Nyheder og SamfundPolitik

Den politiske deltagelse af borgere,

Politisk deltagelse - kategorien er ganske kompliceret og meningsfuld. Det indebærer først og fremmest, virksomhed eller passivitet af den enkelte eller gruppe i samfundet.

Politisk deltagelse i en generel forstand - en gruppe eller private aktioner med henblik på at påvirke magt, uanset hvilket niveau det er. På nuværende tidspunkt er dette fænomen betragtes som komplekse og flerdimensionale. Det omfatter en lang række teknikker, der hjælper til at påvirke regeringen. Borgernes deltagelse i det politiske liv, graden af aktivitet afhænger af faktorer af social, psykologisk, kulturel, historisk, økonomisk eller anden art. Den enkelte indser det, når det indgår formelle, ordnede relationer til forskellige grupper eller med andre mennesker.

Politisk deltagelse er af tre slags:

  • bevidstløs (non-free), dvs. den, der er baseret på at tvinge eller sædvanlige i den spontane handling;
  • bevidst, men også ikke-fri, når en person er tvunget til en meningsfuld følge nogle forskrifter, standarder;
  • bevidst og samtidig fri, det vil sige, den enkelte er i stand til at træffe et valg på egen hånd, og dermed udvide grænserne for deres egne evner i den politiske verden.

Sidney Verba og Gabriel Almond skabt en teoretisk model for politisk kultur. Den politiske deltagelse af den første type kaldes parokialnym, nemlig at der er begrænset til de elementære interesser; anden type - poddannicheskoj og tredje - deltagende. Desuden har disse videnskabsfolk identificeret overgangsformer aktivitetsområder, der kombinerer funktioner i to tilstødende typer.

Politisk deltagelse og dens former er i konstant udvikling. Forbedring hans gamle synspunkter, og nye i enhver socio-historiske proces, der har værdi. Dette gælder især overgange, såsom landet fra et monarki til et flerpartisystem fra en mangel på sådanne organisationer til uafhængighed af kolonien bestemmelser demokrati fra autoritære, og så videre. D. I de 18-19 århundreder i baggrunden af en generel modernisering fandt sted, og en udvidelse af politisk deltagelse af forskellige grupper og kategorier af befolkningen.

Da aktiviteten af mennesker er bestemt af mange faktorer, og den ensartede klassificering af dens former eksisterer ikke. En af dem foreslår at overveje den politiske deltagelse af følgende indikatorer:

  • legitime (valg, andragender, demonstrationer og møder, koordineret med myndighederne) og uægte (terrorisme, kup, oprør, eller andre former for borgernes ulydighed);
  • institutionaliseret (deltagelse i arbejdet i partiet afstemning) og ikke-institutionaliserede (grupper, der har politiske mål og ikke anerkendes af loven, masse uro);
  • med lokal og national karakter.

Typologi kan have andre muligheder. Men under alle omstændigheder, skal det opfylde følgende kriterier:

- politisk deltagelse bør komme til udtryk i form af den handling, og ikke kun på det niveau af følelser;

- det skal være frivilligt (bortset fra militærtjeneste, skattebetalinger eller en festlig demonstration under totalitarisme);

- da det forventes at være afsluttet reelt valg, det er ikke at være fiktive, men reel.

Nogle forskere, herunder Lipset og Huntington mener, at den type deltagelse direkte berørt af den type politisk regime. For eksempel, hvis den forekommer demokratisk apparat frivilligt og autonomt. Og når et totalitært regime politisk deltagelse mobiliseret, tvang, når masserne er involveret kun symbolsk, for at simulere magt støtte. Nogle former for aktivitet kan endda fordreje psykologi af grupper og enkeltpersoner. En klar angivelse af denne er fascisme og totalitarisme arter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.