Mad og drikkevarerVin og spiritus

Argentinsk Malbec vine: beskrivelse, sammensætning og anmeldelser

Dækket med sne Andesbjergene dominerer den vestlige del af himlen, hængende over vinmarkerne, ligesom Gulliver, klædt i hvidt, bøjet over dalen af lilleputter. vind flow, konstant faldende fra bjergene, lyden af blade druer, der minder om den blide mumlen af floden ...

Argentinske vine: Malbec

Umagen værd at se op fra den omgivende skønhed og vendte det ned i "Calicut" - en depression gravet i jorden mellem rækkerne af druer. Snittet udsætter lag bleg beige kalksten, blandet med store glatte hvide klipper. I nærheden ligger en anden fordybning, men jorden var helt anderledes i det. Denne Kridt kalksten, afbrudt af småsten. Gennem en række lavet en anden Calicut, hvor kalksten er ikke længere kun løss ler.

Vin af druer dyrket på hver af jorden, vil være lige så forskellige. For eksempel, Malbec på kridt jorden er tør og citrus, med aroma af urter og mineraler. Kamyanisty jorden vil drikke mere skingre, giver mere urteagtige, krydret, saftig smag og en mere intens mineralitet. Og de druer, dyrket på lerjord, har fremragende syreindhold, med en overvægt af frugtagtige aroma af mineraler.

I et miljø af sol Argentina beverage kendere primært glorificeret Malbec drue. Vine fra det - rød, forskellige stil af rigdom, som er domineret af varianter af udmærket frugt og eg. De er blevet næsten fælles brand, der svarer til den røde Pinot Grigio. I barer og restauranter i hele USA vinelskere på udkig efter en anonym rød, bede om et glas Malbec. Imidlertid har et betydeligt segment af forbrugere til det endnu ikke brugt.

Argentinsk Malbec vin, hvis pris er i intervallet $ 10-15 per flaske og ikke mere end $ 30 for de bedste mærker, temmelig demokratisk og kan blive en rentabel alternativ til fransk.

Efterspørgslen efter terroir

Smagere-forskere, der altid er på forkant med søgningen, næret en ny interesse i vin raffineret og harmoniske. De har indledt en fornyet gennemgang af druer, når anset for at være for vag og regioner tidligere tabt af syne. De sætter pris på drikken, som udtrykker terroir. For dem, kan den argentinske Malbec vin bliver en australsk Shiraz.

Måske uretfærdigt, men Australien blev behandlet som et hjemland usædvanligt tunge frugtvin. Og Argentina var bestemt til at være forbundet med den populære druesort. Selv om de fleste vin Malbec forbruger anmeldelser henvise til frugten stil, er et stigende antal producenter i regionen Mendoza, midt i den argentinske produktion af denne druesort, forsøger at gå ud over dette. De er begyndt at lave et produkt, der følger nuancerne i terroir.

Kognitive "kalikatas"

Nogle producenter stræber efter at gøre en bedre, mere god vin fra druen Malbec. Andre er på udkig efter andre sorter som Chenin Blanc, Cabernet Franc, Pinot Noir og Chardonnay. Nogle vinproducenter, for eksempel "Catena Zapata", gøre begge dele.

Derfor hele Mendoza vinmarker er oversået med disse "kalikatas" - huller i jorden, gravede ikke kun for den uddannelse af besøgende, men også for at uddanne sig vinproducenter, der i så lang tid plejet mere om den lethed af dyrkning og mængden af produktionen, snarere end på kvaliteten af vine, eller detaljerne i terroirs. Det er let at forestille sig de cisterciensermunkene, gjorde noget lignende, når de er katalogiseret Bourgogne jord 500 år siden.

Proces var ikke let, fordi de terroirs i Mendoza er utroligt kompliceret. I vingården, "Adrienne" og mange andre steder jordstrukturen ændrer radikalt fra den ene række af vinstokke til den næste, undertiden endda inden for få meter.

Geologi Mendoza blev dannet for millioner af år siden, da en gammel hav dækkede området Patagonien til Peru, efterlod en rig kalksten indskud. For utallige årtusinder floden fra Andesbjergene udskudt sten og silt, der danner en flerhed af forskellige kombinationer af ler, sten og grus.

eftertragtede kalksten

"I Andesbjergene, er der stadig en masse af ren kalksten og tynde ledninger er trukket til Mendoza - siger Pedro Parra, en geolog fra Chile, som har specialiseret sig i de terroirs og er partner af" Altos Las Ormigas", en lokal producent, som har til hensigt at gøre vine med en klart udtalt terroir. - På et tidspunkt kan være fast kalksten, men et par meter væk det er væk ".

For Parra og hans kolleger kridt jord er den hellige gral, kildevæld, hvorfra stammer kvalitet mineralske vandløb. Han ser hele tiden i Mendoza, graver jorden, analysere jordprøver, korrelere deres resultater, der føles smag i vine.

Forskellene kan være overraskende. "Pulenta Estate" - en fremragende producent, der ligger i Luján de Cuyo, en region i nærheden af Mendoza, hvor en hel del vingårde, og en vingård, er jorden hovedsagelig sammensat af sand, grus og ler. Han har en anden vingård i den sydlige del af dalen Uco med stenede kalksten indskud.

