FormationVidenskab

Overfladeruhed

Overfladeruheden er et af de vigtigste kriterier til vurdering af styrken af dele. Destruktion ved stykke under påvirkning af variable belastninger står på grund af en større grad af spændingskoncentration. Sidstnævnte, til gengæld opstår, når der er uregelmæssigheder. Den lavere overfladeruheden, jo lavere er sandsynligheden for dannelse af revner på grund metaltræthed. Forarbejdning dele (efterbehandling, polering, lapning, etc.) bidrager til en betydelig stigning i udmattelsesstyrke grænse.

Jo lavere overfladeruhed, jo bedre korrosionsbeskyttende egenskaber af poster. Dette er især vigtigt i tilfælde, hvor behandlingen af produkter, der ikke er muligt at anvende den beskyttende belægning. En sådan detalje, især kan tilskrives motorens cylindre.

Lav overfladeruhed er af stor betydning i de bindinger, der opfylder betingelserne i varmeledningsevne, tæthed. Dette øger evnen til at reflektere elektromagnetisk, lys og ultralyd bølge. Desuden tabet bliver mindre end den elektromagnetiske energi i resonating systemer bølgeledere bliver lavere kapacitans elektroder; aftager, gas absorption og afgasning i vakuum enheder lettes, hvorved rensning af dele af adsorberede støvpartikler, damp, gas.

Evaluering overflade kvalitet eksperter har bemærket orienteringsparametrene linjer dannet efter bearbejdning eller anden behandling. Denne komponent har en effekt på graden af styrken af presse-forbindelse, landinger vished holdbarhed. Designeren bør diskuteres fokus slag i kritiske tilfælde. Et sådant behov kan for eksempel opstå i forbindelse med bevægelsesretningen af strålen af gas eller væske på emnet eller til retningen af relativ bevægelse (glidende) af konjugater. Reduceret slid til et minimum muligt ved at matche retningen af ujævne dele med en glidende retning.

Den bølgethed af overfladen og en lav ruhed altid opfylde de høje nøjagtighed, der skyldes ikke kun til driftsbetingelserne for konjugerede elementer, men også på behovet for at tilvejebringe pålidelige resultater for målinger i fremstillingsindustrien. Sådanne emner kan anvendes til at fremstille produkter attraktivt udseende eller for at give den bekvemmelighed af indholdselementer rene.

Måling af overfladeruhed udføres om nødvendigt. Indikatorer er indstillet i overensstemmelse med den funktionelle formål med produktet. Hvis kravene til kvalitet detaljer ikke er lavet, så kontrollen udføres ikke på niveauet af ruhed. Det skal siges, at kravet ikke omfatter en vurdering af defekter (tilstedeværelse af skaller, for eksempel). I denne forbindelse gennemførelsen af kontrol af overfladeruhed, kontrol af indflydelsen af defekter er helt udelukket. I nogle tilfælde kan de krav, der sættes til de enkelte dele af ét stykke.

ruhed evaluering blev udført på de profilerede uregelmæssigheder (typisk tværgående). At frembringe denne snitplan. Med det formål at adskille fra andre ruhed uregelmæssigheder med relativt store skridt, er dens undersøgelse udført inden for en bestemt, ret begrænset område.

Kvantificering og normalisering udføres ved seks parametre. Således, under hensyntagen til tre højhus parameter til evaluering af overfladeruhed (Ra, Rz, Rmax), to stepper (S, Sm), og indekset, som bestemmer den relative længde af bæreprofilet (tp).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.