Nyheder og SamfundØkonomi

Oversigt Baikonur kosmodromen: beskrivelse, historie og interessante fakta

Baikonur kosmodromen, hvor i det sidste halve århundrede var starten på en og en halv tusindvis af rumfartøjer, der stadig fører i antallet af lanceringer. Takket være ham, Sovjetunionen var i stand til at tage en ledende position i udviklingen af rumindustrien og videnskab, efterlod USA. Kyzylkum ørken blev den historiske sted, hvor fløj i rummet første kosmonaut Yuri Gagarin, hvilket banede vejen at kredse om Jorden mere end hundrede af astronauter, hvoraf 62 mennesker - udlændinge.

Kom godt i gang Baikonur

50-erne af XX århundrede var præget af stadigt stigende rivalisering mellem USSR og USA på det militære område, især i skabelsen af interkontinentale ballistiske missiler. Opførelsen af Baikonur kosmodrom var en af de stadier af konkurrence, i hvilken den første sovjetiske interkontinentale ballistiske missiler var der skal testes.

Da udformningen omfanget af dets fly var mere end otte tusinde kilometer, behovet opstod for en ny rute gennem den asiatiske del af Sovjetunionen og samtidig besidder de ørkenområder, velegnet til fjernelse af udstødning dens rakettrin og konstruktion af målestationer.

En særlig kommission undersøgt flere muligheder: Dagestan, Mari ASSR, Astrakhan og Kyzylorda regioner. Sidstnævnte mulighed er mere end de andre mødte kravene i R-7 raket designere, fordi det tillod den optimale placering af elementer af ballistiske missiler og radio brug i starten af Jordens rotation.

I februar 1955 vedtog Ministerrådet, et dekret № 292-181, instruere starten opførelsen af anlægget. Så i Kasakhstan ørkenen dukkede "Polygon nummer 5" - fremtidens Cosmodrome Baikonur.

Placer Baikonur

Efter at have udført rekognoscering for den foreslåede konstruktion af rumhavn regioner i USSR regeringskommission valgte en øde del af Kasakhstan, er placeret til venstre for Aralsøen, nær landsbyen Baikonur. Udvalgt område er mellem Kazalinsk og Dzhusaly - regionale centre i Kyzylorda-regionen.

Området er præget af fladt terræn og lille størrelse af befolkningen. Oven i, at det fandt sted nær motor vej og en jernbanestrækning Moskva - Tasjkent (patrulje Tyr-Tam), og fortsatte centralasiatiske flod Syr. Disse faktorer har beskæftiget sig med levering af materialer, og i fremtiden - de missiler og udstyr.

Men den vigtigste faktor var tilstedeværelsen af objektet nær ækvator, hvilket gør det nemmere at lancere missiler, da der i dette tilfælde desuden bruge Jordens rotationshastighed.

Fra den første til at kasernen første start

I begyndelsen af 1955 i det område af den fremtidige kosmodrom "Baikonur" pionerer ankom - militær konstruktion, som består af otte bataljoner.

Den første opgave for specialister ankom var opførelsen af boliger. Første træ kaserne blev bygget.

Yderligere militære og civile bygherrer havde dannelsen af den produktion base, som omfattede konkrete produktionsanlæg, for løsningskomponenter, lagre for byggematerialer, samt træbearbejdning og savværk.

Ved udgangen af 1956 blev de primære formål med kosmodrom bygget. Begyndte forberedende arbejde til de missiler tests.

I foråret 1957 målesystem blev etableret overalt i Baikonur. 5 maj 1957 Regeringen idriftsætte den første opstart kompleks blev bestilt. Baikonur var klar til lancering interkontinentale missiler.

Løsningen på dette problem på så kort tid er blevet forbundet med alvorlige vanskeligheder.

Vanskeligheder på vej ud i rummet

Først og fremmest bygningsarbejdere mødtes med en barsk klima i Kasakhstan og urolige liv. Først var det et telt, så med ankomsten af foråret - udskiftningsbænken. De første træbarakker optrådte kun i maj.

