Nyheder og SamfundBerømtheder

Alexander Golovanov: biografi og foto

Alexander Golovanov - kendte indenlandske hærfører, der tjente i den sovjetiske hær. Under Anden Verdenskrig, førte han den sovjetiske langtrækkende fly, samt den 18. Air hær. Efter krigen blev han udnævnt til at lede hele langtrækkende luftfart i Sovjetunionen. I 1944 blev han forfremmet til chef for Air Marshal. I historien om Arbejdernes og bøndernes Røde Hær blev den yngste marskal.

Barndom og ungdom i fremtiden pilot

Alexander Golovanov blev født i 1904. Han blev født i det russiske imperium i en storby - Nizhniy Novgorod. Hans forældre var velkendte beboere i byen. Mor - operasanger og hans far - kaptajnen på det trækkende skib. 8-årige Alexander Golovanov lærte Alexander Cadet Corps. Så som et barn, blev det besluttet, at han ville blive militæret i fremtiden.

De røde garder indtastet helten i denne artikel, da jeg var teenager. I oktober 1917 var han kun 13 år gammel. Men i henhold til de ydre tegn, han fik meget mere. Han kiggede på alle 16, og væksten var under to meter.

Efter succesen med Oktoberrevolutionen blev lavet til sovjetmagten. Allerede i 1918, begyndte han at tjene til føden. Alexander Golovanov Molde år, gik på arbejde i en kurer kontor "Profsohleb", organiseret på Food Commissariat.

Deltagelse i borgerkrigen

Han deltog i borgerkrigen, Alexander Golovanov. Han var blevet tildelt en spejder i den 59. infanteriregiment, der tjente kampmissioner på den sydlige front. I et af slagene fik han hjernerystelse.

Demobiliserede kun i 1920. Golovanov Aleksandr havde allerede besluttet, at den offentlige sektor ikke var for ham. Derfor jeg gik ind i en såkaldt Chung. Dette er en del af et særligt formål. Siden begyndelsen af USSR blev kaldt kommunistiske milits, der eksisterede på forskellige party celler. Deres opgave var at bære vagt på kritiske anlæg, på enhver mulig måde at hjælpe den sovjetiske regering i kampen mod kontrarevolution.

Oprindeligt CHUN rækker blev dannet kun af partimedlemmer og kandidater af partiet. Men ved 1920, da Chung sluttede Golovanov Aleksandr, begyndte der at træffe aktive Komsomol medlemmer og endog ikke-part.

I dette tilfælde, hvad man ved om karakteren af vores artikel om de officielle dokumenter, lidt på kant med sin egen hånd til at skrive en selvbiografi. I sidstnævnte er der ingen omtale om tjenesten i Chon. Alexander Golovanov, et foto, som er i denne artikel, hedder det, at han i disse år arbejdet i forvaltningen af udbuddet af den røde hær og flåde i post kurer.

Det næste skridt i sin karriere - i Tsentropechat agent, og så handyman på træ flydende på "Volgosudstroy" foretagende. Senere var han en agent og som elektriker på det femte Volzhsky hylde GPU, som var baseret på hans hjemby - Nizhniy Novgorod.

Tjeneste OGPU

I 1924 sluttede han sig til OGPU Golovanov Aleksandr Evgenevich. Biografi af helten i denne artikel er blevet knyttet til dette organ for de næste 9 år.

Dekrypterer GPU som "United State politiske administration," drives på en folkekommissærernes råd. Det blev grundlagt i 1923 på basis af NKVD.

I de tidlige år af OGPU førte Felix Dzerzhinsky, og fra 1926 til 1934 - Vyacheslav Menzhinsky. Halavanau engageret operationelle arbejde og arbejdede i særlige afdelinger. Jeg gik fra at have tilladelse til institutlederen.

Han deltog to gange i de fjerne forretningsrejser til Kina. Især i Xinjiang-provinsen. I begyndelsen af 30'erne. Kort før det blev medlem af All-Union Kommunistparti bolsjevikkerne.

