ForretningIndustri

T-72B3 - det for et dyr? tekniske egenskaber

For nye ændringer af MBT T-72 går en masse rygter i de seneste år, hvoraf nogle er åbent entusiastiske, og i et andet tilfælde sagen kommer næsten til decideret misbrug. Og når i slutningen af 2013, blev det besluttet at nægte køb af T-72B3 for hæren, det budskab, den producerede effekten af en eksploderende granat.

Det skal nævnes, at denne beslutning blev truffet på grundlag af den virkelige oplevelse af drifts- prototyper i dele, hvor før brugte T-80 kampvogne. Tank vigtigt egentlige arbejde udstyr, og udtalelserne fra de "eksperter" de helt ærligt ligeglad. Så hvad der er godt eller ikke godt T-72B3? I modsætning til tidligere versioner - i vores materiale.

Serdyukov s arbejde vil ikke blive glemt ...

våben bestiller for hæren i øjeblikket - en enorm indsats, hvor hver side forsøger at snuppe et stykke af overskuddet er mere. Her er de vigtigste interesser:

 • KB forsøger at sælge deres udvikling og opnå tilskud til yderligere forskning.
 • Industri ligeglad, der vil producere, hvis bare der var en langsigtet statslige orden og har midlerne til at betale for arbejdstagere.
 • Hær. Tidligere hun ville bare få pålideligt udstyr i store mængder, men i løbet af Serdyukov alt har ændret sig, og ikke på en god måde.

Men nok af teksterne. Vi har brug for en T-72B3. Hvilken slags dyr er stadig vil blive leveret til vores tropper (i år beslutningen)?

Den væsentligste ændring komponenter

Lad os se på de websteder, der virkelig er blevet opgraderet:

 • MSA, de ændrede observation enheder og midler sigter for besætningen.
 • Det nye radiosystem.
 • Opdateret våben.
 • Forbedringer i brandbekæmpelse mekanismer.
 • T-72B3 har modtaget en larve med en ny RLL.

Hvad er nyt skytte?

I rollen af syne for skytten virker enhed "Sosna-U". "Bearing" blev oprindeligt udviklet af hviderussisk. I dag udgivet Vologda virksomheder. De vigtigste egenskaber er følgende:

 • Standard optisk kanal betingelser dagtimerne.
 • Termisk kamera til natten observation.
 • Standard laserafstandsmåler kanal.
 • Laser afstandsmåler til at sigte missiler ved affyringen.
 • Påvisning af fjendtlige kampvogne om dagen - op til 5 kilometer natten - op til 3,5 km.
 • billedstabilisering i to planer.
 • Muligheden for at anvende IMC (et kompleks af fjernstyrede våben) på farten, uden at skulle standse maskinen i kamp forhold.
 • Der er en automatisk målsporing.
 • Visning af driftsform og den type ammunition, der anvendes.
 • Der er udstyr, der gør det muligt at foretage korrektioner i en kamp skydning.

negative aspekter

Denne meget synet af vores tropper har kendt i lang tid, og han har tjent en masse positiv feedback. Det er kun termisk kamera er lavet på baggrund af Catherine-FC fransk kamera, hvis frigivelse er blevet selskabet Tomcon-CSF. Hvordan kan udstyre MBT T-72B3 "Petrel" komponenter i et land, hvis den politiske vilje er som en vejrhane for en stærk vind? Om situationen i dag er ingen præcise data, men i 2014 de franske komponenter fortsatte med at ankomme ... Herself modernisering af udstyr til gunner udført meget ... lad os sige, designerne gjorde deres bedste for at spare:

 • Trukket veldokumenteret syn DPU 1K-13-49 (som er en tidligere indstillede BCCH 9K120 "Swir").
 • Vi sætter et sæde "Pine".

