LovStat og lov

Bekæmpelse af korruption i Rusland. Planlæg The National Anti-korruption

Korruption er til stede i de fleste økonomier i verden, herunder det mest udviklede og organiseret land. I stater, hvor det økonomiske system undergår emergente fænomener af denne art er ofte ikke blot mærkbar, de direkte påvirker udsigterne for den politiske udvikling. I Rusland, at korruption former anerkendt af mange eksperter og sociale aktivister problem løses, at baseret på omfanget af relaterede emner, vil sandsynligvis have til stat. Hvad er de praktiske værktøjer for de russiske myndigheder i bekæmpelsen af dette fænomen? Hvad er de retskilder er grundlaget for aktiviteterne i organer, der er forbundet med dette område af arbejdet i den offentlige forvaltning?

Det haster med at bekæmpe korruption

Anti-korruption skal realiseres, selvfølgelig, i noget land i verden. Men af særlig betydning for bekæmpelsen af dette fænomen er det for de stater, med nye samfundsøkonomiske systemer, der er i transit tilstand, at finde sin vej for udvikling, som efter al sandsynlighed tilhører Rusland.

En effektiv reaktion på korruption i vores land - en af forudsætningerne for den videre modernisering af det politiske system at forbedre den økonomiske model, så krisen tendenser ikke var så mærkbar, da det er observeret i en række områder i dag. Det vigtigste kriterium - gennemførelse af hensigtsmæssige politikker på niveau med de højere myndigheder, der er i det aspekt af produktionen og dygtige udførelse af de love, der regulerer foranstaltninger til bekæmpelse af korruption. Denne form for retskilder i Rusland er. Vi studerer deres essens.

love til bekæmpelse af korruption

Blandt de retskilder, der regulerer korruptionsbekæmpelsespolitik, det er værd at bemærke:

 • FZ "om bekæmpelse af bestikkelse";
 • Den nationale plan, der underskrives af præsidenten for Den Russiske Føderation;

Til at begynde studiet af deres egenskaber fra den anden kilde, da dens offentliggørelse forud den første afgørelse. Bekæmpelse af korruption i Rusland (i henhold til dokumentet) - det er en nødvendighed på grund af det faktum, at denne form for negative fænomener forhindre den russiske økonomi og samfund udvikler effektivt. Vi studerer strukturen i den nationale plan.

Det nationale plan

Det pågældende dokument består af flere sektioner. I den første i en række til nødvendigheden af lovgivningsmæssige foranstaltninger til bekæmpelse af korruption. Det er værd at bemærke, at vedtagelsen af den føderale lov, som vi har nævnt ovenfor, blev det meddelt i den nationale plan. I den første del af dokumentet blev givet til definition af, hvad antikorruption, hvilken type foranstaltninger bør gennemføres inden for rammerne af de relevante aktiviteter og af hvem. Også i denne del af dokumentet er blevet fremsat de nødvendige opgaver i staten. Lad os undersøge dette aspekt nærmere - han anses af mange eksperter for at være en af de vigtigste i den samlede spektrum af initiativer fra de myndigheder til bekæmpelse af korruption.

politik Staten antikorruption

Anti-korruption, så i vid udstrækning kommer fra den russiske regering til at løse på trods af højere institutioner af magt. Den nationale plan, som vi nu anses for at have været forelagt følgende konceptuelle abstracts, der afspejler de arbejdsområder inden for dette område. Vi lister de vigtigste:

 • forbedre strukturen af regeringen, betroet optimering for hvert kontor;
 • behovet for at udvikle foranstaltninger til bekæmpelse af korruption på niveau med et miljø, hvor at udføre deres arbejdsopgaver og medarbejdere i statslige og kommunale myndigheder;
 • godkendelse af en særlig form for standarder til bekæmpelse af korruption, afhængigt af det særlige område af social aktivitet;
 • adgang til domstolene garantere en forbedring af mekanismerne for konfliktløsning ud af retten.

Også nogle eksperter mener, det vigtigste område af staten til bekæmpelse af korruption politikker (som angivet i det relevante afsnit i den nationale plan) forbedring af central lovgivning, såsom for eksempel straffeloven, med vægt på at stramme sanktionerne i tilknytning til bestikkelse.