Ved udgangen af juli 1955 begyndte det opførelsen af affyringsrampen nummer 1. Konstruktion blev udført døgnet rundt, da fristerne objekt var stram.

I første omgang var der en mangel på udstyr. Fra ord fest bygning Baikonur pensioneret oberst Sergei Alekseenko, til rådighed for bygherrer var kun 5 skrabere, 2 bulldozere, to gravemaskiner og 5 lastbiler. Med disse midler, var det nødvendigt på kort sigt at gøre en grube 50 meter dyb. Og det er mere end 1 million kubikmeter klippe!

Jeg mødte og bryggerheste ler, at det var umuligt at tage gravemaskinen. Situationen blev reddet tyve tons sprængstoffer. Risikoen var enorm, da de sprængning værker blev forbudt. Men alt blev gjort for første raket.

De første starter

Den første lancering fra Baikonur Cosmodrome blev foretaget efter kun 10 dage efter underskrivelsen af accept Baikonur stat provision.

Maj 15, 1957 blev med succes lanceret en interkontinentalt ballistisk missil 8K71 nummer 5L, som senere blev prototypen af raketten R-7 "Unionen". Men kun 4 oktober i år, blev sendt ud i rummet den første kunstige Jorden satellit.

Endvidere var det stadig en masse af det første af sin art af starter:

  • September 14, 1959 - start på automatisk "Luna 2" station, gå ned på jordens overflade satellit;
  • Oktober 4, 1959 - lanceringen af "Luna-3" fotograferet bagsiden af Månen;
  • August 19, 1960 - Lancering af "Vostok", som var vendt tilbage en kapsel med hunde;
  • April 12, 1961 - Lancering af "Vostok" med den første kosmonaut Yuriem Gagarinym.

Sætning "Baikonur", "Lanceringen", "bemandede flyvning" efterhånden blev bekendt for borgerne i vores land.

Udviklingen af kosmodrom

En start kompleks er ikke begrænset til opførelsen af Baikonur Cosmodrome. I fremtiden blev det tildelte område under det bygget komplekser, der er designet til missiler i forskellige klasser af bæreevne, "Cyclone-M" lys, "Unionen", "Zenith", "Lightning" medium "Proton" tunge og "energi" super-tunge klasse.

4 år efter indførelsen af den første start kompleks af "Union" det blev bygget en anden, der ligner den første.

I 1965 blev han sat i den første launcher for "Proton", og et år senere - den anden. I 1967, det bestilt to anlæg til transportøren raket "Cyclone". Dernæst opførelse og idriftsættelse af nye faciliteter stoppet indtil 1979. I 1979 i Kyzylorda-regionen, hvor Baikonur Cosmodrome, starten opererede to yderligere installation "Proton".

tilhørende infrastruktur fortsætter med at udvikle Spaceport.

oversigt Baikonur

Oversigt over Baikonur Space Center med luft imponerende og gør det muligt at estimere dens størrelse. Først og fremmest dens område er imponerende - 6717 kvadratkilometer. Det strækker sig fra nord til syd er 75 km, fra øst til vest - 90 km.

I dette tilfælde, korrekt at tale om "Baikonur" kompleks, som består af rumhavn og byen.

Ground infrastruktur består af tolv lancere komplekser. Men i drift er der kun seks: for raketter "Soyuz", "Zenith", "Proton", "Energi", "Energi-Buran".

Bygget elleve samling bygning, hvor uddannelse løfteraketter (LV), boostere for lanceringen. Der er også et målesystem og Exhibition Center, oxygen-nitrogen-anlæg til produktion af kryogene produkter.

Målepunkter fordelt langs den russiske og kasakhiske område for flyvning ruter og stadier af raketter faldende områder.

interessante detaljer

Hvad kan du sige om en sådan facilitet som Baikonur lanceringen site? Historie rumhavn holdt mange interessante fakta på det tidspunkt.

Interessant primært oprindelse sit navn. Inden for de nordlige udløbere af Tau var en lille kasakhisk landsby Boykonyr (på russisk det lyder som Baikonur).