Ulemper har så mange mærkelige tilgang, som alle er alvorlige:

 • Sigtelinien og linje boringen stærkt forspændt mod den meget syn, der inden for området gør det yderst vanskeligt normal spids pistol på målet.
 • Det er indlysende, at ingen tænkte på skytten, der var endnu mere besværligt at bruge pistolen. Tank sige, at for den normale brug af "Pines" har for meget "skære" i venstre side, der passerer overordnede ryggen.
 • Videosmotrovoe enhed gunner placeret "tilfældigt", hvorfor tropperne er konstant kræver ny: tankskib simpelthen bryder sin venstre sko på landing i bilen.
 • Endelig - den mest "lækre". Ekstern optisk enhed lukket ... trygt metal hætte, som er skruet (!) Fra fire bolte.

Sidstnævnte omstændighed for de vigtigste kampkøretøj, som er en T-72B3 - fuld surrealisme. Ja, bør optikken i de moderne tanke skal beskyttes, men til hvilken pris? Selvfølgelig hypotetisk dække kan fjernes før kampen ... Det er kun, når det er slaget begynde? Eller tankskibe skal dreje nøglen bolte, indtil fjenden høfligt accepterer dem at vente!? Efter alt, i hele verden MBT åbning bronezaslonki sker fjernt fra arbejdspladsen skytte. Og i den indenlandske tanke anvendes gentagne gange denne beslutning! Hvad forhindrede at etablere en sådan mekanisme her?

positive løsninger

Heldigvis er der positive aspekter. MSA venstre (i det komplette sæt) syn typen TPD-K1, som er en del af 1A40, og selv udstyret det med beskyttelse mod laserstråler. Kort sagt, er T-72B3 udstyret med to vigtigste seværdigheder. Hvis selv i kampen vil blive brudt én, kunne tankskibet altid bruge den anden.

For luge skytte endeligt fastslået, at der var en lang tid henstand: omgivende luft temperaturfølere, og vindforhold (hastighed og retning). Fra nu af, er skytten ikke længere behøver at risikere dit liv, læner sig ud af lugen, og gør arbejdet for hydrometeorologiske center. Af den måde, har mange eksperter udtrykt velbegrundet tro på, at de "betagende" skyde på tanken skiskydning i 2013 skyldtes netop fraværet af disse enheder. Så at T-72B3, hvis kendetegn som vi anser i denne artikel, i skiskydning hidtil viste ikke alle de evner, han kan mønstre.

På de vanskeligheder af arbejdet i den øverstbefalende

Ak, men designerne en eller anden grund kun drevet dem tilbage i tanken ægte antikviteter - TKN-3 (kombineret periskop kikkert syne). Husk på, at når han allerede blev etableret i 1991 senest på tidspunktet for den BMP-3 ved, det lignede en rigtig anakronisme! Ja, "den gamle mand" stak elektron-optisk konverter (EOC), der tilhører anden generation, men det er bedre fra dette blev ganske lidt. Hvad var dette mirakel til at sætte på T-72B3?

Og en anden. Allerede ved de første markforsøg blev registreret øjenskader fra skødesløs tank. "Slingshot" med skud ramte med en sådan kraft, at et par minutter af svimmelhed forudsat (hvis ikke at fjerne lederen af tiden). Han har et positivt træk. Hvis du klikker på enden, vil tårnet automatisk folder sig ud i den retning, hvor "ser" TKN-3. Den "commander" lyser på arbejdspladsen skytte. Generelt, jo længere det er den øverstbefalende for den T-72B3 i kampen, vil ikke være i stand til at gøre noget.

Absurd når vejvisning

Meget interessant er det faktum, at tanken gunner natten vil se en 3,5 km, men chefen ville have til at være tilfredse, eller den samme overflødige billede, eller forsøger at "gennembore" natten hans TKN-3MK, som giver dig mulighed for at se så meget så meget som 500 meter . Hvilke værdifulde hold i at gøre det, vil han give til besætningen, hvis de arbejdsforhold, han er så defekt? Efter alt, er der muligheder moderniserede TKN fra indenlandske selskaber, hvor chefen kan endda måle afstanden til målet! Under alle omstændigheder, vores vigtigste kamp tank fortsætter med at skinne bedre end juletræet i de infrarøde observationer enheder, som utvivlsomt behager potentielle modstandere.

