Nyheder og SamfundPolitik

Usbekistans præsident Islam Karimov

I 2016 har den første formand for Usbekistan Islam Karimov døde. Femogtyve år er det strække højre for republikken, indstilling af hårde autoritære regime. Ved den hidtil usete styrkelse af indflydelsen af magtstrukturer, sikrede han orden og stabilitet i landet, men dette blev ledsaget af undertrykkelse af individet og dominans af staten i alle områder af det offentlige liv.

Den sovjetiske periode

Lokale propaganda kalder sin første nationale leder, far til uafhængighed, men til et vist punkt, han fastholdt absolut loyalitet over for Sovjetunionen, er steget fra en simpel ingeniør til førstesekretær i centralkomiteen for det kommunistiske parti i den usbekiske Socialistiske Sovjetrepublik.

Usbekiske præsident Karimov blev født tilbage i 1938 i Samarkand. Han blev uddannet i den centralasiatiske Polytechnic Institute og derefter gik på arbejde på fabrikken "Tashselmash". Så hans karriere var Chkalov fly fabrik, hvor han arbejdede som ingeniør.

I 1966, den håbefulde manager gik til at arbejde i staten Planlægningsudvalget af republikken. Her begyndte Islam Karimov at klatre op ad karrierestigen, når posten som finansminister og leder af statens Planlægning Kommissionen. I 1986 blev han sendt til at lede Kashkadarya regionen som den første sekretær for den regionale komité af centralkomiteen. Her etablerede han sig som en mand af usædvanlig personlig integritet, som var sjældne i de østlige republikker. Efter overførslen af den faktiske leder af den usbekiske SSR Rafik Nishanova i Moskva, blev han den første sekretær for det kommunistiske parti i republikken.

første præsident

Islam Karimov har vist små separatistiske forhåbninger og aktivt kæmpede befolkningen i Usbekistan for bevarelsen af Sovjetunionen ved en folkeafstemning i marts 1991. Administrativ ressource belastning ordentligt, og mere end 90% af borgerne har vist loyalitet over for staten.

Men efter August kup hærdet politiker forstod essensen af, hvad der skete, og straks proklamerede uafhængighed Usbekistan, ikke at være grådige efter magt foran konkurrenterne. I december 1991 befolkningen i Usbekistan også enstemmigt stemte for republikkens løsrivelse fra Sovjetunionen, som dog beordret til at leve længe.

I modsætning til de socialistiske lande i Østeuropa, SNG magt forblev i hænderne på de tidligere såkaldte kommunister, som straks ændrede hans politiske orientering. Især afslørende var eksemplet med Usbekistan, hvor medlemmer af det kommunistiske parti i fuld kraft flyttede ind Folkets Demokratiske Parti, der ledes af den tidligere første sekretær Islam Karimov.

Valg af formand for Republikken Usbekistan i 1991 blev afholdt på skift. Karimov imod Muhammad Salih, formanden for bevægelse "Erk". For det aktuelle kapitel stemte 86% af vælgerne, og han førte landet.

islamisk spørgsmål

Usbekiske præsident Karimov fik en vanskelig arv. På baggrund af en genoplivning af interesse i religion blev mere aktive islamister, hvis stillinger var særlig stærk i Ferghana-dalen. For at undgå åbne fjendtligheder, Karimov måtte personligt flyve til Namangan og forhandle med de radikale ledere, der kræver store personlige mod.

I taktiske grunde, han måtte love at opfylde alle betingelserne i de fundamentalister i de kommende år, men så blev han fast undertrykke sådanne udsagn, klemme ekstremister uden for landets grænser.

Økonomi og usbekiske model

At have en diplom af Tasjkent Institut for Nationaløkonomi, formanden for Usbekistans at realisere sig selv en stor økonom. Han udviklede endda en hel national økonomisk model for landet, er de vigtigste bestemmelser, hvoraf fem var nødt til at lære udenad hver usbekiske skoledreng. Formanden for Usbekistan skrev en bog, der nøje studeret erfaringerne fra samfundsfag i skoler og universiteter.

I modsætning til Jeltsin, har Karimov ikke kon- fuse deres folk chokterapi ved at gennemføre en gradvis overgang til markedsrelationer. På baggrund af grasserende kriminalitet og lovløshed i Rusland, Ukraine, Republikken beboere mente, at de var heldige, og formanden for Usbekistan arbejder i den rigtige retning. Men i begyndelsen af de to tusindedel s, kom den virkelige stagnation i økonomien, nabolandet Kasakhstan har skarpt rykket frem, mens potentielt rigere Usbekistan ikke demonstrere aktiv udvikling.

I dag er de vigtigste eksport er bomuld og andre landbrugsprodukter og naturressourcer. Det kommer til sjov og trist. Landet er blandt de ti største importører af naturgas i verden, om vinteren reducerer dramatisk distribution af naturgas til sine borgere, især i landdistrikterne, hvilket er grunden til i løbet er de traditionelle opvarmningsmetoder - ved hjælp af træ, møg.

Efter et slagtilfælde, formanden for Usbekistan, døde august 29., 2016. Begravelsen fandt sted den 3. september. Karimov efterfølger var den tidligere premierminister Shavkat Mirziyoyev.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.