Anholdelsen af Savinkov

Den lyseste side af hans arbejde til GPU blev involveret i anholdelsen Borisa Savinkova. Dette er en af lederne af russiske socialrevolutionære, en hvid Guard. En terrorist og en revolutionær.

Efter den borgerlige revolution februar 1917 blev han forfremmet til kommissær for den provisoriske regering. I august, hvis der indtræffer Kornilov mod Petrograd blev han den militære guvernør i byen. Generelt foreslog at adlyde den provisoriske regering, men i sidste ende indrømmede sin fejl.

Oktoberrevolutionen er ikke understøttet. Han deltog i konfrontation med bolsjevikkerne, dannede en frivillig hær på Don, støttet Denikin. Som et resultat, han emigrerede fra landet, forsøger at etablere en forbindelse med nationalisterne, men til sidst faldt i fuldstændig politisk isolation.

På trods af dette, til eliminering af anti-sovjetisk underjordisk savinkovskogo OGPU implementeret for "Combine-2". I hendes og deltog Golovanov. I august 1924 Savinkov hemmeligt ankom i Sovjetunionen, lokkede agenter.

Han holdt i Minsk hans anholdelse. Hos Savinkov domstol indrømmede nederlag i kampen mod den sovjetiske regime og sammenbruddet af deres egne idealer. Han blev dømt til døden, blev sætningen snart afbødes ved at erstatte en 10-års fængsel.

Ifølge den officielle version, i 1925, begik han selvmord ved at hoppe fra femte sal vindue. Den plads, hvor han blev taget til afhøring, var der ingen søjler på windows. Der er en alternativ version, hvorefter han blev dræbt af OGPU. Især det opstiller Alexander Solzhenitsyn i hans roman "Gulag Øhavet".

Golovanov - civil pilot

I 1931 blev Golovanova Aleksandra Evgenevicha tildelt folkekommissæren af Heavy Industry, hvor han var den udøvende sekretær. Det følgende år, begyndte han at aktivt at undersøge erhvervet som piloter. Han er uddannet fra School Osoaviahima (analog af det moderne DOSAAF).

I 1933 tog han et job på "Aeroflot". Således begyndte sin karriere luft. Indtil begyndelsen af opgøret med de nazistiske angribere, han fløj på civile flyvninger. Han arbejdede sig op fra en almindelig pilot til leder af afdelingen, og endelig den ledende pilot.

En vigtig milepæl i sin karriere var året 1935, da Golovanov blev udpeget til at lede den østlige sibiriske Institut for Byggeri og Air Fleet. Det var baseret i Irkutsk. Alexander Golovanov har bygget en karriere inden for civil luftfart.

I 1937 under udrensningerne blandt kommunisterne, Golovanov bortvist fra festen. , Lykkedes det ham dog at undgå anholdelse. Desuden tog han til Moskva, da han sagde, - "at søge sandheden" Og det lykkedes. Metropolitan Kommissionen af partiet kontrol, besluttede, at hans udelukkelse var en fejltagelse. Men i Irkutsk, han vendte ikke tilbage allerede begyndte. Han blev efterladt i Moskva den posten som piloten. Han klarede sig godt i hovedstaden. En kort tid senere Golovanov har været betragtet som en af de bedste piloter i landets civile luftfart, var den ledende pilot eskadrille særligt formål.

I 1938, vores helt artiklen etableret en misundelsesværdig rekord. Hans samlede oplevelse flyvning udgjorde en million kilometer. De sovjetiske aviser begyndte at skrive om det som en "pilot-millionær." Til dette blev han tildelt "Excellence Aeroflot". Og alle sine flyvninger var fejlfri, at i de dage, når en person er lige begyndt at erobre luftrummet, var en stor præstation. Det bliver virkelig populær mand i landet. Hans billede selv offentliggjort på forsiden af bladet "Ogonyok".