Modernisering af kommunikationssystemet

Det er her alt det sjove. En tank placeret VHF 168-25U P-2 "akvædukt". Det har længe været ønsket af militæret. Det har uafhængige kanaler og sende data. Det kan holde åbent, skjulte og hemmelige samtaler. Sidstnævnte kræver brugen af eksterne ASDs. Fabrikken leverede er to uafhængige transceiver.

Jeg er glad for, at tankskibe endelig modtaget kodet kommunikation. Frigivelse af denne model er udviklet af Ryazan Radio Engineering i 2005. Det er værd at bemærke, at udviklerne har forudsat en vidunderlig station grundlaget for modernisering af udstyret er allerede nu muligt at tilslutte en fjernbetjening til datasættet, som også kan bruges som det vigtigste ledelsesværktøj, hvis den er beskadiget de vigtigste styreenheder. Ak, der har ikke været uden en "tjære" - siger tankskibe, der i militær henseende denne station ofte slag. Tilsyneladende er det endnu ikke blevet bragt til en fuldstændig pålidelig tilstand.

TOT med individuel volumenkontrol også viste sig at være ikke alt for gode. De gør noget på egen hånd er ikke for pålidelige, så også præget af øget skrøbelighed. Og dette - den vigtigste kamp tank. Af jern. Fast stof. Tank sagde, at den gamle PTT selv kunne afstive lugen, men en ny uønsket endda falde ... Hvad andet indebærer en opgradering af T-72B3?

Den vigtigste gauge

Hidtil officielle kilder siger, at en opgraderet version af gevær eller sætte 2A46M 2A46M-5. Det er håbet, at databasen vil sætte det sidste mulighed. Det er et værktøj - ikke at andre, som en dyb modernisering af velafprøvet model D-81TM (2A46M). På samme tid, det var signifikant forøget stivhed af selve strukturen, hvilket giver bedre nøjagtighed. Desuden under fremstillingen OTC meget stivere, hvilket sikrer afgivelse af kun de instrumenter, forskellen i vægtykkelse på højst 0,4 mm.

Tsapfennye klip nu monteret omvendt kile. Bæreren glidestykker er placeret på bagsiden af holderen, hvor halsen blev forøget med 160 mm. Hun selv på samme tid er også blevet meget hårdere. Guider er prismeformede vugger. Alt dette er muligt at reducere dispersion ved fyring på en gang med 15%. Ved optagelse med det samme scatter granater faldt næsten to gange. På dette grundlag kan vi konkludere, at T-72B3, brugsegenskaber, som vi anser for, kan være langt mere præcis og hurtigere at ramme alle tilgængelige mål.

Der er fastsættelse reflektoren for at tage højde for graden af bøjning af stammen. De modtagne data overføres til det sted, hvor skytten i den oprindelige digital form, hvilket igen giver en bedre nøjagtighed, eliminerer effekten af forskellige forhindringer, der uundgåeligt vil opstå i løbet af en kamp betjening af maskinen. Det skal bemærkes, at alle disse data gå direkte ind i ballistisk computer. Denne enhed i høj grad letter arbejdet i gunner og tillader ham til hurtigt at bringe en pistol til et udvalgt mål.

Styrkelse standard ammunition

blev indført Flere typer af "lange" skaller. ZVBM22 udviklet BTS ZBM59 "Lead-1" og "Lead-2". Mens stigende marginal skydning afstand øger graden af panser indtrængen på alle afstande. For at sikre en normal belastning af nye skaller, er automatisk læsser blevet ændret en smule. Imidlertid er en tilsvarende mekanisme at blive sat i vores tanke, da T-72BA, så intet nyt her.

