SundhedSygdomme og betingelser

Akustisk neuroma

Akustisk neuroma - en godartet tumor, som er dannet af celler, der hører til den syvende kranienerve. Den består af flere dele, som er ansvarlige for at høre og vestibulære funktion analyse og kontrol. Denne patologi er typisk for patienter i alderen 50-60 år. For denne tumor er kendetegnet ved langsom vækst.

ætiologi

Årsagerne til sådanne tumorer ikke er etableret, risikofaktorer også fortsat ukendt. I sjældne tilfælde, akustisk neuroma er et tegn på neurofibromatosis, som er en genetisk sygdom. Med denne kliniske billede af svulsten er det ofte bilateralt.

symptomer

Høretab, svimmelhed - symptomer, der kendetegner akustisk neuroma. Symptomer opstår efter kort tid efter forekomsten af tumorer og karakteristisk for typiske sager. Nedsat hørelse er de første kliniske manifestation neurom. Det har karakter af irritation, som manifesterer sig på den side af tumorudvikling. Patienter høre forskellige lyde og lyde. Nogle ikke mærke betydelige overtrædelser af auditive funktion.

Den gradvise udvikling af en tumor provokerer svimmelhed, som i nogle tilfælde tage karakter af vestibulære kriser. I dette tilfælde er det ledsaget af kvalme og opkastning. En objektiv undersøgelse påvist horisontalt billede af nystagmus, som bliver udtalt i direkte visning mod tumormassen. Cochlear, vestibulære del af nerven påvirkes samtidigt.

De følgende symptomer, der vises, når sygdommen er paræstesier og smerter, som er lokaliseret på siden af tumorlæsionen. De er kedelige, smertende i naturen. I den første periode af sygdomstilstanden, kan de spontant stilne af. Disse smerter forårsaget af tryk, som gør tumoren på trigeminusnerven, der strækker sig ved siden af vestibulære-cochleare. I nogle tilfælde smerten tage paroxysmal. Derfor er de forveksles med trigeminusneuralgi, og tandsygdomme. Når tumoren forøger trykket og Pain blive permanent.

Yderligere kliniske manifestationer afhænger af væksten af tumorer. Med væksten i op og tilbage synes symptomer på cerebellare væv. Med udviklingen af tilbagestående og ned påvirker vagus og glossopharyngeal nerve, hvor der er sygdom i synkefunktion, følsomhed, depression, phonation, nedsat gag reflex.

Akustisk neuroma næsten ikke overtræder dirigenten sensoriske og motoriske funktioner. Pyramideformet system er berørt lidt, med øgede reflekser.

Senere symptomer på cerebral pres er stigende. I denne snævre synsfelt.

diagnostik

Den kræver anvendelse af følgende metoder:

- audiogram, som hjælper med at måle den mundtlige forhandling i hvert øre;

- electronystagmography som tillader at spore hurtige øjenbevægelser eller svimmelhed ved påfyldning af øregangen luft eller varmt vand;

- en høreprøve, der er med til at vurdere svaret fra hjernestammen;

- magnetisk resonansimagografi;

- computertomografi.

Alle disse fremgangsmåder tillader at skelne denne patologi fra andre hjernetumorer, såsom neuroma hjerne.

behandling

Der er flere behandlingsmuligheder for denne tumor: vagtsomme venter, strålebehandling, kirurgi. I små størrelser, ikke-udtrykte kliniske manifestationer og ældre patienter anvendes den første fremgangsmåde. I alle andre situationer, akustisk neuroma kræver operation.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.