at tage en endelig beslutning på grundlag af resultaterne af ikke én, men flere metoder til strategisk analyse af selskabet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.