Under den store patriotiske krig

Erfaring med deltagelse i fjendtligheder modtaget Golovanov før de tyske fascistiske angribere angreb Sovjetunionen. I 1939 deltog han i kampe på Khalkhin-. Det var en uanmeldt lokale væbnet konflikt, som varede i flere måneder, på hvis område Mongoliet. Det deltog på den ene side, sovjetiske tropper og mongolerne, og den anden - Empire of Japan.

Konflikten endte med den fuldstændige nederlag af den japanske division. Desuden Sovjetunionen og Japan har forskellige udtalelser fra disse begivenheder. Hvis den nationale historieskrivning omtales som en lokal militær konflikt, japanerne taler om dem som den anden russisk-japanske krig.

Lidt senere, Golovanov gik til forsiden af den sovjetisk-finske krig. Denne krig varede lidt mindre end seks måneder. Det hele startede med, at Sovjetunionen beskyldte Finland beskydning. Derfor Rådet skylden fuldt kampene på det skandinaviske land. Resultatet var at indgå en fredsaftale, hvorunder Sovjetunionen forlod 11% i Finland. Så, ved den måde, blev Sovjetunionen betragtet aggressoren og blev smidt ud af Folkeforbundet.

Efter at have deltaget i begge disse konflikter, Golovanov mødte den store patriotiske krig har oplevet militær pilot. Tilbage i begyndelsen af 41 th, før angrebet af Hitler, skrev han et brev til Stalin, der berettigede behovet for specifikt at forberede piloter til at flyve langtrækkende bombefly. Især i dårligt vejr, til det samme og til ublu højder.

I februar havde han et personligt møde med Generalissimo, hvis resultater blev han udnævnt leder af en separat regiment af langtrækkende luftfart. I august fik han posten som chef for Air Division for en yderligere indsats. Og en anden titel blev givet i oktober. Major General Aviation Alexander Golovanov modtaget. Verdenskrig veteraner gjorde ham i stand til at bevise sig selv på luft fronter. På tærsklen til det nye 1942 blev han leder af luftfarten opdeling af langtrækkende med en hastighed på øverstkommanderende.

luft Marshal

I 1942 blev denne artikel en helt at lede langtrækkende luftfart. I maj blev det givet rang af generalløjtnant. Siden da og indtil slutningen af krigen var en major i hele den sovjetiske langtrækkende luftfart. Samtidig nyder han den sympati, respekt og tillid hos Stalins chef. Så få regelmæssig militær rangerer ikke længe på sig.

Siden marts 1943 - Oberst generalsekretær. Og august 3 Alexander Golovanov - Air Marshal. Under krigen blev han udnævnt til kommandør af det 18. Air hær, i hele dens langtrækkende bombefly af landet var fokuseret direkte på i øjeblikket. På trods af den høje rang, Golovanov han regelmæssigt deltog i kampmissioner. Især gik hun til fjerne bombetogter i begyndelsen af krigen. Når sommeren 1941, inden for en måned, de sovjetiske piloter foretaget en række aviabombardirovok Berlin.

Dette blev efterfulgt af en massiv bombardement af Moskva, som begyndte næsten umiddelbart efter krigen begyndte. Mens Goebbels havde endda tid til at sige, at den sovjetiske luftvåben helt besejret, og Berlin vil aldrig droppe en enkelt bombe. Golovanov glimrende modbevist denne fed erklæring.

Den første flyvning til Berlin blev foretaget den 7. august. Sovjetiske fly fløj i en højde af 7000 meter. Piloterne havde ikke fjernet iltmaske, og adgang til æteren blev forbudt. Ved flyvning over tysk territorium sovjetiske bombefly blev gentagne gange fundet, men tyskerne så de kunne ikke forestille sig muligheden for angreb, der var sikker på, at det var deres fly. Over Stettin selv inkluderet projektører for dem, idet den omstrejfende fly af Luftwaffe. Som følge heraf kunne så mange som fem fly smide bomber på Berlin og veloplyst tabsfri tilbage til deres base.