På jagt efter perfektion af systemet

Det næste element af strukturen i den nationale plan - det er det afsnit nummer to. Det er blevet sagt essensen af, hvad der skal foretages foranstaltninger til bekæmpelse af korruption, hvilket afspejler den meget mekanisme til forbedring ledelsesstrukturer. Hvilken slags aktivitet er blevet bemærket i denne del af den nationale plan? Hovedsageligt er det at fokusere på områder som brug af statslige og kommunale ejendom, for at fremme konkurrencen i økonomien, forbedre mekanismerne for offentlige indkøb og offentlige kontrakter, udviklingen af inter-modellen afslører korruption fænomener.

En advokat bør være kvalificeret

Den næste gruppe af foranstaltninger, der omfatter den nationale korruptionsbekæmpelse Plan, der er fastsat i den tredje sektion af dokumentet og er forbundet med en stigning i faglig uddannelse inden for loven, samt udføre arbejdet med at forbedre den juridiske kultur for borgerne i Rusland. Der er således to arbejdsområder blev defineret. I den første (med hensyn til kompetenceudvikling) blev det antaget, at vil blive forstærket i den første stat kontrol over arbejdet i institutioner, der forbereder advokater. Det andet område af arbejdet var planlagt, at befolkningen i Den Russiske Føderation vil være i stand til at supplere deres viden om juridiske spørgsmål gennem specialiserede medier ressourcer.

føderale lovgivning

I 2008 loven om bekæmpelse af korruption (inden for rammerne af den praktiske gennemførelse af en af de opgaver, der er fastsat i den nationale plan). Faktisk, mange af de teser, som vi skitserede ovenfor, har modtaget relevant juridisk status på officielt plan. Så vi vil ikke dykke meget i teorien, og gå videre til de praktiske nuancer vedrørende retshåndhævelse, hvilket afspejler effekten af den føderale lov under overvejelse.

Den tvetydighed af fortolkninger

Er afhandlingen hvorefter føderale lov, der er nævnt, indeholder bestemmelser i disse vilkår, at deres praktiske anvendelse i en række tilfælde kan være selektivt (og nogle gange fortolket de relevante bestemmelser er uklare). Det er de juridiske målsætninger til bekæmpelse af korruption, ifølge nogle eksperter, på mange måder at opnå nogle resonans effekter, set i de højt profilerede sager og skueprocesser, men systemiske problemer er meget middelmådig.

Der er et andet sæt af problemer. I nogle tilfælde, der deltager i retshåndhævende praksis af de, der er omfattet forbundslov myndigheder, anvende sine bestemmelser, fra et formelt synspunkt er sandt, men i virkeligheden er ikke helt passende.

For eksempel tilfældet, når flere store russiske flyselskaber til at ansætte tidligere regeringsembedsmænd, har glemt at anmelde deres tidligere arbejdsgivere blev idømt en bøde som følge heraf og derved overtræde bestemmelserne i loven. Anti-korruption, som nogle analytikere ikke bør gøre undtagelser i det aspekt af fastsættelse af overtrædelser og reagere på dem. Dog bør arrangere den mest kompetent hovedvægten i gennemførelsen af de relevante aktiviteter fra den kompetente myndighed. Det vil sige, for eksempel, hvis alle de tilgængelige menneskelige og organisatoriske ressourcer afdelinger at sende at identificere forkert udarbejdet ansættelseskontrakter, reelle, væsentlige overtrædelser er simpelthen ingen til at engagere sig.

Statistik skal være korrekte

Et andet aspekt af - statistik. Hvis det er lavet på baggrund af fortilfælde, som dem, der er blevet registreret i tilfælde af flyselskaber - selvfølgelig kan de tilsvarende tal på nogen måde ikke fortolkes som udtryk succes myndighederne i deres politik for bekæmpelse af korruption. Det er nødvendigt, at de statistiske data, der afspejler resultaterne af de relevante aktiviteter var repræsentative. Og det afhænger af, siger analytikere, ikke blot af ordlyden af loven, og på evnen af de kompetente myndigheder korrekt sat accenter i aktiviteten. Selv om der er en modsat synspunkt i denne henseende. Den er baseret på prioriteringen af læsning mekanisme, snarere end fortolkningen af love. Det vil sige, de sanktioner, der blev pålagt de luftfartsselskaber, fuldt gyldige (baseret på direkte normer er specificeret i de retskilder). Alle spørgsmål må derfor være at lovgiveren.

