FormationHistorie

Abul Khair Khan og hans epoke

I 1718 indtraf en begivenhed, som blev det første skridt mod at deltage de kasakhiske lander til Rusland - døde Tauke Khan, den øverste hersker af det engang forenet og magtfulde stat. Som et resultat, kandidater kæmper om magten i landet blev delt i tre uafhængige tribal uddannelse, kaldet den højeste, mellemste og junior zhuzami. Det var lederen af den lille Horde - Abul Khair Khan - spillede en vigtig rolle i etableringen af den russiske protektorat.

Problemer forårsaget af separatisme

Umiddelbart efter sammenbruddet af khanatet kom de hårde tider. Svaghed, som var resultatet af separatisme, straks udnyttede de aggressive steppe naboer. Junior Horde, den jord, der strækker sig ind i vestlige del af nutidens Kasakhstan, blev angrebet af stammerne djungars sluttet fred med Rusland, men ikke til at stoppe den røveriske angreb på deres naboer. Situationen blev kritisk.

I 1730, efter en anden serie af razziaer, efterfulgt af den første appel af Khan Abulhair til de russiske myndigheder om hjælp til at afvise aggressionen. Som et tegn på taknemmelighed, han lovede Anne Ioannovne indgåelse af en militær alliance, garantere sikkerheden for russiske grænser. Men fra St. Petersborg sagde, at hjælpe i kampen mod Dzhungars enig, men kun hvis adgangskravene underdanige Abulhair territorier under den russiske protektorat.

Henførsel under russisk beskyttelse

Abul Khair Khan accepteret disse betingelser, til trods for at deres gennemførelse berøvet sit folks selvstændighed. I dette tilfælde den rolle spilles af hans ublu ambitioner og vrede for det faktum, at han efter død af det øverste khan Tauken blev valgt som hans efterfølger. Ved at acceptere at ofre den nationale suverænitet, denne snu politiker håbede-til statsborgerskab opnået fra den russiske transmission garantier Khanate hans direkte arvinger.

Ikke vige fra ham, og herre Mellemøsten Horde - khan Abulmambet. Han formåede at få statsborgerskab i to stormagter - Rusland og Kina. Hans politik manøvrering mellem de to lande kaldes "mellem en løve og en tiger." Ældste Horde dengang ikke kunne gøre noget som helt under indflydelse af Kokand Khanate blev frataget sin egen stemme.

Missionen for russiske diplomati

I 1731, da de kasakhiske herskere er nedsunket i det politiske intriger og søgen efter måder at opfylde personlig forfængelighed, de ankom fra St. Petersborg Ambassador - Count AI Tevkelov. Under udførelsen af missionen betroet ham irritere Ioannovnoy, samlede han 10. oktober mest indflydelsesrige repræsentanter for mellemledere og junior zhuzes og støttede Abulhair Khan, der repræsenterer Junior Horde, overbeviste dem om de fordele, der er lovet dem post under den russiske protektorat.

Hans diplomati var en succes, og i slutningen af denne kongres Khans, stod i spidsen zhuzes, og selv syvogtyve herskere i mindre rang svor på Koranen i trofasthed Anne Ioannovne. Denne handling var den juridiske begrundelse for at deltage de kasakhiske lander til Rusland, selv om det var stadig langt fra den endelige indtastning af ly af Dobbeltørn.

Alliance med Rusland har hjulpet kasakherne Dzhungarian modstå angriberne. I en periode med stigende deres razziaer i årene 1738-1741, hæren, dannet af repræsentanter for mellemledere og junior zhuzes, med støtte fra russerne behandlet fjenden et par knusende nederlag. I disse kampagner, førte de kombinerede kræfter var bror til den khan af Middle juz - Abylai. I 1741, i en af de kampe, han blev taget til fange, og kun den Orenburg administrationen indgreb for at holde ham i live og vendte tilbage til friheden.

Afslutningen af den berømte hersker over liv

Abul Khair Khan har ikke været i stand til at undertrykke alle tre kasakhisk Horde, selvom kæmpede om herredømmet i mange år. De vidder af de store stepper sprede sin berømmelse som en frygtløs kommandør og kollega af den ikke mindre berømte Khan Abylai. Imidlertid har en sådan popularitet blandt folket skabte misundelse af mange kasakhiske herskere. En af dem - Barack Sultan - lagt en stor indsats for at vælte sin modstander. Både af dem, der har en lys karismatiske kvaliteter, underholdt hinanden gensidigt had. Dette var årsagen til den tragiske denouement.

Bevarede dokumenter er det kendt, at Abul Khair Khan, ledsaget af små vagt i august 1748 var på vej tilbage fra Orsk Fæstning. På vejen blev han venter på et baghold sæt af Barak og hans medarbejdere.

I den efterfølgende ulige kamp i spidsen for den lille Horde blev dræbt. Abulhair begravet nær sammenløbet af floderne Kabyrga og Olkeyka. Dette sted er beliggende firs kilometer fra Turgai - en af de byer i Aktobe region.

folkemusik hukommelse

I dag er dette sted blevet en af de monumenter i historie Kasakhstan. Hos mennesker er det kaldes Han Molas, som oversat betyder "grav Khan." I september 2011 Udvalget for Videnskab på regeringen i det land inden for rammerne af programmet, som studerer regeringstid Khan Abulhair indledte opgravning af hans jordiske rester. Den udførte genetiske undersøgelse bekræftede deres ægthed, hvilket er meget vigtigt, da det er en af heltene, ære mindet om der vokser hvert år.

Efterkommerne af Khan

Efter døden af hans søn Abulhair Nuraly blev Khan Juz Yngre, og ligesom sin far, søgte en alliance med den magtfulde og indflydelsesrige nabo - Rusland. Talrige som hans børnebørn også omfattet af anvendelsesområdet for bestyrelsen for Videregående Khanate.

En underlig detalje: en af de fjerne efterkommere Abulhair, Gubaydulla, blev en fremtrædende skikkelse i det russiske militær under regeringstid af Alexander II. Efter at have levet indtil 1909, han døde kavaleri generel og anerkendt forfader til den indenlandske Signal Corps. Sig selv Abul Khair Khan, hvis biografi stadig kræver fordybelse, forblev for evigt i hukommelsen af sine folk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.