ComputereFiltyper

Hvad er de filer? filtyper

Computere nu indtager en stor del af vores liv. Det er derfor, alle nu engang behøver at kende de mest grundlæggende begreber og udtryk. En af de mest grundlæggende begreber, der skal kende hver bruger - fil.

Hvad er de filer? Alle oplysninger, der er gemt på computeren er gemt i filer. Filer - er den mindste enhed af information, groft sagt, et digitalt "objekt". Hver gang, holde tegning, sang, film, tekst, du opretter en fil. Hver computer indeholder et stort antal filer. Selv på den nye computer, hvor han netop havde sat dem om et hundrede tusinde operativsystem.

Hvordan kan forstå så mange filer? Først hver fil har navnet på en person, og desuden en udvidelse. Ekspansion angiver en type fil og dens formål. For det andet, er filerne ikke dumpet i en bunke, og lagt på et særligt sted kaldet mapper. Hver gruppe af filer, til at forene den generelle funktion, emne eller noget andet, ligger i sin egen mappe. Således, takket være den enkelte navn, udvidelse, og det faktum, at alle filer er på et særligt sted, er det let at forstå mangfoldigheden af filer på din computer.

Sådan dekryptere filer? Hvad mener du dette eller hint udvidelse? Konventionelt alle de filer kan opdeles i flere grupper:

 • dokumenter - filer, der indeholder primært tekstinformation, er disse filer skabt af brugerne selv i specielt skabt til dette program;
 • bibliotek filer - disse filer indeholder forskellige algoritmer, der bruger programmet;
 • halyards eksekverbare - filer, hvilket medfører starten at arbejde dette eller hint program.

For umiddelbart klart, hvilken af disse grupper omfatter en bestemt fil, de mest almindelige udvidelser, filtyper, du har brug for at vide. Så det blotte syn af en fil dens formål bliver klar. En udvidelse er de sidste tre eller fire bogstaver i filnavnet, før forlængelsen er altid et punkt. I modsætning til filnavnet, som kan indeholde både russiske og engelske bogstaver, er forlængelsen altid skrives kun på latin.

 • exe - i daglig tale, er disse filer ofte omtalt ekzeshniki. Hvad er filer, eksekverbare? De hører til en gruppe af eksekverbare filer. Når de begynder at arbejde programmet starter, for eksempel, et spil eller en teksteditor.
 • com - i dag, disse filer er ikke brugt, de kan findes kun i meget gamle programmer. Faktisk analoger ekzeshnyh filer under MS-DOS-operativsystemet.
 • bat - filer med denne udvidelse til at køre flere andre filer i rækkefølge. De hyppigst anvendte filer af denne type er det autoexec.bat, som udføres ved opstart og kører alle de programmer, der er nødvendige umiddelbart efter overførslen er færdig.
 • cfg - disse filer indeholder parametrene for det specifikke program.
 • dll - filer bibliotek.
 • HLP - ind med denne udvidelse filer indeholder henvisninger til programmet.
 • dat - filer, der indeholder oplysninger om de arbejdsprogrammer.

Alle de følgende udvidelser er karakteristisk for eksekverbare filer. De selv er ikke en del af et program, i modsætning til de første tre udvidelser, men de er bundet til hver af sit program, der startede og åbnede filer. For eksempel at åbne en tekstfil, du vil automatisk køre og en teksteditor, og lyd- eller videofil spiller starter. Derfor, for at køre disse filer, skal du have på din computer var nødvendige programmer.

 • txt, doc, docx - er ekspanderende tekstfiler , der bruges af de forskellige teksteditorer.
 • htm, html - dokumenter med hyperlinks. Hvad er de filer med hyperlinks? Fra den anden, de adskiller sig ved, at sejladsen på dem udføres ved hjælp af specielle krydshenvisninger.
 • mp3, mid, wav - fælles lydformater.
 • avi, mpeg4, Dvix, MKV, mov - under sådanne udvidelser er skjult video.
 • jpg, bmp, png, gif - De mest almindeligt anvendte udvidelser til billeder, fotos og andre billeder.
 • rar, zip - arkiv filer. Hvad er en arkivfil? Disse filer er skabt ved hjælp af et archiver program. Arkiv filer, så de fylder mindre på harddisken.

Med konceptet er uløseligt relaterede filer et andet koncept - filsystemet. For flash og harddisk skal du være sikker på at vælge den rigtige filsystem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.