Koaksial maskingevær og LSD

I den henseende er der ingen ændringer - PKT / PKTM. Der var oplysninger om tanken "Pechenegerne", men ingen bekræftelse endnu. Her er blot endnu ikke har oplysninger om den normale mekanisme at indsamle skaller skyde. Den kendsgerning, at mellemrummet standard lærred taske, efterfulgt af varm spilde på containerskibe AZ (autoloader) kan føre til meget uheldige resultater. Tilsyneladende, designere på denne energi (og penge) i løbet fuldstændigt, fordi at komme op med noget lidt mere besværligt for kamp tank end forblæste LSD, svært ...

Tilsyneladende besætningen brug for regelmæssig bombefly, som vil dække T-72B3. Anmeldelser tankskibe selv generelt bedre ikke at give på grund af deres fulde beskidte.

De vigtigste konklusioner i våbensystem

 • På dette tidspunkt, modernisering af maskinen virkelig forbedrer ydeevnen: det nye og forbedrede pistol ammunition. Alle disse komponenter er givet mulighed for en hurtig og garanteret af undertrykkelsen af fjenden.
 • FCT - ingen kommentar, Du er til enhver tid.
 • LSD uden fjernbetjening - en åbenlys foragt for livet af besætningen. Da vægten af tanken T-72B3 stadig forøget til 46 tons (42 tons vejer en simpel T-72), ville det være muligt at afsætte et par hundrede kg for en normal fjernbetjent installation.

Automatisk brandslukningssystem

NGO "Electromashina" specielt til denne modernisering har udviklet et system med "Rime". Dette er et automatisk system til detektering og slukning af brande, der kan opstå i kampene og motorrummet. Nøglefunktioner:

 • Dobbelt handling.
 • Den leveres med fire-cylindret med en "Halocarbon".
 • optiske og termiske sensorer anvendes til at detektere kilden til branden.

Kraftværk og transmission

B-84-1 blev efterladt på plads. Selvfølgelig vant til T-80 tank "dræbe" alle dieselmotorer, men denne motor er virkelig god. B-84 er meget pålidelig og testet bekæmpe drift. Den opererer en del af en komplet fagfolk, der er godt klar over denne motor. B-92, som oprindeligt var beregnet til at sætte, stadig skal være alsidige forsøg. Da kraftværket forbliver den samme, og transmissionen ikke har undergået nogen ændringer. OPF ikke underkastet øge antallet af par af friktionselementer i koblingen ikke forøges. Således at motor og transmission er forblevet stort set det samme.

chassis

Brugte Caterpillar med en seriel arrangement af RLL. Denne indstilling bruges som en T-72BA, og T-90 siden 1996. Underkastet passende ændringer og chassis, som er udstyret med russisk T-72B3. På nogle andre nyskabelser på dette område er ikke rapporteret.

De vigtigste resultater

 • Muligheder Gunner virkelig imponerende: dets tjenester er to af synet, den nye pistol med forbedret kuffert bøjning kontrolsystemer, samt andre "højdepunkter".
 • Ak, fordi ærligt arkaiske metode til overvågning den øverstbefalende for den nye tank er simpelthen ude af stand til korrekt at kæmpe nat.
 • Kommunikationssystemer er gode, men de bør bringes.
 • "Rime" er godt, det er bare en lille to bip, og cylinderen med blandingen, er det ønskeligt at have mere.
 • Tårn forsvar og boliger - en komplet fiasko.
 • Motor, chassis og drivaggregatet - ingen ændringer.

Det er fortsat det indtryk, at moderniseringen simpelthen opgives halvvejs. Mange ufærdige elementer kan forbedres uden at bruge fænomenale ressourcer. Her, i almindelighed, og alle. I princippet har tanken modernisering været meget god, men nogle ting ærligt ondt i øjnene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.