HjemlighedKonstruktion

Basalt uld eller stenuld: det er bedre for lydisolering?

Byggeri - en delikat sag. Ikke kun for at lægge en fremragende fundament og bygge stærke mure. Uden isolering vil du hurtigt opdage, at begrebet "mit hus - min fæstning" fungerer temmelig dårlig. Derfor er valget af materialer, som vil give lydisolation, fjerne fugt og holde på varmen, bør behandles meget alvorligt. Analyse dette spørgsmål, står vi med en masse polemik om, hvorvidt det er bedre, basalt uld eller mineraluld. Begge materialer har gode resultater og lave omkostninger, så bruges, når du udfører en lang række forskellige typer af anlægsarbejder. Lad os prøve at sammenligne dem med hinanden.

Vi begynder med definitioner

Bare i et par ord, lad os sammenligne de vigtigste karakteristika ved disse to materialer. Selvfølgelig, en erfaren herre, og så ved, hvad der er bedst, basalt uld eller mineraluld. Dog kan en simpel lægmand sådanne detaljer være ukendte. Og forskellen mellem dem er kun anvendes til produktion af råvarer. Basalt isolator, eller som det kaldes, stenuld, er lavet af glasfiber, som produceres ved smeltning basalt minedrift.

Slab af basalt varme isolator har en stor forskel fra mineraluld, på trods af, at de tilhører den samme klasse, og hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Deri ligger de største udfordringer, der forhindrer absolut sige, at det er bedre, basalt uld eller mineraluld. Under fremstillingen af stenuld tilsættes til glasfiber særlige bestanddele, der tilvejebringer bindingen mellem de enkelte fibre. Som et resultat, at materialet bliver sprødt og fibrøse struktur og bevarer varmen godt. Mellem fibrene er det altid i luften, hvilket betyder, at de nødvendige temperatur- vil vare ved i flere gange længere.

De væsentligste fordele ved stenuld

Basalt isolator har mange klare fordele. Blandt dem er:

 • Gratis at modstå høje temperaturer. Selv med stærk varme isolering vil ikke frigive farlige stoffer.
 • Modstand mod snavs og lang levetid. Efter at have afsonet 50 år eller mere, er materialet ikke mister sine oprindelige egenskaber.
 • Lav lyd overledning.
 • En høj grad af modstandsdygtighed over for vibrationer.
 • Ikke brænde, ikke smelter, ikke eksplodere, det vil sige, det kan bruges til at skabe en varmeisolering aggressiv og varm medier.
 • Ikke bange for gnavere.
 • Let og slidstærk.
 • Det har en fremragende vandafvisning. Når denne plade kan passere vand, men det gør ikke ophobes inde.

ulemper

Vi har ikke bevidst har givet så meget tid til behandlingen af grundlæggende karakteristika. Uden dette er det umuligt at sige, hvad der er bedre, basalt uld eller mineraluld. På trods af de fordele, Stenplade har sine ulemper. Dette er primært de høje omkostninger. Endvidere basalt isoleringsplade har et stort antal af samlinger sømme, hvilket i nogen grad reducerer isoleringsegenskaber. Nogle eksperter hævder, at de phenoliske stoffer anvendes til fremstilling af materialet, hvilket gør det usikre. Tests, der kunne bekræfte eller afkræfte, ikke brugt.

mineraluld

Den største fordel er den lave pris. Dette er en umiddelbar følge af, at selve produktionsprocessen er ikke for dyrt. Det fås i en kompakt pakke, der gør det nemmere at transportere. Nem, på samme tid, det tager ikke meget plads. Det har følgende karakteristika:

 • Lav vægt og en lav grad af tæthed.
 • Fraværet af belastningen på de vigtigste struktur.
 • Kemisk passivitet.
 • Den manglende tilbøjelighed til at bryde i brand.
 • Fremragende elasticitet. Dette skyldes det faktum, at næsten dobbelt så lange fibre sammenlignet med stenuld.
 • Det forårsager ikke korrosion processer på metaller.
 • Brug berettiget i de konstruktioner, som kan have ujævne overflader. Det er let at tilpasse til hinanden.
 • Lydisolering er meget højere end for mineraluld.