Vin Malbec fra Luján de Cuyo glædeligt frugtagtig og fløjlsagtig. Den Uco Valley er struktureret og tanniner, frugtagtige noter det spækket med aroma og smag af grafit. "Pulenta" blander disse to klasser for at få Malbec blandet, men vinen fra Uco Valley, selvfølgelig, bedre.

Bekæmpelse af sten og ler

Faktisk vinen Malbec fra Mendoza, som er lavet af druer dyrket på lerjord, især ler er ofte vand og befrugte, - mere mørk, sød, frugtagtig og med et højt indhold af alkohol. Det virker desværre velkendt. Vinen fra bærrene, næret på klippegrund, ofte med iblanding af en kalksten - som regel mere struktureret udtrykte og tynde.

Parr terroir ser i Manikæer.

"Stenene og ler kæmper med hinanden, - sagde han, stod ved" Calicut "i vingården i Uco Valley, mellem byerne La Consult og Eugenio Bustos. - Clay vin skaber et monster. Stones producere lodret, strukturerede drikkevarer. Du enten som vin i stil med ler eller kalksten. "

første bjerg

"Catena Zapata" var en anden, mere kompliceret måde. Nicolas Catena, som tog familien vingård i 1960, var den første til at bevæge sig i retning bjergrige vinmarker i 1980 og 1990 efter at være blevet overbevist om, at fejlen kan være mere ædel og raffineret, men kun hvis de er lavet i koldt klima, især i forhold med placeret i lavere højder vinmarker i nærheden af byen Mendoza. Først efter om "Adrienne", det højeste bjerg står "catena Zapata" i Uco Valley, vingården begyndte at analysere strukturen af din jord.

Koldt og lys

I 1995 catena datter Laura grundlagde Institute kateny beskæftiger sig med forskning og udvikling, som fokuserer på "Adrianna". I øjeblikket er hun administrerende direktør for "Catena Zapata" og mener, at jorden er kun en del af formlen for at skabe en elegant, fuld af nuancer af drikken, sammen med en frisk kold, tør klima i stor højde og belysning kvalitet.

"For at producere vine, der ligner dem gjort i" Adrianna "har brug for to komponenter: den kølige klima og særlige jord", - sagde hun.

mindre eg

Da terroir er så vigtigt, er de bedste producenter at tage skridt, så den ikke druknede. Mange producenter Mendoza stadig stole for meget på nye egetræsfade, hvilket giver en smag af drikken og struktur, men sådanne vinproducenter som "Catena Zapata", "Altos Las Ormigas", "Pulenta" og "Mendel" gøre en bevidst indsats for at begrænse brugen af egetræ.

"Catena Zapata" til "Adrianna" producerer to typer af høj kvalitet chardonnay som perfekt illustrerer denne tilgang: Det er uberørt, fuld af nuancer drikkevarer. Vingården gør også en frisk, blomster, smukt afbalanceret Malbec vin med den nysgerrige navn Mundus Bacillus Terrae (efter type af mug findes kun i visse dele af vingården).

Ifølge vinproducent Javier Lo Forte fra "Pulenty Estate", det har til formål at gøre vin "kompleks, sofistikeret, og Pitka", for eksempel, fantastiske krydret Cabernet Franc, som opfylder alle sine mål. "Pulenta" producerer også frisk, skarp Sauvignon Blanc, Chardonnay saftig og dyb, struktureret Grand Malbec.

Siden 2011 Malbec vin fra "Altos Las Ormigas" fra en række forskellige vinmarker bliver mindre eg, mere raffineret og mineral.

"Mendel" i Luján de Cuyo, sammen med 80-årige beplantninger af Malbec og Cabernet derudover ejer de ældste vinmarker i Uco Valley "Finca Remota". Her, tag en dyb, tekstureret, mineralske Semillon. Også her producerer subtile, afbalanceret vin "Mariposa" (Malbec), struktureret, mineralsk Cabernet Sauvignon og "Unus" - en blanding af Cabernet, Malbec og Petit Verdot, meget koncentreret og garvesyre. Ingen af dem er et egetræ.

brødre Michelini

Restauranterne i Mendoza og Buenos Aires kan findes og andre producenter søger at skabe en mere afbalanceret vine. Blandt dem - nice tærte, attraktive Chenin Blanc af "Hen-del Alma" en svag, men med vaffel nuancer Cabernet Franc "Sorsalya" og andre charmerende Cabernet Franc "Mishelinivayna".

Måske ikke tilfældigt, er alle disse vine lavet Michelini, tre brødre, skabe forskellige kombinationer heraf, som kan findes i de stilfulde vinbarer i New York.

Cabernet Franc "Mishelinivayn" kommer fra "Tupungato Vaynlends" usædvanlige projekt i Uco Valley, som kombinerer atmosfæren af en luksus bolig med landets klubber, golfbaner og polo og private vinmarker.

Fremtiden for argentinsk Malbec

Ifølge geolog Parra, flade områder er overvejende leret med alluviale jorder , hvor vinstokken vokser godt, men stejle skråninger, der består af sandet kalksten klint indtil tom.

"Der er en tradition for at plante druer på flade områder, men grand cru kan kun vokse på disse prægtige skråninger, der er helt fri, - han klagede. - Måske er fremtiden, Argentina 2020".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.