forretningsmæssige forpligtelser

Et interessant faktum er, at der er fastsat i den føderale lovgivning niveau handlingsplan for at imødegå korruption kræver at deltage i en praktisk forbedring af den sociale og økonomiske miljø i det aspekt af bekæmpelsen af denne negative fænomen er ikke kun staten, men også andre institutioner, der ikke er direkte relateret til elsystemet. Først og fremmest, det er en forretning. Virksomheder, i henhold til en række bestemmelser i retskilder, der kræves for at udvikle og gennemføre forebyggende foranstaltninger relateret til anti-korruption. Hvad, for eksempel? Som en mulighed - virksomheden kan udvikle den interne situation af anti-korruption, etablere et etisk kodeks, der afspejler de kommunikationsmedarbejdere med offentlige myndigheder.

Men som bemærket af flere advokater, ansvarlige for manglende pågældende bestemmelser, er det ikke klart defineret i de retskilder. Det er i øvrigt er et andet eksempel på den manglende, ifølge nogle eksperter, udarbejdelse af lovgivning. Faktisk hvis en virksomhed, for eksempel, ikke organiserer sig i anti-korruption afdeling strukturen eller for eksempel nægtet at udvikle en etisk kodeks - ingen agentur, baseret på normer af loven, har ingen ret til at tvinge selskabet til at foretage de nødvendige handlinger. Men en eller anden måde, at udføre deres virksomhed skylder. Hun kan gøre dette, for eksempel ved hjælp af de udviklede anbefalinger om antikorruption, som er en liste over de vigtigste principper, som det giver mening at holde sig til virksomheden, er villige til at kæmpe negativt fænomen pågældende. Men som vi sagde ovenfor, har selskabet ret til at udvikle deres egne lokale regler i de respektive formål - at skabe for eksempel stilling eller ordre om bekæmpelse af korruption.

Hvad kan du give?

Vi har nu undersøge den praktiske anvendelse af særlige bestemmelser i den føderale lov "om bekæmpelse af korruption". Interessante regler, der er indeholdt i artikel 17 i lov. Den siger, at den officielle ikke har ret til at modtage vederlag for udførelsen af sine funktioner, udtrykt i form af penge, gaver eller andre præferencer. Hvis en borger eller forretningsmand er stadig en statsansat præsenterede en vis værdi - den er forpligtet til at overføre det ved at udstede den pågældende lov, den føderale ejendom. Men der er en undtagelse: Hvis værdien af gaven - mindre end 3 tusind rubler ..

Hvad sker der, hvis du tager den værdi for det officielle, og omkostningerne herved er helt sikkert (med stor sandsynlighed) overstiger summen af? I dette tilfælde kan den karakteriseres som at opnå officiel af bestikkelse (og dens overførsel henholdsvis af en person eller organisation). Resultatet - sandsynligvis mod overtrædere vil blive udstedt pålægge bøden.

Antikorruptionspolitik: udenlandske erfaringer

Hvordan er politikken anti-korruption i andre lande? Nogle eksperter anbefaler at være opmærksom på Hongkong. At arbejde i dette land, at Kommissionen på korruptionsbekæmpelse, ifølge mange analytikere, er en af verdens mest effektive agenturer for deres profil. Bureauet har udviklet en række meddelelser og anbefalinger vedrørende gennemførelsen af effektive foranstaltninger i retning af at bekæmpe korruption fænomener. De er relevant, eksperter mener, ikke kun i et enkelt land i verden, og i næsten enhver moderne stat. Hvad der tilbydes af eksperter på antikorruption i Hong Kong? Den følgende:

 • myndigheder med ansvar for bekæmpelse af korruption bør være uafhængige af den udøvende magt, idet det bedste embedsmand af staten; i tilfældet med Rusland, det er præsident - han kun relevante afdelinger bør stå til ansvar;
 • i retning af personalepolitikken i den offentlige administration skal overholde princippet om at udvælge de mest egnede kandidater, og fastholde de bedste talenter;
 • myndigheder med ansvar for bekæmpelse af korruption bør have større beføjelser med henblik på offentliggørelse af mulige overtrædelser;
 • land bør oprette et system med streng offentlig kontrol med arbejdet i det organ, der er ansvarlig for det pågældende arbejdsområde;
 • aktiviteterne i korruptionsbekæmpelse organer bør være et rimeligt forhold mulighederne i landets budget.

