ModeShopping

Altid fashionable sko med hårnål

I de seneste årtier ændrer fodtøj ofte forskellige former og formål, afhængigt af trendudviklingen. Imidlertid er skoene på hårnålen næsten ikke ude af mode og ændrer kun deres "position" i den offentlige mening. Indtil for nylig var højhælede sko en uundværlig egenskab af officielle receptioner og sociale arrangementer, indtil de gradvist ikke blev bragt til katwalderne i kombination med et andet stil og teksturdesigntøj. Det minder os om, at det er de høje og tynde hæle, der kan fremhæve kvindelighed og raffinement af selv almindelige afslappede tøj.

Det antages, at ideen om at skabe de allerførste populære sko på høje og tynde hæle tilhører Charles Jourdan, som var i 50-årige designer af House of Fashion Dior. Imidlertid har ideen om at kombinere en høj hæl med behovet for at understrege den sociale status af ejeren af sko været kendt siden uendelig tid. Skuespillere i det antikke Rom i 200 f.Kr. gik på scenen i sko på en høj træ- eller korkplatform, der blev kaldt koturny (i oversættelse "kvindelige hårnåle"). Og i det 16. århundrede elskede dronning Marie Tudor, der forlod hendes mærke i historien som "Bloody Mary", at bruge sko på usædvanligt høje hæle, hvilket gjorde hende højere i øjnene af hendes emner.

I de kommende århundreder blev høje hæle, der gik ud af mode, så igen triumferende vendt tilbage til det. Nogle gange blev der endog vedtaget love, der forbød slid på sådanne sko. Efter i begyndelsen af 1920'erne opfandt og fremstillede Charles Jourdan sine første skomodeller, fik dette fodtøj status som det vigtigste tilbehør i garderoben til en selvrespektende dame. Traditionelle lace-up sko langsomt men sikkert tabt deres rolle til udsøgte sko på en lille hæl.

I 1957 begyndte Jourdan at arbejde på oprettelsen af kollektioner af sko til House of Fashion Dior. Det var med fødslen af kvindelige hårnåle, at den berømte designer kom til verden af haute couture. Da det endelige koncept om kvindelige hårnåle blev dannet, udgjorde designere rundt om i verden eksperimenter med dem. Den klassiske form begyndte at blive fyldt med en række stilistiske indhold. Forskellige materialer og ornamenter blev brugt: stof sko, ruskind sko, sko med sten og andre ornamenter.

Der blev gjort en masse arbejde for at skabe begrebet sko på et tyndt hårnål, den berømte spanske designer Manolo Blahnik, som personligt udviklede hver skitse og skabte hver model med egne hænder. Han forblev tro mod de tidskendte traditioner. Prøver af hans værk kan ses i den populære serie "Sex and the City". I dag er skoene på hårnålen altid kært af damer fra hele verden. På trods af at modetrends ændrer deres retning, og en høj hæl ikke altid er populær, er dette fodtøj blevet en integreret del af moderne modehistorie.

I den nye sæson kan enhver kvinde vælge selv moderigtige sko med en hårnål. Sådanne sko vil understrege skønheden i dine fødder og samtidig vil det være meget behageligt. Moderigtige sko til den kommende sæson 2011 er påvirket af stilen i midten af det sidste århundrede. På samme tid forbliver stilen på 80'erne i det sidste århundrede den samme. For eksempel er populære sko Nina Ricci lavet i form af et glas, lidt skråt indvendigt. En sådan højhælmod var supermoderne i 1950'erne.

Hvis du har brug for sko, der kombineres med næsten ethvert tøj, er det nok at vælge en hælhøjde på 5 centimeter. For at sætte på en kostume anbefales det at vælge en syv centimetrisk hæl. Nå og allerede på et muntert og uhindret parti vil dine ben se godt ud i sko på en hårnål i højden mere end 10 centimeter. Det er nok at vælge de rigtige sko til tøjet for at ligne en rigtig dronning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.