Golovanov blev udnævnt chef for disse afgange efter andet forsøg, der fandt sted den 10. august. Det har ikke været så vellykket. Af de 10 biler at smide bomber på Berlin kun kunne 6, men kun to tilbage. Efter dette, helten af Sovjetunionen Vodopiyanov fjernet fra sin post som chef for divisionen, og blev erstattet af Golovanov.

Helten i vores artikel, han gentagne gange fløj over fjendens kapital. Tyske intelligens på det tidspunkt bemærkede, at han var blandt de få har en unik retten til personlig adgang til Stalin. Sidstnævnte refererer til ham kun ved navn i den særlige tegn på tillid.

Med begivenhederne i disse år, og det tilhørende flyvning Stalin på Teheran-konferencen, der personligt organiseret Golovanov. Stien gik på to planer. Bag rattet i den anden, capping var Golovanov. Og Stalin, Voroshilov og Molotov betroet at bære generalløjtnant Aviation Viktor Grachev.

I 1944 Golovanov sundhed alvorligt forringet. Det begyndte at forstyrre spasmer, forstyrrelser i hjertet, åndedrætsstop. Ifølge læger, årsagen til dette var den regelmæssig mangel på søvn, som faktisk førte til ødelæggelsen af det centrale nervesystem. Det er værd at bemærke, at under krigen med Nazityskland Golovanov sat en rekord for de sovjetiske væbnede styrker, stiger fra rang af oberstløjtnant til chef luft marshal.

Skæbne efter krigen

Efter krigen i 1946 blev Golovanov udnævnt kommandør af langtrækkende luftfart af Sovjetunionen. Men efter to år fjernet fra sin post. Ifølge flertallet, årsagen var sundhed, som har lidt meget efter krigen.

Golovanov uddannet fra Akademiet for generalstaben. Men så ikke kunne komme tilbage til tropperne. Der var ikke noget formål. Intet genert Alexander E. sendt igen et brev til Stalin. Og allerede i 1952 befalede han en af de luftbårne korps. Det var en meget mærkelig beslutning. Aldrig før i historien om korps luftfart befalet ikke marskal af filialen. For ham var det for overfladisk. Golovanov spurgte selv i forbindelse med write anmodning om at sænke rang af oberst-almen, men han nægtede.

I 1953, efter død Iosifa Stalina, helten i denne artikel, endelig sendt til reserven. Efter 5 år, han bosatte sig på en stilling som vice-chef på Forskningsinstitut for civil luftfart til flyvning tjeneste. Han blev pensioneret i 1966.

Bogen af minder

Efter pensionering, har helten i denne artikel vist sig som forfatter, memoirist. En bog af erindringer skrev Golovanov Aleksandr. "Langtrækkende Bomber" - som det hedder. På mange måder er denne biografi dedikeret til personlige møder og kommunikation med Stalin. På grund af dette, i hans levetid kom ud med betydelige nedskæringer. Ucensureret udgave læsere var i stand til at se kun i slutningen af 80'erne.

I 2007 senest på tidspunktet for offentliggørelsen af de erindringer Aleksandra Golovanova. Bibliografi af forfatteren, ved den måde, har kun én bog. Men på grund af dette er det ikke blevet mindre værd.

Golovanov selv døde i 1974. Han var i '71. Begravelsen fandt sted i Novodevitjekirkegården.

Personlige liv

Alexander Golovanov, hvis familie har altid støttet, gift i sin ungdom til datter af en købmand af den første orden. Hendes navn var Tamara. Hun var en indfødt af Vologda-provinsen. Hun overlevede sin mand med mere end 20 år. Hun døde i 1996 alene.

De havde fem børn. Fire døtre - Svetlana, Tamara, Veronica og Olga, og en søn - Sviatoslav. Han var den yngste.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.