Da missil webstedet var genstand for en hemmelighed, blev det besluttet at påbegynde opførelsen af en falsk rumhavn i nærheden af denne landsby og kalder det Baikonur at forvirre amerikanske efterretningstjeneste. Sovjetiske medier sted efterfølgende lanceringer af satellitter indikerede landsbyen Baikonur, selv om det i virkeligheden det blev gjort med polygon nummer 5, som i nogen tid havde kodenavnet "Taiga".

Interessant er det "Baikonur" beskyttet indtil slutningen af 60'erne.

Når grave en grav for en affyringsrampe bål gamle mennesker blev fundet (fund alder varierede fra 10 til 30 tusind år). Når dette lærte generelle designer Korolyov, kaldte han det en glad sted for kommende missil lanceringer.

Var de forhold, de "anekdoter fra livet." Når afladet til servicesystemer 12 (tolv!) Tonsvis af alkohol. I virkeligheden, for vaskeanlæg det tog kun 7 tons. For ikke at skære omridset af den fremtidige forsyning, besluttede at dræne de resterende snigende alkohol ind i pit og falde i søvn.

Imidlertid blev den hemmelige eller anden måde videregives byggeri personale, og "tør" lov, der herskede på stedet blev straks hånt. Imidlertid blev dette problem hurtigt løst Baikonur Cosmodrome vejledning: alkohol blev brændt i en grav.

Baikonur efter sammenbruddet af Sovjetunionen

Efter sammenbruddet af Sovjetunionen lancering websted var uden for grænserne for efterfølgeren til den sovjetiske Rusland og blev ejendom Kasakhstan. Selvfølgelig var der vanskeligheder med dens drift. Leve- arbejdsvilkår for militære bygherrer skarpt forværret. Dette forårsagede et oprør fra deres side. Mange af dem, der har modtaget orlov, vendte tilbage ikke længere.

En lignende skete i 1993 med soldaterne, klar til at "Proton". Årsagen til deres harme blev en del af underbemandede. Rocketeer måtte arbejde for tre.

I 2003 igen oprør militære ingeniører. På dette tidspunkt årsagen til optøjer var det rygte, at efter opførelsen af kosmodrom "øst" Cosmodrome - Baikonur, hvis legeplads bruges stadig til lanceringer af russisk raket, vil blive lukket, og det vil sende tropper til Sibirien.

Som et resultat af den ukontrollerede udstrømning af personale er faldet befolkningen i byen Baikonur. Mange af lejlighederne var tomme. Beboere flyttede ned, uden selv at tage møblerne. Beboere i nærliggende landsbyer befolket tomme lejligheder selv-indfangning eller stjålet.

Traktat mellem Rusland og Kasakhstan om leje af lossepladsen, indgået i 1994, reddede situationen. enorme mængder af penge er blevet afsat til at løse det.

Baikonur i dag

I dag er byen lever borgerne i de to lande: Rusland og Kasakhstan. Borte er de problemer med "fælles". Animeret Baikonur opsendelsestjenester udbyder PH.

Fra januar 2016 til nu udført med succes lanceret fra kosmodrom "Baikonur" otte raketter. Det er planen at gennemføre flere seks kørsler.

Men for at ikke alle russiske planer mødes med forståelse det kasakhiske side.

Faktum er, at med de "Baikonur" fortsatte lanceringer af "Proton" raket, der kører på meget giftige brændstof.

I denne henseende hver lancering fra kosmodrom "Baikonur" forårsager utilfredshed blandt de kasakhiske myndigheder, især i lanceringen fiasko. Og da dette skadet miljøet, det sætter Rusland Kasakhstan store konti.

Humor Baikonur

Ved indgangen til byen kan man se et monument med billedet i den nederste del af de minearbejdere, der kommer ud af bunden og i toppen - den første satellit. "Fra hulen - i rummet" - et navn givet til monumentet for indbyggere i Baikonur.

Der i byen og "japanske øer" og "Small Earth", og "kinesisk-sovjetiske" - er sine kvarterer. Det er ikke svært at gætte, at årsagen til forekomsten af disse navne. Selvfølgelig disse vanskelige situationer, hvorigennem jeg måttet gå til beboerne i Baikonur - bygherrer af Baikonur Cosmodrome.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.