Ulempen kan kaldes en høj evne til at skrumpe. Det vil sige, efter et stykke tid ejendommene vil blive forringet.

Baseret på den ovenfor nævnte vi kan tale om, hvad der er bedst for lydisolering, basalt uld eller mineraluld. Ifølge denne karakteristiske mineraluld viser sin overlegenhed. Det er dog ikke klart, indtil udgangen, som man vil være bedre for udførelsen af visse værker. Lad os betragte eksemplerne.

Opbygning af et bad

Dette værelse, som er godt at holde varmen. Dette skaber yderligere krav, der er sat frem til det lag af isolering. Hertil kommer, at holde det varme drænvand må ikke ophobes inde i det. Hvilket er bedre for et bad, basalt uld eller mineraluld? Lad os vende tilbage til de grundlæggende egenskaber. Både materialet vil være effektivt, men stenuld kræver om en god vandtætte lag, som når våde vil forringes. Den fleksible mineraluld er mere bekvemt at installere, men med tiden vil skrumpe.

Derfor, eksperter bruge følgende alternativ. Afslutte bundstrukturen udføres ved hjælp af tungere basalt uld, og væg og loft valgt mineraluld.

Ovne og skorstene

Her isolering opgave er ganske enkel - holde alle de varme, der genereres. For at gøre dette, ikke så meget, så længe laget var tyk nok og var ikke bange for varmen. Nogle bygherrer fremme anvendelsen af mineraluld, med vægt på varigheden af dens liv. Det er virkelig et plus, men udgifterne til det har meget højere. Og på grundlag af praktiske erfaringer, eksperter siger det er nok at isolere røgkanalen wrap et lag af konventionelt mineraluld og gøre metallet eller mursten beklædning. Baseret på dette, vil alle vælge, hvad der er bedst for skorstenen, basalt uld eller mineraluld.

Gulvet i rummet

Det er kendt, at der er behov det isolerende lag for hvert værelse, og de suppleres alle overflader. Baseret på dette, er der ofte diskussioner om, hvad der er bedst for gulvet, basalt uld eller mineraluld. Dette spørgsmål er ganske let at besvare. Stenplader er tættere og tungere, de praktisk talt ikke krymper og er perfekte til mange årtier i træk. Hertil kommer, at basalt uld viser sig perfekt i det tilfælde, hvor du skal bane en glat landing.

Vægge, loft

Dette er et særskilt spørgsmål, her til materielle krav forandring. For det første er det flere detaljer, det vinduer og døre. Det vil sige, at materialet skal være let indstilles til den ønskede størrelse. For det andet, i første omgang får lydisolering. Lige så vigtigt er vægten af det materiale, som vil blive fordelt i hele strukturen og skabe en yderligere byrde. På baggrund af disse krav, er vi nødt til at forstå, hvad der er bedst for facaden, basalt uld eller mineraluld. Det oplagte valg til fordel for et andet materiale. Derudover vil du spare på omkostningerne.

i stedet for en konklusion

Som du kan se, er der ingen enkelt svar. Vi har brug for et konkret eksempel, at sige, at det er bedre, basalt uld eller mineraluld. Anmeldelser bygherrer og eksperter på området for boligindretning har bemærket, at ofte deres valg er mineraluld, fordi det er nødvendigt at holde sig inden for et bestemt budget. Men i nogle tilfælde, visse typer af arbejde at klare sig bedre ved hjælp af basalt uld. Den bedste løsning ville være en kombination af isolerende materiale mellem dem. Hver af dem er noget lidt bedre eller værre.

Derfor bør du ikke stoppe dit valg på én. Rummet kan anvendes op til ti forskellige isolationsmaterialer, der er stablet i en eller flere lag. En sådan omhyggelig planlægning gør det muligt at give alle de detaljer og skabe din drøm hjem, der vil opfylde alle moderne krav og specifikationer. Vær opmærksom på dette stadium af fanen projekt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.