For så vidt angår Ruslands nationale korruptionsbekæmpelsesplanen ligner de relevante henstillinger fra Hong Kong? Entydig tendens, der afspejler de synspunkter, der hersker i ekspertpanelets, finde svært. Men hvis du undersøge visse bestemmelser i loven, såvel som den nationale plan, den slags lighed kriterierne i de russiske retskilder og det sprog, vi ovenfor citerede, er det stadig muligt at fastsætte. For eksempel er de teser om rammen, og meget tæt på den indenlandske og Hong Kong-version.

offentlig faktor

Fra hvilket kan afhænge af den praktiske succes af anti-korruption politik staten? Eksperter mener, at dette i høj grad er bestemt af myndighedernes mulighed for at opbygge en dialog med samfundet som helhed eller i dets enkelte miljøer. Det sker ofte, at fremkomsten af ny lovgivning til formål at bekæmpe korruption, er ledsaget af overdreven bureaukrati i den offentlige administration, og nogle gange - i de områder, hvor denne form for fænomen, og ikke ønskeligt. For eksempel inden for uddannelsesområdet. Bekæmpelse af korruption i skolen eller børnehaven, dette fænomen, som eksperter mener, er ikke altid hensigtsmæssigt at sætte på lige fod med den politik af forebyggende foranstaltninger mod myndighederne, som dem der er forbundet med de budgetmæssige og administrative opgaver.

Hvad skal være et specialiseret organ?

På trods af at i Rusland kampen mod korruption - en proces, reguleret af føderale lovgivning i vores land stadig ikke har en separat krop (som i Hongkong scenario), hvilket ville være eneansvarlig for gennemførelsen af relevante offentlige politikker. Der Administrerende korruptionsbekæmpelse under præsidenten for Den Russiske Føderation, men status for en enkelt myndighed, er det ligegyldigt. Miljøet eksperter har den idé, at et sådant agentur ville være nyttigt at skabe.

Samtidig, siger analytikere, bør lovgiveren være særligt afbalanceret tilgang til spørgsmålet om overdragelse sådan myndighed beføjelser. Det vil sige, for eksempel, giver det funktioner "strisser" karakter (arrestationer, etc.) magt kan provokere en vis rate forskelle mellem agenturets aktiviteter og de eksisterende magtstrukturer, siger eksperter.

Det er vigtigt, siger analytikere, er stadig at fokusere på proaktiv snarere end reaktiv handling. Nøje skærer fænomener som økonomisk sikkerhed og anti-korruption. Vi taler om det faktum, at i praksis foretages ikke kun for at sikre overholdelsen af de normer af loven, men også respektere interesser virksomhedsstrukturer, som spiller en afgørende rolle i opbygningen af det økonomiske system af staten. Recall tilfælde af flyselskaber - tilsyneladende myndighed til at ansætte medarbejdere hviler udelukkende på den interne virksomhedsstruktur. Dog giver, i loven fastsættes en regel, der gør det muligt for staten at retsgrundlaget, om end i en begrænset tid (gennem bøder), men stadig blande sig i private forhold i selskabet.

I arbejdet med en enkelt anti-korruption krop, som kan have til at oprette en russisk lovgiver vigtigt aspekt af social kontrol. Ovenfor vi bemærkede, at når utilstrækkeligt afbalanceret tilgang til udarbejdelse af lovgivningsmæssige standarder og uklare kriterier i det aspekt af retshåndhævelse kan være svært, når for eksempel bekæmpelse af korruption i skolen eller endda børnehave (i forhold til de bestemmelser i loven) udføres i overensstemmelse med de procedurer, der ligner dem der er gennemført inden for rammerne af aktiviteter inden for samspillet mellem regeringen og erhvervslivet. Sandsynligvis, siger analytikere, får brug for mere detaljeret udformning af lovgivningsmæssige standarder, i det mindste for den grund, at pædagoger, som regel, er dette ikke er embedsmænd og embedsmænd. Bekæmpelse af korruption i børnehaveklasse, skole - et område, som menes at advokater, der kræver offentliggørelse af fundamentalt forskellige retskilder. Og det er også en af de udfordringer, som de russiske myndigheder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.