Nyheder og SamfundØkonomi

"Big Eight": Hvad er G8 og hvem de er

Pressen lejlighedsvis udgiver artikler om møder og beslutninger, som "Big Eight". Men alle ved, hvad der ligger under denne sætning, og hvilken rolle klubben spiller i verdenspolitikken. Hvordan og hvorfor blev dannet G8, hvem de er, og hvad der bliver diskuteret på topmøderne - dette vil blive drøftet i denne artikel.

historie

I de tidlige 70-erne af verdensøkonomien står over for en strukturel økonomisk krise og samtidig begyndte at forværre forholdet mellem Vesteuropa, USA og Japan. For at løse de økonomiske og finansielle spørgsmål blev det foreslået at afholde mødet lederne af de mest industrialiserede lande i planen. Denne idé opstod på et møde i topembedsmænd fra regeringerne og stater i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, USA og Japan, som fandt sted den 15.-17 november 1975 Rambouillet (Frankrig). Initiativtager til mødet var den franske præsident Giscard d'Estaing, og som har bestyrelsen besluttet at fortsætte med at blive holdt årligt. i "syv" i 1976, er en uformel forening har indrømmet til Canada, og har udviklet sig fra en "seks". Og efter 15 års G7 inkluderet Rusland og få berømt nu "Big Eight". Dette udtryk i russisk journalistik var resultatet af en forkert afkodning af journalister forkortelser G7: det faktisk betyder ikke «Great Seven» ( «Big Seven»), «Group of Seven» ( «gruppen af syv"). Ikke desto mindre er det navn fast og på en anden måde denne klub, ingen kalder.

status

G8 er en slags et uformelt forum for lederne af disse lande, som er afholdt med deltagelse af medlemmer af Europa-Kommissionen. Det er ikke en international organisation, har ingen vedtægter og et sekretariat. Dets oprettelse, funktioner eller beføjelser er ikke fast i nogen international aftale. Det er mere et debatforum, en pool eller en klub, hvor du kan nå til enighed om de vigtigste spørgsmål. Afgørelser truffet af "Big Eight" er ikke bindende - som regel er de kun fiksering af intentioner deltagerne til at holde ud, og er enige om linjen eller er anbefalinger til andre medlemmer af den politiske arena. Med hensyn til de spørgsmål, der drøftes, var det for det meste de vedrører sundhedspleje, beskæftigelse, retshåndhævelse, økonomisk og social udvikling, miljø, energi, internationale relationer, handel og terrorbekæmpelse.

Hvordan og hvor ofte møder finder sted?

Topmødet af "Big Eight" ifølge traditionen afholdes årligt. Typisk sker dette i sommeren. Ud over de officielle ledere af lande og regeringsledere i disse møder også med deltagelse af EU-Kommissionens formand og lederen af det land, som i øjeblikket har EU-formandskabet. Venue af det næste topmøde er planlagt i et af de deltagende lande. "Big Eight" i 2012 mødtes i Camp David (US, Maryland), og i år er 2013 planlagte møde 17-18 juni på golf resort Lough Erne, ligger i Nordirland. I særlige tilfælde, i stedet for G8 vil "Big Tyve": et møde afholdes med deltagelse af Spanien, Brasilien, Indien, Sydafrika, Sydkorea og andre lande.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.